Starša bi rada višje sedela

hermann

Guru
19. mar 2014
9.655
6.517
113
Citat:
Uporabnik LatkaGravas pravi:
ksz

Mar ni Opel Mokka razred manjši od naštetih? Bolj razred Capturja, P-2008, Mazde CX-3...

Sicer je Mazda CX-5 ravno faceliftana...

Ne, mokka je suv varianta astre

Citat:
Uporabnik hermann pravi:
Citat:
Uporabnik LatkaGravas pravi:
ksz

Mar ni Opel Mokka razred manjši od naštetih? Bolj razred Capturja, P-2008, Mazde CX-3...

Sicer je Mazda CX-5 ravno faceliftana...

Ne, mokka je suv varianta astre

je tud dvojček chevroletove captive. A je možno da je tud ford kuga iz te skupine in so t.i. trojčki?

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik Runo pravi:
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Za 25 jurčkov dobi Mokko naloadano , 4x4 pogon in dizel ... večini starejših se avto zelo dopade.
Maš pa tut že od 17 jurčkov naprej Mokke, odvisno kaj rabi.

V tej smeri sem razmišljal. Je v redu nakup?

Sicer pa hvala za predloge, se bodo premislili.

A se stopnje opreme imenujejo ajdova, ržena, bela?
confused-1.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.267
1.897
113
Jaz jima bi pa predlagal Mercedez B razred. Ne sediš taaaako visoko kot v 'terencih' sediš pa višje da je dober pregled+ lahkotno vstopanje in izstopanje. Vožnja kot taka seveda na nivoju...glede rukanja verjetno nese marsikaterega 'ta višjega' kar zna starejšo populacijo pošteno motit. Cenovno grejo od 24 jurjev gor.

Že stara A.jka je luštna za vozit...B kot naslednica in razred večja še toliko bolj.

mercedes-razred-b.jpg

(Mokko ima sodelavec...ufff...mala !!!.. Nimaš kam kaj dat, še sam jamra).

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Visoko sedenje je za starejše zelo fajn zadeva, vendar je treba paziti, da sedenje ni previsoko, tisto je za njih tudi problem.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.655
6.517
113
sem se zlagal, sicer ima mokka vse lastnosti astre, od notranjosti do motorjev, platforma je pa zgleda ista kot pri corsi

mdragan

Pripravnik
30. okt 2014
993
6
18
Glede na to,da budget je 40k mislim,da je najbolje da greste od salona do salona na testne voznje,ker bdg ni omejen,ampak soliden izbire je malo morje.
Ne vem koliko so stari,ampak predvidevam da dosti vozil ne bodo vec menjali...tako da si je treba vzet cas in probavat.
Gldde na to,da jim ne rabi verjetno top oprema (radarski tempomat,ambilight in hifi sistem,navigacije itd) rajsi soliden avto tipa q3,gla,b klasa ali x1 kot neke korejske razlicice....

koliko

Guru
21. avg 2007
4.368
2.404
113
SV SLO
Citat:
Uporabnik andrejb pravi:
Ksz.

Vzameš sportaga pa je, 1.7 dizel, urbana in je to to za to ceno, pa še jaz ga lahk zrihtam ugodno
zmaga.gif

Itak potem pa jokanje na Alterju, ker motor cuka in nobeden mehanik nič ne ve o tem kako zadevo popraviti.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Runo pravi:
med fijakanjem na morje, obiskovanjem prijateljev, gorce ali zgolj po vsakdanjih opravilih. Zato gledata (nove ali malo rabljene) SUV-je. Naj najprej poudarim, da se ne išče ladja tipa X5, Q7 ipd., ampak nek manjši, frajerski SUV-jček za človeka zrelih let.

Gledal sem:
- Audi X3
- Bmw X1
- Opel Mokka
- Kia Sportage
- Suzuki Vitara
- Subaru Forester (tale je no-go)
- Hyundai ix35
- Volvo XC60

Vam pade na pamet še kaj? O ceni spregovorimo kasneje.

Odvisno katero velikost gledaš. Če je v igri tudi velikost Vitare (ki je na seznamu), potem jih je še kar nekaj (v AM bomo imeli čez cca 1 mesec objavljen primerjalc):
Vitara, Caprtur, Cactus, 2008, Mokka, CX-3, 500X. Pa še Juke, ki pa ga nismo imeli.