Starostna razlika

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
zagotovo ne morm nič trdit. tudi če jaz mislim da bi lahko bil, je odvisno od nje kako bi gledala name. jaz pravim da je treba na človeka gledat kot na unikat in se ga ne sme primerjat s preteklostjo. vsak ima na določenem področju, določeno količino izkušenj, zato se ne bi smelo tekmovat, dokazovat... če je oseba sposobna sprejet človeka kot je, potem ok, če ne pa nič. če me hoče česa novega naučit potem ok, če noče pa tudi prav. pa tut, ni nujno da ima starejša oseba tudi več izkušenj, pa tudi če jih ima, je odvisno ali se je česa naučila iz njih.
priden.gif

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Na več kot 5 let razlike najbrž ne bi šla, ker mi gre na jetra kako si starejši vedno domišljajo da več vejo kot mlajši in ti potem v vsaki situaciji naprej meče kok ma on več izkušenj in da več ve o teh zadevah.
bonk.gif

LP

sonick

Polo 6n2 frajer
22. sep 2007
3.091
0
36
on the run
...ksz

Kakšna je razlika med starejšimi in mlajšimi puncami?
mlade: imajo vedno "prav"
stare: so prepričane, da imajo vedno "prav"
hysterical-1.gif

Drugače pa kaj se tiče te straostne razlike, lahko rečem iz izkušenj, da od neke mlade bejbe (pod 22) ni kaj resnega pričakovat, ker se še "iščejo" al kaj te jaz vem! Mormo pa priznat, da pa jih večina ni nasitnih
evil.gif
No starejše pa imajo spet druge atribute, ki jih mlade nimajo!

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.079
137
63
okolica mesta
Glih nedolgo nazaj sem enmu fotru(nekje nad 36l.) rekel, če sta skup s hčerko(nekje 24-25) pršla k nam v firmo, pa mi reče fotr
grin1.gif
. Sta bla pa ful uredu in ju moje opažanje ni motlo.
Sej ne rečem, če sta obadva normalno zrihtana oz. oblečena. Ne pa ona ful zrihtana in lušna, on pa z poraščeno brado(neurejeno), mensezdi da sta mu še dva zoba falila, pa trebuh glih tok da mu ni vn pogledu
grin1.gif

Me pa osebno ne moti taka razlika, ker poznam od prjatla strica in teto, kjer je 23 let razlike...

Tolko z moje strani
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

pikapoka

Fizikalc
24. avg 2007
2.148
0
36
Domžale
Meni se zdi najboljša razlika nekje do +/- 5 let, seveda, da je moški starejši.

Se mi zdi, da do 25 leta se sploh pozna (v večini) nezrelost partnerjev, ko še oba odraščata, spoznavata stvari, ki so pomembne v vezi, itn...kasneje se stvari že bolje kompenzirajo in je lahko razlika večja. So mi pa čudne razlike, npr. moški 50, ženska 30 let...mogoče funkcionira zdaj, nadaljnjih 5 let...potem pa moški postaja vse bolj nevitalen, ženska pa prihaja v nek vrhunec srednjih let...da ne omenjam najstnice s kakim 30-letnikom...to definitivno ne more funkcionirat na dolgi rok. So tudi izjeme, vsekakor, ampak koliko je takih, ki uspešno furajo tako visoke starostne razlike...plus, v nekaj desetletij nazaj, ko so bile tradicionalne vrednote še na visokem nivoju, se je to definitivno dalo boljše speljat kot danes. Že tako se nam danes samo mudi, ni toliko časa za nego medsebojnih odnosov, itn. in razlike hitreje pridejo na dan in jih je težje kompenzirat. In nihče mi ne bo rekel, da med 30 letnico in 50 letnikom ni (medgeneracijskih) razlik.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113

Tukaj je 5 let razlike. Pa je vse uredu, vsaj zgleda tako.
img.31705_t.jpg

Fiatista

Pripravnik
1. sep 2007
670
0
16
My point exactly
aplauz.gif
!

Tudi meni osebno se zdijo prevelike starostne razlike med partnerjema v zvezi bolj tako-tako. Zase lahko rečem, da mi je npr. plus minus 5 let vrh glave (za neko resno zvezo). Vsaj pri mojih letih, mogoče se sčasoma, ko se leta naberejo, določene razlike zdijo manj očitne, niso tako velike in jih je morda lažje premostit.

Mimogrede, to brezglavo zapikovanje v starejše dedce mene silno živcira
jezen.gif
.

Namreč mislim, da sama številka po sebi nič ne pove
stupid-1.gif
. Nekdo pri 23-tih lahko zelo zrela oseba, medtem ko se kakšni še pri 35-tih niso "skulirali" in obratno.

Torej ne razumem, zakaj nekatere postavljate fiksno pravilo, da so starejši moški "boljši" in da smo ostali kandidati za v koš. Sam pri sebi ne najdem druge razlage, kot te, da gre za iskanje varnosti in želji po nekem stabilnem okolju (tudi materialno), morda tudi izpolnitev določenih pomanjkanj iz otroštva (tako emocionalnih kot materialnih). Sicer s tem sicer ni nič narobe, ampak mislim, da to ni prava podlaga za pristna čustva in iskreno ljubezen... Brez česar pa ni prave zveze.

Pa tudi če pogledamo z druge strani, se človek vpraša, wtf se modelu pri 35-tih plete po glavi, da se petlja z 22-letno frkljo, doma pa po možnosti žena pa 2 otroka
10.gif
.

Anyway, js mislm da to ni to. Pa brez zamere. Če komu uspeva takale pisana zveza pa svaka čast in all the best
roza.gif
.

Chief_Wiggum

Fizikalc
24. jul 2007
1.064
3
38
10 let razlike max. Glede na to, da ženske v povprečju živijo dlje kot moški, ima ženska v primeru velike razlike v letih dobro možnost, da bo relativno mlada vdova. Mogoče pa na to ciljajo - da se čimprej desca znebijo.
evil.gif

Grisbi

Fizikalc
19. jul 2007
2.193
1
36
20 km iz Lj
Saj ne gre za brezglavo zapikovanje v starejše tipe,...bom povedala iz mojega stališča....pač privlačijo me starejši,...zakaj? Ker so samostojne, zrele osebe, z izkušnjami, vejo kako se obnašat do ženske, so po večini pripravljeni na neko resno vezo, ki nekam vodi,...žal imam z mlajšimi moškimi, na splošno gledano, precej slabe izkušnje, ker se še iščejo, ker ne vejo kaj bi sami s sabo, velikokrat pred bejbo postavljajo kolege itd.itd,skratka nudijo vezo, v kakršno se ne bi več spuščala...Ne bom rekla, da niso izjeme, zato ne sodim človeka po letih, konec koncev sem bila v vezi z mlajšim, samo ta je bil eden redkih, ki je imel pošlihtano podstrešje,....Pač vse je v željah,..kakšno vezo želiš, in potem glede na to izbereš partnerja,..

Nazadnje urejeno:

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Citat:
Uporabnik Grisbi pravi:
Saj ne gre za brezglavo zapikovanje v starejše tipe,...bom povedala iz mojega stališča....pač privlačijo me starejši,...zakaj? Ker so samostojne, zrele osebe, z izkušnjami, vejo kako se obnašat do ženske, so po večini pripravljeni na neko resno vezo, ki nekam vodi,...žal imam z mlajšimi moškimi, na splošno gledano, precej slabe izkušnje, ker se še iščejo, ker ne vejo kaj bi sami s sabo, velikokrat pred bejbo postavljajo kolege itd.itd,skratka nudijo vezo, v kakršno se ne bi več spuščala...Ne bom rekla, da niso izjeme, zato ne sodim človeka po letih, konec koncev sem bila v vezi z mlajšim, samo ta je bil eden redkih, ki je imel pošlihtano podstrešje,....Pač vse je v željah,..kakšno vezo želiš, in potem glede na to izbereš partnerja,..

Ti se pa odloč. Najprej posplošuješ, da so starejši idealni partnerji, mlajši pa še sesajo pri mami, pol pa praviš, da ne sodiš človeka po letih.

Kar se razlike tiče je za mene čudno, če sta skup npr. 16 letnica pa en 25 let star. To mi je patetično s strani 25-letnika. Če sta naprimer ona 21 on pa 29 je že bolj normalno.

Grisbi

Fizikalc
19. jul 2007
2.193
1
36
20 km iz Lj
S tem sem mislila, da ne zaprem nekomu vrat že aprirori zaradi starosti oz. da ima nekdo že po defoltu plus zaradi nje,...da so pa moja opažanja taka kot so, kot tudi, da so HB tudi izjeme..

Nazadnje urejeno:

Tamara

mX's girl
23. jul 2007
3.718
0
36
43
vedno korak pred tabo
Citat:
Uporabnik Fiatista pravi:Mimogrede, to brezglavo zapikovanje v starejše dedce mene silno živcira
jezen.gif
.

Jaz si mlajšega tipa več ne predstavljam kot mojega partnerja s katerim bi gradila resno zvezo. Sej ne rečem, da ne bi šlo, ampak tega enostavno nočem. Mogoče tudi zaradi tega, ker če me piči, da bi si ustvarila družino, bi se vedno počutila, kot da sem ga "prisilila" v to....ne vem no. Pač mi je pri starejšem moškem logično, da si želi ustvarit družino in da je dal že žurerske čase čez. Res pa je, da je čedalje več moških pri svojih 30+ totalno nezrelih za karkoli. Žal.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
ksz...

Starost nima nič z zrelostjo. Imaš 29 letne kokoši, ki po otročjosti in razvajenosti po celi črti prekašajo skoraj samostojne in zrele 23 letnice.

Verjetno najslabše kar se ti lahko zgodi je, da v poznejših letih naletiš na eno te vrste kokoši, ki ji tiktaka biološka ura.... pomojem kar nevarna zadeva za obvladat.