Starejše od 10 let na odpad

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
Citat:
Uporabnik Evrokrat pravi:
enodruzinska bajta, ce potresno ni varna, ogroza sam stanovalce,
ce mas pa odsluzen avto, pa ogrozas fse ostale udelezence v prometu...
Tudi kadar sem nepripet v avtu, ogrožam samo sebe, pa vseeno dobim kazen...?!

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
zakaj je propadel elan bikes? Če swe še prav spominm zato ker so delali predraga kolesa (mislim da si mi to enkrat napisal če se motim me popravi), jaz nisem njihov vodja da bi ti sedaj napisal kako gre, te bom pa vprašak kaka je logika v elanu da sedaj poslujejo z dobičkom odpustili pa bodo 180 ljudi? Mislim da moja razlaga tu ni pomembna! Ti pa lahko nekaj povem avto industrija ne bo propadal, kar se tiče save delajo gume pa kaj jaz še vem kaj pa eno vprašanje zate kaj pa rabljeni avtomobili ti ne rabijo novih gum a sava prodaja samo na novih vozilih gume? Pa dajmo narest da vsak ki ima več kot 1 leto stare gume da kupi nove savine da se s tem reši firma in sedajsi zadovoljen!

sicer pa za eno velko firmo nisi znal povedat v kaj bi se prekvalificiral....
Če hočeš ti lahko povem. Ključna beseda je R&D! Motor je že na pamet rečem v osnovi enak 40 let najmanj! Ne rabiš prekvalifikacije rabiš razvoj! Ne samo na obliki tut na alternativi mogoče še na kakem drugem področju.
Ti povem kaj bi naredil da postaneš daleč najbogatejši človek? Sisistem ali pa postopek kako na neškodljuv za naravo način uničiš oz razgradiš jedrsko gorivo! Mislim da to še ne obstaja!

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
ce mas pa odsluzen avto, pa ogrozas fse ostale udelezence v prometu, kot tudi okolje,

Obstaja velika razlika med pojmoma "odslužen avto" in "10 let star avto".

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.693
556
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
in to je
sprasujem se.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Seveda, ker so politiki tako odločili, je nov avto 4 leta nepokvarljiv.
hysterical-1.gif

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.693
556
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
LOL,
a ti mislis, da je to politicna odlocitev
uf-1.gif

ce bi bla odlocitev politicna, bi bil tehnicni fsaj 2x letno, ker bi pobrali vec gnarja

odlocitev je pac racionalna in logicna glede nato, kolk so avti dobili na kvaliteti

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Da 4 leta ne rabi tehničnega pregleda, ni bila politična odločitev?
hysterical-1.gif

janko1

Pripravnik
27. nov 2008
857
1
16
www.pohorski-abohi.com
Citat:
LOL, ti si sele hanzi,
uf-1.gif

torej v 10 let star avto bos namontiru zdejsno tehnologijo, ki je mimogrede popolnoma ukrojena za dotrajano plocevino in ostale mehanske dele,
sprasujem se.gif

si pac se edn, ki zgleda da neve, kaksna je razlika med nepremicnino in premicnino
tak za info smo ze šraufali zdajsno tehnologijo v stare gare pa je uspelo tak da tolko o tem kaj se da kaj pa se ne da !!! nič ni nemogoče!!!
grims-1.gif

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
to je sicer res.... da so bili predragi... ampak imel so renome in najboljša kolesa na tržišču, sam praviš, da je ugledna znamka forever..... Z naročili iz tujine je odvisno precej naših velikih firm, od saturnusa, avtoelektrike...... do konc koncev tekstilne ind..... in tukaj je precej zaposlenih...

In prosim v kaj bi jih ti prekvalificiral....... povej za eno firmo... Ocena je, da ob zmanšanih naročilih je na cesti 30.000 delavcev, da pa firme crknejo...

od kje bi ti dal potem nadomestila in podporo

no konkretno odgovori...... Motor na notranje izgorevanje je pa precej dalj časa načeloma enak.....
Ti kot odličen poznavalec patentirej kej, ne pa da gledaš zvezdne steze in filozofiraš po tabl............

največja trgovinska partnerica slo je nemčija........ pr njih se je recesija šele začela.....

Očitno ti kot revolucionar gruntaš o ne vem kakšnem pogonu.....

vsi pa vemo, da samo utopično lapaš........ Motor na notranje izgorevanje še neki časa bo........ pa prosim ne filozofirej....

in še nekaj k tko vpiješ o neki revoluciji, kva bi pr Akrapoviču švasal če bi bil avto na štrom..... mislim, da se iz posta v post bolj smešiš......

pejt naprej zvezdne steze... dobr, da še replikatorja ne omenjaš... in nanorobotike...

svašta

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.213
1.384
113
Citat:
LOL,
a ti mislis, da je to politicna odlocitev
uf-1.gif

ce bi bla odlocitev politicna, bi bil tehnicni fsaj 2x letno, ker bi pobrali vec gnarja

odlocitev je pac racionalna in logicna glede nato, kolk so avti dobili na kvaliteti

Zato pa vsakemu 2 svetijo luči v 3pm, ker so tako kvalitetni.

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
LOL, ti mas pa pojme cist pomesane, avto primerjas s hiso
uf-1.gif
, ti si mi pa jaki strucko

Če ma kdo pomešane pojme, ste to vi v Bruslju.
grims-1.gif

Sicer pa ne vem, zakaj je 10 let stari avto neprimeren za cesto. Normalno vzdrževan ravno toliko onesnažuje okolje 10 let star kot takrat ko je bil nov. Seveda pa ne ustreza predpisom, ki so, kako zanimivo, prišli ravno z Bruslja in se itak spreminjajo na vsake 3 ali 4 leta. Z ukrivljenostjo banan so se že blamirali. Z vsako novo idejo večnih kadrov (kot je tudi Verheugen) pa bo priljubljenost EU samo še padala.

JAz sem mislil, da je to z bananami ena fora, ki je že mimo, zdaj pa vidim da so odpravili to omejitev... Pa kako moraš bit bolan da se lotiš ukrivljenosti banan?

KAr se avtov tiče, nekateri so dejansko prestari, ampak 10 let je malo čudna, moj bo star 10 let ko ga bom odplačal, in hočem še neko osnovo za naprej dobi tko ga bom prodal, če ga pa moram dat uniæit pa bom kr brez? Čisto možno, saj ne mislim spet novega kupovati, če mi praktično nič bolj n koristi nov, slabo opremljen, kot pa rabljen s polno opremo.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
bonk.gif
Zidar pravi da jih gre 50.000 če njegova firma bankrotira 100.000 ljudi če gre mečkator to so prognosticiranja brez osnove!

no konkretno odgovori...... Motor na notranje izgorevanje je pa precej dalj časa načeloma enak.....
RAvno zaradi tega so sedaj v težavah! Če bi rad konkretni odgovor si preberi vse moje objave pa boš v vseh videl da se moramo rešit nafntnega lobija (zaradi mene lahko gre tut na zrak! Zato ti pravim R&D (raziskave in razvoj)! Če bi me rad poslal gledaz Zvezdne steze naj ti samo nekaj napišem! Prejšnji teden sem bil v BMW avtosalonu (konkretno pri Malgaju na tržaški cesti) tam sem gledal eno novorevijo poglej si kako so BMW ja (sicer koncept), ki je razstavljen v BMW muzeju narejen tako da spreminja zunanji del, ki je iz blaga! Pol pa rečeš da filozofiram jaz!
bonk.gif

in še nekaj k tko vpiješ o neki revoluciji, kva bi pr Akrapoviču švasal če bi bil avto na štrom..... mislim, da se iz posta v post bolj smešiš......
Akrapoviča si začel omenjat TI ne jaz Jaz samo vem kako je z njim. Si si pa en del odgovoril sam sam očitno ne veš tut če bo šel na štrom bo tut to moral nekdo delat saj ne bo padlo iz neba!

to je sicer res.... da so bili predragi... ampak imel so renome in najboljša kolesa na tržišču
Kratko in jedrnato najboljša kolesa stanejo tut ogromno denarja očitno pri elanu niso bila najboljša tako kot praviš! Ker ugled in najboljša kolesa se tut pprodajajo po taki ceni, ki jo sprejme trg in predvsem uporabniki! Elanova očitno niso imela ne eno ne drugo!

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
akrapoviča sem omenjal, ker omenjaš renome..... ki pa danes dejansko ne pomeni uspeha...... akrapovičevi produkti so dragi, in v dobi recesije jim prav tako lahko odpovejo naročila...

Velike koorporacije, dandanes delajo notranje reogarnizacijo, kar pomeni da svoje ljudi zaposlujejo tam, kjer so to delali prej zunanji izvajalci..... to se je celo začelo dogajat pr nas.....

Par naših velikih firm, ki so regijsko zelo pomembne so totalno odvisne od naročil iz tujine......

Sicer pa povej, kam bi ti stem delavci in kako naj bi se reoganizirale firme, če jim kooperativne multinacionalke odpovejo naročila...
sploh nočeš odgovort na vprašanje

aja ti si gledal back to the future in že vidiš nekaj kar ne obstaja.........

Kr se tiče Elan Bikes-a se kolesa še zmeraj delajo, samo ne v elanu.... več ne smem povedat, ker gre za notranje informacije..... Nimaš pa niti približne predstave zakaj naj bi šlo.........

Elanova kolesa so imela trg, celo toliko naročil, da za Bosno niso bili zadovoljiv dobavitelj... ampak kakorkoli ti lapej po svoje.....

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
si pač bedak a ti misliš da so ljudje sposobni delat celo življenje samo ene in isrte gibe
bonk.gif

Če si tako dober zakaj potem elan bikes ni bolj uspešen glede na to da poznaš notranjosti in se zgleduješ po akrapoviču? On dela visoko dodano vrednost in kvalitetne produkte ne vem sive kako je bilo s sodelovanjem z eno od ekip F1 tako da more že bit kvaliteta on !

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
kdo pravi da ne morejo delati... druge stvari.......

Še enkrat ker si počasen... kako bomo zaposlili delavca ob predpostavki, da je recesija in je zaposlovanje onemogočeno.........

pa še nekaj težko je prekvalificirat ljudi brez izobrazbe...
Šlosarji pa imajo izobrazbo...

mislim osnov ne ločiš... Pou šlosarjev je Akrapovič z veseljem vzel v firmo... in ne ne delajo eno in isto.......

Izdelki z visoko daodano vrednost stanejo, kupna moč pada...... kaj teb od tega ni jasno...... za ceno zadovoljivega produkta pa je morje ponudnikov..........

Akrapovič ne živi od sodelovanja z moštvi ampak od prodaje predvsem izdelkov za motorje, ki ga imam sam in stane lonc kompleten z kolektorji jurja....in več in takih ki dandanes kupujejo izdelke sicer zelo kakovostne je vse manj....

ker ne vejo ali bodo imeli službo, poleg katastrofalne natalitete, se bodo zaposlovali tudi delavci, ki so pripravljeni delat za denar, ki si ga mi še predstavljamo ne....

in še nekaj....... naša zajamčena plača je luxus na Poljskem, češkem, celo Madžarskem...., da o Romunih in Bolgarih ne govorim.... al pa delavcem bivše Juge.....

seveda boš ti zopet nabijal naprej........

Dobri izdelki in dragi, se pa prodajajo ob kupni moči kupcev, kupna moč pa zaradi recesij pada...

In še povej v kva bi se Akrapovič prekvalificiral, če zgubi trg.....

Še enkrat za eno firmo nisi povedal v kaj bi se prekvalificirala

Sava
IskraTel
IskraEro
.....

še enkrat lapaš ne poveš pa nič............

in ja da se drugače delavca prekvalificirat.... ampak ob dejstvu da ga nekdo zaposli....... kaj od tega ni jasno...

Če pa misliš, da bodo ob taki recesiji delodajalci zaposlovali, si pa še večji moron kokr si..... Prej bodo povečali tedenski delavnik in prerazporedil oz izvedl notranjo reorganizacijo v firmi......

in ne zaposlovali (VIŠKI BODO ŠLI NA BORZO IN ČAKALI, DA BODO PRIŠLE SPET POTREBE PO DELAVCIH IN NADOMESTILA TER PODPORA BO ŠLA IZ DAVKOPLAČEVALSKEGA DENARJA)

bolj laično degenu res ne morem povedat sorry

Nazadnje urejeno:

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
kdo pravi da se v recesiji ne zaposluje dopovej ti meni "moronu" še prej pa preberi to!
Akrapovič če bo sila bo sam poskrbel zate mislim da nobeden od naju sploh ni pristojen za razmiljanje posameznika če on hoče lahko jutri zapre firmo neglede na sindikate in državo to ti more bit jasno! Iskra je bila od nekdaj vlačilec denarja od države sam vidiš kam taka pomoč pripelje ko zaškripa se obesijo na pomoč kez zagrozijo s socialno bombo!

Prej bodo povečali tedenski delavnik in prerazporedil oz izvedl notranjo reorganizacijo v firmi......
Če ne bo dela zakaj bi že povečali delavnik? ni čudno da gre na gorenjskem vse nazaj če večina razmišlja tako kot ti!
Najbolje je da v firmi napišete eno prošnjo na državo za pomoč pa bo! Pol pa lepo čakte če bo denar bo če ne pa boste na alterju malo več časa imeli ker ne bo kaj za delat!
Kar se tiče primerjav plač da smo asi v primerjavi s poslko a veš asi smo tut v primerjavi z botsvano, zambijo, madagaskarjem sam da te dopolnim!
bonk.gif

Boste vi struškoti tut elan bikes rešili saj vidim da vam gre!

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
ti očitno misliš da se bo avtoindustrija jutri sesula in se ne bo noben avto več prodal!
bonk.gif
Balon je bil preveč napihnjen samo zmanjšala se bo prodaja kak brezposelni bo več zavod in sam bosta poskrbela da se bo našla zaposlitev.