Stara TV kartica

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik forgot1 pravi:
Za sprejem programov klasične kabelske je še vedno OK.
Klasično kabelsko ima še vedno vsaj 60% gospodinstev.

LP

Jasno, samo je poba povedal, da ima siol tv. Dvomim, da plačuje še analogni kabel za backup...

forgot1

Fizikalc
7. feb 2010
1.615
88
48
Zdaj mi pa sploh ni jasno, kaj ga muči.
Obstoječa TV kartica mu bo delovala v prav vsakem primeru, razen če sprejema preko sobne ali strešne antene oz. kosa žice.
Deluje in bo delovala preko komunikatorjev in kabelske.

Zakaj preko siol komunikatorja ne bi delovalo ?
Če ima Siol tv mimo komunikatorja (kar sem prepričan), pa itak sploh ne rabi TV kartice.

LP

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik forgot1 pravi:
Če ima Siol tv mimo komunikatorja (kar sem prepričan), pa itak sploh ne rabi TV kartice.
LP

Pa saj to sem mu skušal povedat, da kartice sploh ne rabi, ker je itak bolje mimo komunikatorja speljat... Če mu pa paše iz komunikatorja na analogno kartico speljat pa naj pač tako ima. Samo malo brezveze je.

legionar

Fizikalc
13. sep 2010
2.427
5
38
Ah brgo daj malo preberi. PRavim,da stara tv kartica ni ravno za stran. PO tvoje naj bi vrgel stran Tv kartico in kupil dodatno mrežno? kvaliteta bi bla pa boljša. Ampak ker mamo u bajti dve televiziji in je ena skoz v uporabi pri tastraih mam že dva STBja.
Sploh pri SIol ki rad "kocka"

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.563
468
83
Siol je kar se samega prenosa tiča kockanje odpravil že davno. Vse "ibnge", ki so bile pred cca. 2 letoma in kasneje so bile zaradi vmesnika in stvari povezanih z njm. Kockanje se še vedno pojavlj občasno na Sagemu. Na PC ga ni sem videl že vsaj kaka 3-4 leta...
Sicer pa je TV kartica za Siol TV v praksi neuporabna oz. nepotrebna. Edina smotrna varianta je direktno dekodiranje.

Na bakru ob ustrezni propustnosti linije liniji ( za več nočjo omejitve sprostiti) 4 TV delajo povsem brez napak...

TV kartica ostaja uporabna za kablsko TV. Dokler ne bo tudi na tem področju vse digitalno in za kakšno nadzorno kamero gledat.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Sem prebral še enkrat. Nisi nikjer omenil, da imaš dva televizorja in 2 stbja. Omenil si, da gledaš preko analogne tv kartice, ko je tv zaseden in sem pač mislil po svoje iz informacij, ki si jih dal. Ni se treba jezit.

legionar

Fizikalc
13. sep 2010
2.427
5
38
brgo sej se ne jazim
smile-1.gif

Rocky žal ne živimo vsi na dobrem pokitem območju meni še vedno kocka obšasno. Je pa res v zadnjem času občutno bolje.
meni žal dva STB in še dekodiranje na kompu ne dela vse na enkrat

In sem rekel , da uporabljam tv kartico kot alternativo ko rabim tv za kaj drugega.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik roCkY pravi:
Kaj ti bo pa FM? Ali nimaš broadband interneta?
Mam broadband. Zakaj te zanima?
Zakaj FM? Mogoče zato ker je vsaj približno poslušljiv, radio preko neta je zadovoljiv samo za prenosnik (večina fura mp3 s 96kbs ali še manj).

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.563
468
83
Imaš povsem kontra pogled na zadevo. Meni izkušnja reče drugače zato sem vprašal.
Na AVrecevirju sploh nimam FM postaj v spominu. Sistem kot celota (gornji) srednji rang sicer precej usmerjen v film (5.1 s trosistemskimi fronti) a tudi stereo (stisnjen in flat) se zelo lepo posluša.
Vsi radiji katere poslušam so 128 kbps. Kakovost pa je krepko boljša kot karkoli prek zraka.
Za popolen avdiofilski užitek pri tem viru seveda zmanjka določenih frekvenc a je popolnoma poslušljivo.

Veliko (več) boš profitiral z naložbo v boljše zvočnike!

Gr3Ga23

Zelenc'
2. jul 2009
13
4
3
Lep pozdrav. Jaz bi si pa malo sposodil tole temo. Imam to tv kartico Winfast TV 2000XP in imam sledeči problem. Uporabljam win 7, 64 bitne in ne najdem driverjev za to kartico. Na uradni spletni strani jih ni za 64 bitni operacijski sistem. Ali se da kako drugače jo usposobiti ali je za v smeti?

legionar

Fizikalc
13. sep 2010
2.427
5
38
NITI ne potrbuješ drjaverjev. Vem se hecno sliš ampka tud jaz sem imel probleme pred časom, kjer se mi je ko sem naložil drjverje računalnik nenormalno sesuval. Zadevo sem rešil z Dscalerjem.

Z Dscalerjem dela tv tuner če ni prestar tudi brez drajverjev.

http://deinterlace.sourceforge.net/

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Boljše rečeno: dScaler ima zraven svoj driver. Ki po home page sodeč dela tudi na 64 bitnih sistemih.