1. Na Viču sem imel najemnine 400€, za 50 kvadratov, ostalih stroškov še ene 200€ (ogrevanje, upralvjanje, voda, elektrika)
2. Šmartno pod Šmarno goro, za 65 kvadratov najemnina 380€, ostalih stroškov tudi cca 200€ (ogrevanje, voda, elektrika, upravljalca nismo imeli)
3. Sedaj sem v prizidku domače hiše, stroški cca 80€ (ločen števec za vodo in elektrijo, smeti se računajo proporcjalno, ogrevanje praktično 0 ker imamo lastna drva in kamin ter IR panele, kar je že vračunan v osnovni storšek k elektriki).
Če potegnem črto..v najemniških sem imel na mesečni ravni cca 600e strškov, brez GSM/internet/TV ter hrane. Sedaj imam dobrih 70 kvadratov in 80€ stroškov. Razlika je ogromna, je pa seveda treba vzeti v zakup skupno dvorišče, vendar imamo vhode daleč ločene (na različnih straneh celega objekta), tako da se mnogo dni niti ne srečujem ne. Za enkrat gre. Ravno iz tega vidika pa nisem šel v konkretno adaptacijo prizidka (ker optimalno lahko pridobim 120 kvadratov) ampak sem si rekel, da vidim, če bomo sploh shajali, nato pa v večji poseg adaptacije prizidka. Recimo temu, da imam situacijo na preizkušnji