Stanovanje - najem

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik 474
  • Začetni datum

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Ah, vodovodarjem je vseeno. Tistim ki nafto pripelje tudi. Edini ki imajo potencial da so problematični so rtv, ki se ti obesijo na "gospodinjstvo". Sicer pa, meni se ne zdi, da bi bilo na oglasu neko poceni nadstandardno stanovanje.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
RTVju pa pač javiš, da nimaš tv sprejemnika, nehajte no iskati dlako.

tony

Guru
23. jul 2007
9.750
1.532
113
Citat:
Uporabnik McGiver pravi:
Po moje je to zgodba enostanovanjske hiše, razdeljene na štiri enote. En vodovodni, električni, KTV priključek.
V principu je to vse nelegalno, ampak who cares in Sloveniastan.
frown-1.gif

Kaj za boga svetega je lahko nelegalnega pri deljenju vodovodnega in el. priključka?
confused-1.gif

luciano

Guru
3. okt 2011
1.859
887
113
MB
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
RTVju pa pač javiš, da nimaš tv sprejemnika, nehajte no iskati dlako.

Ko te 1x imajo, potem si njihov. Samo Matilda te odreši naročnine.

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.438
4.312
113
Citat:
Uporabnik tony pravi:
Citat:
Uporabnik McGiver pravi:
Po moje je to zgodba enostanovanjske hiše, razdeljene na štiri enote. En vodovodni, električni, KTV priključek.
V principu je to vse nelegalno, ampak who cares in Sloveniastan.
frown-1.gif

Kaj za boga svetega je lahko nelegalnega pri deljenju vodovodnega in el. priključka?
confused-1.gif

Štiri stanovanjske enote niso enostanovanjska hiša.
Strogo po PS se recimo elektrika ne sme preprodajat, kar pomeni, da se ne sme delit med več kupcev,...
Recimo vsak priključek plača fiksni del, ki pa se v tem primeru deli med več uporabnikov.

Drugače pa beri v kontestu postov pred mojim.

Nazadnje urejeno:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.253
7.048
113
V čem pa je finta, da nima EI, saj to ni nek strošek (cca 150€) in glede na to, da se resno bavi z oddajo opremljenih "stanovanj"...

Malo sumljivo je to meni, oz niso najbolj transparentni posli, če kolegica od OP razmišlja resno o najemu za dlje časa, potem kaj pa vem, za par mesecev pa bo že preživela, tudi če je kak nateg...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.138
6.955
113
pri taščici
Ko spremljam te debate okol najemnin, vsi najemniki sovražijo najemodajalce ki goljufajo drzavo, dobavitelje....in ga je treba takoj prijaviti najemodajalca vsem možnim inšpekcijam. Tudi zaradi tega ker z oddajanjem.mastno služi, hkrati pa se goljufa.
Hkrati pa pozabljajo da bi bila najemnika ob negoljufanju se za polovico višja.
Tak najemodajalec goljufa predvsem druge (poštene) najemodajalce ker jim je konkurenca.
In ta zgornji ND mi deluje zelo pošteno (do najemnikov) glede na delitev stroškov.
Pa ko boste omenili zdravstvo in šole, omenite se banke in druga državna podjetja ki ....

Nazadnje urejeno:

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Hanzi

cilj najemodajalca je zaslužek, ne pa samarijanstvo. Imaš samo najemodajalce, ki ne skubijo preveč in so nasploh normalni in najemodajalce, ki izkoriščajo situacijo in so pod vsako kritiko. Nasplošno pa trg najemnih stanovanj pri nas ni urejen, je slabo razvit in vlada na njem anarhija, bolj kot ne. Delno tudi zaradi dejstva, da pri nas velja da je dolgoročni najem sramota, da moraš za vsako ceno imeti svojo luknjo in ker se državi ne zdi (ima pa polna usta) da bi zgradila stanovanja in jih dajala v najem še komu drugemu kot æefurjem ki vlečejo socialne transferje.
Kam kdo paše pa ve vsak zase...
wink-1.gif

johannes

Tehnološki dinozaver/tabure selektor 1.snl
10. feb 2013
3.215
579
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Ko spremljam te debate okol najemnin, vsi najemniki sovražijo najemodajalce ki goljufajo drzavo, dobavitelje....in ga je treba takoj prijaviti najemodajalca vsem možnim inšpekcijam. Tudi zaradi tega ker z oddajanjem.mastno služi, hkrati pa še goljufa.

aplauz.gif

V nekajdnevni "intenzivni" debati na Stanovanjce, se je lepo videlo, da so lastniki v tem trenutku največji "državni sovražniki". Večji od tajkunov, zdravnikov, Bavčarjev. Za najemnike namreč.

Prebrali smo lahko tudi pozive za odvzem premoženja tistim, ki imajo po mnenju najemnikov - preveč...
In taki so v dojemanju iskalcev postelje/sobe/stanovanja pravzaprav vsi taki, ki nekaj imajo. Ker oni (iskalci) nimajo nič.

Ti, najemniki namreč, bi najraje videli, da so najemnine na posteljo mesečno 90 evrov, po možnosti s stroški vred.

99 lastnikov od100 pa ne bo NIKOLI želelo gledat nekega "uničevalca" inventarja, parketa, za tri (3) evre na dan. Ki bo spizdil brez najave in tako lastnika oškodoval za 1 najemnino in dvomesečne stroške, ki se vedno obračunavajo ZA NAZAJ.

Naj gredo v hostel, kjer pod 10 evrov/dan ni postelje.
Pa še to v sobi z 6-imi posteljami (JNA sistem), kjer trije drkajo, dva fakata, ti pa brez Sanvala ne boš zaspal do treh zjutraj....
evil.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.138
6.955
113
pri taščici
Ena iz tam
Ziujo

Rabil bi vaso pomoc ce mi jo lahko kdo ponudi v tej skupini namrec ker nimam denarja in pa ker bi rabil neklih za spat pa za stusirat sem se obrnil na tole skupino! Situacija je taka nima veze kje bom spal ali na tleh ali na kavcu meni je samo vazno da lahko na toplem spim in pa da se stusiram to je pa tudi vse. Zdej ce mi je katere pripravljen priskocit na pomoc bi mu bil zelo hvalezen!

Hvala in ....

johannes

10. feb 2013
3.215
579
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Za 10 evrov se kampa ne dobiš.
Si me pa nasmejal.

Ja, ampak tisti hostel v Knafljevem prehodu čisto v centru, ima spanje baje le po 12, če ne celo 10 evrov. Se mi ne da preverjat.

Eni pač mislijo, da bodo z popolnim dumpingom prišli do miljona... Takim bi v Beogradu konkurenca zagotovo že kmalu po njihovem nižanju cene, ceno "korigirala" z ročno bombo, vrženo v hostel...

Kakorkoli, nekateri slovenski mladci so sposobni pognati po grlu v enem večeru 4 pire po 2,5 evra, spat pa bi šli najraje v park.

Tako pač je, če si brezplačno spal pri mamici 20, 25, celo 30let.
Ko pa je treba iti na svoje, pa je 200 evrov s stroški na mesec - nepredstavljivo velika cifra...

johannes

10. feb 2013
3.215
579
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Ena iz tam
Ziujo

Rabil bi vaso pomoc ce mi jo lahko kdo ponudi v tej skupini namrec ker nimam denarja in pa ker bi rabil neklih za spat pa za stusirat sem se obrnil na tole skupino! Situacija je taka nima veze kje bom spal ali na tleh ali na kavcu meni je samo vazno da lahko na toplem spim in pa da se stusiram to je pa tudi vse. Zdej ce mi je katere pripravljen priskocit na pomoc bi mu bil zelo hvalezen!

Hvala in ....

Ja, bral, odlična. Veliko pove o razmišljanju ne tako redkih mladih osebkov...

Enako, kot osebki/fehtarji na Čopovi, na pogled čisto zdravi, s kartonom, na katerem piše: Nimam za jest. Pejd delat za 2,5 evra na uro, lenuh leni!

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.138
6.955
113
pri taščici
Če bi samo 4 pire po 2,5 evra po grlu spustil bi bilo "se dobro". Najbrž je kak tak ekspert sposoben na večer zagoniti tudi 100 evrov. Saj obstajajo tudi drugi načini zabave kot 4 piri po 2,5€.
Včasih so obstajali samski domovi za delavce. Sedaj pa ....

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.253
7.048
113
Je pa tudi najemojemalec bolj zaščiten, če je vse po zakonu. Ker ko pride do sranja kaj te naj reče, ja na črno sem bil not, ampak sem bil in hočem pravice. Japaja.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.093
-8.771
113
Citat:
Uporabnik johannes pravi:

Ja, bral, odlična. Veliko pove o razmišljanju ne tako redkih mladih osebkov...

Enako, kot osebki/fehtarji na Čopovi, na pogled čisto zdravi, s kartonom, na katerem piše: Nimam za jest. Pejd delat za 2,5 evra na uro, lenuh leni!

Hmmm.... Podobno kot ti, lenuh leni, predčasno v penziji
wink-1.gif

Citat:
Uporabnik johannes pravi:
, pa mi je manjkalo let, ker sem šel v invalidsko - iz samo enega vzroka: ker sem (spre)videl, kam vse skupaj pelje...

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.184
3.646
113
Marlbor
Saj tako goljufi so najglasnejši. Me edino zanima koliko ga je Slovenca, koliko pa Jugoviča ...

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
397
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
No vidiš falota..pa tako moralizira.
grims-1.gif
Se oproščam za smetenje teme: jaz sem se z njim nehal ukvarjat, ker je tipičen slovenski hinavec..
Recimo primer: vsakih nekaj dni na veliko pljuva po mladini, ki kao ne vem koliko ur na spletu preživi, potem pa, namesto, da bi šel svoje kolege vprašat za nasvet, to sprašuje tukaj (telefon). In seveda bo čez nekaj dni spet na veliko pljuval po ''neumni'' mladini. Takrat pač ne bo več potreboval nasveta o GSM-ju. Eh.