Eni pravijo da so naši zapori kao luksuz. Ja sej so napram madžarskim. Jaz sem videl že obojne, oz.
Enkrat sem bil na madžarskem, pa nikol več. Doživljal skor travme ponoči, ker tisto je pa zaf00kan prostor.
Te slovenske, sem videl že več ali manj vse, z pripori vred, so lepo uštimani, ampak še vseeno je tam vse
prej ko lepo. Sploh đanksov je polno, pa droge seveda.
Pri nas daš osebno, te prečekirajo če si na "guest list" in lahko popričaš s frendom, kako pa kaj, mu prneseš
kak kos torte, čike,...
Na madžarskem so naju prvo ko sma sparkirala "obkolili" štirje modeli z arsenalom od ak47 do m16, ker ni
bil dan obiska (neka zmešnjava z datumi), in pol sma za ceno 50€ lahko videla frenda za 5minut. In še nadalnih
20€ da sma si zborila cele pol ure. So bli kr kul pazniki ko so zavohali denar. Prej niso govorili nič razen madžarsko,
ko pa so začeli evri govorit, pa so znali skor slovensko tekoče
No skratka odcolala sma še 100€, da je kolega
dobival kosilo od paznikov, ker drugače so jedli samo ajdovo kašo, 3x na dan, 7 dni v tednu. Kakšno nedeljo so se
jih usmilili pa so še kak kuhan krompir dobili zraven. Tam ven se nemoreš vrnit "poboljšan", ker je not stičišče
ene 5ih rasnih mafij.
In to bi se moglo pri nas soltirat. In nekdo ko reče da so naši zapori luksuz; ja dok jih ne primerjaš z vzhodnjaškimi res.
Je pa not vse prej kot lepo, pa makar maš podkupljeno vso osebje zapora.