standard

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Jaz standarde dobro poznam. Tako naše, kot tiste, recimo preko luže.

Ampak tam je fajn a ne? 2 z našo povprečno plačo carujeta v kurčevi prikolici.
roza.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Neeeeeeeeeeeeeee

Če gledaš filme ima vsak prodajalec sladoleda večje stanovanje kot jaz, pa imam 170m2 etažo.
hysterical-1.gif

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Ja in dobri policaji ujamejo metek z roko, dobri so k Mirko i Slavko, z enega konca Atlante na drug prideš z avtom v 2 minutah, s taxijem pa še hitreje, posebno, če te vozi Tariq iz Bangladeša, ki je tam že 9 dni.

ozze

Majstr
24. jul 2009
2.142
319
83
Tu imaš enega, ki ima zelo visok standard v Sloveniji, več od marsikaterega tajkuna.
http://www.dnevnik.si/novice/neverjetno/1042541991
"Njegova pokojnina znaša okoli 400 evrov na mesec, stroški pa, kot pravi, znašajo okoli 15 evrov. Največ ga stane elektrika, kar 8,5 evra, druga draga postavka pa je odvoz smeti, ki stane 5,5 evra. Kosilo si je prislužil na žičnici, v bajto ne vlaga več, drva pa so blizu, poveže Peter svoje stroške bivanja na planini v skromen šopek in doda, da bi lahko v času krize, ki menda že dolgo razsaja v dolini, še kdo prišel živet na planino, past krave, delat sir, klepetat s turisti in si povrnit mir v dušo in življenje."

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Ziher bere alter:

Citat:
Druga zahtevana lastnost za nemoteno kroženje uslug je narcisizem, katerega stopnja je pri nas zelo visoka. Če vas zdajle pokličejo, da vskočite kot glavni kirurg v možgansko operacijo, boste seveda takoj privolili, saj v vas ni niti sence dvoma, da česa ne bi zmogli. Ni se še rodil Slovenec, ki bi rekel: "Tega pa ne znam!"

Polagamo ploščice, montiramo inštalacije, napeljujemo elektriko, popravljamo avte, ni dela, ki ga ne bi obvladali.
Tako človeku, ki ima priložnost usluge razdeliti, ni treba razmišljati, kaj kdo zna, marveč lahko seka kar počez – a nisi ti nekaj prepevala v kadi, boš primadona opere? Mar te nisem oni dan videl s kalkulatorjem v roki, boš član nadzornega sveta banke? In tako dalje.

cheer.gif

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.902
114
63
štajerska
Citat:
Uporabnik softi pravi:
Dve konkretni razlagi. Se kdo.

Du, fir mal aht?

Življenjski standard v različnih državah primerjamo tako, da izmerimo cene izdelkov in storitev v vsaki državi glede na prihodek, pri čemer uporabimo skupno fiktivno valuto, imenovano standard kupne moči (SKM). S primerjavo med BDP na prebivalca in SKM dobimo pregled življenskega standarda v državah .

prepisano iz europa.eu

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.902
114
63
štajerska
hja, ne čisto,je pa glede na kapitalizem dokaj blizu. jaz bi še dodal preživljanje prostega časa in količina dela za nekaj
btw se mi zdi, da so ti spet izbrisali temo o NSI

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
nobody je brisal..prav da so moje teme nebuloze...sej veš..ko ne razumeš, je [cenzura] un na drugi strani.

ja..standard je tudi kako kvalitetno živiš, ne kako kvalitetno trošiš.
recimo pitna voda v sloveniji, čist zrak, narava..kvalitetna hrana... itd.

sam k tko radi vsi vpijejo o tem standardu..pa me zanima kaj jim je to..ker men ni standard materialno..gledam turke..vsi majo e klase, bmw5, a 6 ali večje, močnejše, iphone, ipade, lcd, ni da ni..v frakfurtu živi v najemu v 40 kvadratih..njih 5+...kaj je domača ovca ne ve, pije flaširano vodo, zjutri od megle in smoga ne najde avta..kaj je narava nima pojma..

in to je njegov super standard..za 3000€ puca wc in fura zgornjo bedo. pa raj sem k moj deda, k je služil 10 banki na furo švelerjev, vozil je 5 dni, z voli..pa 9 bank je popil po poti, 1 prinesel dam. vse gostilne ga poznajo, natakarji poznajo...živel je 93 let, karal vse po vrsti, hebal mamo titi in kralju...in užival..

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.902
114
63
štajerska
to pa je tvoj individualen standard. ne pa slo, cro, de , zda standard
očitno nisi po standardu. no, jaz tudi ne
večini je pač glavno, da ima c klaso, 2 metrsko plazmo v dnevni sobi pa boss čevlje.
živijo pa v luksuzni garsonjeri nasproti železniške postaje, hranijo se v bližnji menzi, delajo pa 14 ur na da za minimalca

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
vse je brisal nobody, ker je prepričan, da so teme nebuloze. ne vidi pa, da je to počasno odpiranje oči slepim. ampak svoje sem povedal. prijatelj, vidiva s ena jelenu, hajnikenu, laškem, ob glednaju mesa, degustiranju..kle pa sam še vzorčno. preveč smrdi tole.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:
to pa je tvoj individualen standard. ne pa slo, cro, de , zda standard
očitno nisi po standardu. no, jaz tudi ne
večini je pač glavno, da ima c klaso, 2 metrsko plazmo v dnevni sobi pa boss čevlje.
živijo pa v luksuzni garsonjeri nasproti železniške postaje, hranijo se v bližnji menzi, delajo pa 14 ur na da za minimalca

To nekako ne gre skupaj. Preberi si še enkrat. Novo C klaso si ne moreš kupiti z minimalcem, tudi v luksuzni garsonjeri ne moreš živeti, karkoli to že pomeni.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Ne gre. Tukaj govoriva o strogem minimalcu, brez črnega fonda ali sive dejavnosti.

Podobne teme