Ti to samo teoretično, ker se Kolpi tako ne upaš približati bolj kot na 50 km. Sem ti že napisal, da migrant tudi brez tebe prekleto dobro ve, da je v Sloveniji in ga ti nimaš kaj opozarjati.
Zaradi mene lahko na obali Kolpe celo leto stojiš s transparentom, na katerem piše: Prehod ilegalnim ekonomskim migrantom prepovedan. Tukaj je Slovenija.
Pravico za odvračanje ljudi od nedovoljenega vstopa v državo, ima samo policija in vojska, noben jager ali gobar.
Še en šankarski junak.Imaš ga pravico mahniti po gobcu. Ker te bo sicer on prvi. On je zavestno šel v delikt, torej je pripravljen storiti marsikaj za svoje cilje. Tole "milostno opozarjanje" ne hasne, ni šans. Takega je treba s korobačem v vsaj tri stremena pletenim, še bolje pet, osmukniti sredi ušes pa do konca repa. Potem pa še enkrat po istem mestu.
Potem pa objaviti na fejsbuku, da bodo tudi ostali za njim videli, kaj jih čaka. Sicer ne bo temu nikoli konca.
Me ne zanima kaj zaradi tebe lahko ali ne. Zanima me ali kot navaden državljan in glede na tale tvoj post #951
"Pravico za odvračanje ljudi od nedovoljenega vstopa v državo, ima samo policija in vojska, noben jager ali gobar. "
...imam pravico do verbalnega opozorila migrantu da bo ali pa da je ilegalno prestopil državno mejo? Ker jaz namreč menim, da jo imam.
Navodilo policije je, da naj se prebivalci izogibajo stikov z migranti. Po moje lahko vpiješ čez Kolpo, da bodo nezakonito vstopili v Slovenijo, pa tudi na naši strani se lahko na svojo odgovornost z njimi pogovarjaš, posebno če znaš arabsko ali paštunsko. Še boljše pa je, da jih pričakaš s toplim čajem in suhimi štumfi, naganjat jih pa nimaš pravice.Me ne zanima kaj zaradi tebe lahko ali ne. Zanima me ali kot navaden državljan in glede na tale tvoj post....
...imam pravico do verbalnega opozorila migrantu da bo ali pa da je ilegalno prestopil državno mejo? Ker jaz namreč menim, da jo imam.
Blablablabla..... naganjat jih pa nimaš pravice.
Kdo je rekel, da nimaš pravice? Seveda jo imaš. Le da si sam sebi kriv za krvav nos itd, ker če nebi sam nastavil rilca tja, ga mora pa policaj po službeni dolžnosti. Toda on bo vsaj plačan, ti pa ne. Ker nimaš sklenjene pogodbe s plačnikom (državo).
Trdiš, da jaz kot državljan Slovenije nimam pravice opozoriti ekonomskih migrantov, da so ilegalno prestopili državno mejo oz. da jo bodo in da naj tega raje ne počnejo, ker s tem storijo kaznivo dejanje?