Štajerska vojska

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik #488
  • Začetni datum

jest5

Guru
18. avg 2007
25.967
-8.669
113
Ah dej no, brez skrbi se jih najde par(ja matey, zihr so bili levaki), ki so klical, da jih to moti. Če se stalno kliče za vse možne neumnosti, se tudi za maškare z replikami.

• Haha
Reactions: Matey

B81

22. jul 2007
37.075
10.578
113
Zdej mi pa ti nelevičarsko povej za ostale primere.
Aja, za njih se ne ve, lahko le verjamemo na besedo.
Ja na besedo. Ni treba napihovat zadeve, varde so že menda 1+ leto.

Ne morem si predstavljat, koga bi motila. Starejši ljudje se tega ne bojijo, ker so dali malo bolj resne stvari skozi v življenju. Mladi starši se menda tudi ne, prej bi rekel, da lih nasprotno. Mladini se to zdi zanimivo.
Ostanejo še samo levi trepetli, okoli katerih morš uporabljat jazz hands, ne ploskanja.

jest5

Guru
18. avg 2007
25.967
-8.669
113
Ne morem si predstavljat, koga bi motila. Starejši ljudje se tega ne bojijo, ker so dali malo bolj resne stvari skozi v življenju. Mladi starši se menda tudi ne, prej bi rekel, da lih nasprotno.

Čudno da si ne moreš tega predstavljati, jaz si z veliko lahkoto. Še posebno starejši z veseljem prijavljajo vsake malenkosti. Mladi starši? Z lahkoto si predstavljam, kako mamice uživajo na gozdnih sprehodih z otroci, ko se tele maškare podijo naokoli :evil:

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.027
113
Kot je napisal appolo, gre za produkt oziroma zrcalo politike v kateri živimo. Odgovor na trenutno slabo stanje v enem delu politike.
Kot je bil Luther odgovor na slabo stanje znotraj verske skupnosti ali je Hitler dobil pogoje za vzpon zaradi političnega in gospodarskega stanja v Evropi po prvi svetovni vojni.
Zanimivo pa je, da se denimo v srednjem veku cerkev ni odločila preprosto likvidirati Lutra. Sedaj pa politiki ne pride na misel, da bi se problema lotila na začetku, temveč poskuša čarati z zakonodajo, da bi bil pregon lažji. V 500 letih žal družba ni prav veliko napredovala v svoboščinah in demokratičnosti.

B81

22. jul 2007
37.075
10.578
113
Čudno da si ne moreš tega predstavljati, jaz si z veliko lahkoto. Še posebno starejši z veseljem prijavljajo vsake malenkosti. Mladi starši? Z lahkoto si predstavljam, kako mamice uživajo na gozdnih sprehodih z otroci, ko se tele maškare podijo naokoli :evil:
Na gozdnih sprehodih? Ne verjamem, da hodijo mamice z vozeki po hosti ob meji...glede starejsih, klicale bi kvecjemu mestne srajce, teh pa tam menda ni...itak pa je politicno vmesavanje v vardo samo preusmerjanje pozornosti in to je vse.

jest5

Guru
18. avg 2007
25.967
-8.669
113
Na gozdnih sprehodih? Ne verjamem, da hodijo mamice z vozeki po hosti ob meji...glede starejsih, klicale bi kvecjemu mestne srajce, teh pa tam menda ni...
Čisto komot. Otroci niso samo tiste 6 mesečne kepe v vozičkih.
Od starejših pa bi klicalo kar nekaj mamc, ki bi jim taka maškara prekrižala pot. Enako starejši lastniki zemljišč, ker po njihovem se pa že ne bo nihče preganjal.

Zgleda ti je res težko razumeti, da niso vsi fascinirani s to maškarado, ki sliči na rednecke.

• Všeč mi je
Reactions: McGiver

B81

22. jul 2007
37.075
10.578
113
Ne, tezko razumem, da se kdo sekira toliko, da dejansko poklice policijo. Ne da tezko razumem, enostavno ne verjamem.

piagolo

Guru
22. nov 2009
7.053
3.748
113
Čisto komot. Otroci niso samo tiste 6 mesečne kepe v vozičkih.
Od starejših pa bi klicalo kar nekaj mamc, ki bi jim taka maškara prekrižala pot. Enako starejši lastniki zemljišč, ker po njihovem se pa že ne bo nihče preganjal.

Zgleda ti je res težko razumeti, da niso vsi fascinirani s to maškarado, ki sliči na rednecke.
So pa ti starejši lastniki veliko bolj kolaborativni do tistih drugih, ki preko njihovih zemljišč zgolj prebegujejo.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Kot je napisal appolo, gre za produkt oziroma zrcalo politike v kateri živimo. Odgovor na trenutno slabo stanje v enem delu politike.
Kot je bil Luther odgovor na slabo stanje znotraj verske skupnosti ali je Hitler dobil pogoje za vzpon zaradi političnega in gospodarskega stanja v Evropi po prvi svetovni vojni.
Zanimivo pa je, da se denimo v srednjem veku cerkev ni odločila preprosto likvidirati Lutra. Sedaj pa politiki ne pride na misel, da bi se problema lotila na začetku, temveč poskuša čarati z zakonodajo, da bi bil pregon lažji. V 500 letih žal družba ni prav veliko napredovala v svoboščinah in demokratičnosti.

Likvidirati? In narediti še enega kristusa?

Opus Dei je vseeno bolj pameten od tega.

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Splošno znano dejstvo je, pa če vam je to v vašem "blokovskem življenju, brez poznavanja soseda" doumljivo ali ne, da so prebivalci/lastniki ob meji največji čuvaji (beri "tožibabe") in hkrati švercerji.

• Všeč mi je
Reactions: brane_new

nacek

Guru
13. okt 2012
2.942
579
113
V maskirnih uniformah in s črnim dežnikom na ramenih na izlet s prijatelji v čudovito naravo ob mejni reki Kolpi

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
Ta varda, je samo vzbujanje pozornosti in nič drugega. Meje se ne pokriva tako da izvajaš taktično urjenje v uniformi in nekim orožjem ali replikami. Mejo se pokriva prikrito, te maškare morda delujejo samo nekoliko preventivno. Po njihovih besedah pomagajo policiji. My ass. Če bi hotli pomagat, bi bli v navadnih pohodniških cotah, z sendvič rukzakom, pa pohodno palico okrog lazli. Nobeden jih tud vprašal nebi, kaj tam delajo, ljudje se nebi zgražali, ilegalci se jih ne bi bali. In bi za nameček še kakega vidli ali dobili in obvestili policijo. Vsak teden so nekje ob meji pa še enga ilegalca niso vidli, policija jih pa dobiva dnevno po nekaj 10. To je spet neka šiškotova predvolilna fora, da vzbuja pozornost, da se ga ne pozabi. Tak Murko style.

• Všeč mi je
Reactions: McGiver in jest5

johannes

Tehnološki dinozaver/tabure selektor 1.snl
10. feb 2013
3.215
579
113
Ah dej no, brez skrbi se jih najde par(ja matey, zihr so bili levaki), ki so klical, da jih to moti. Če se stalno kliče za vse možne neumnosti, se tudi za maškare z replikami.

Kaj pa osebe (prav tako maškare), popolnoma zavite v črno in to na nek običajen dan, ne na pustni torek = muslimanke s popolnoma pokrito glavo/telesom in majhnimi odprtinami za oči?

Še čisto vsak, s katerim sem govoril, pravi, da jim taka nošnja vzbuja občutek nelagodnosti.

Po spremembi zakona bom pogosto klical policijo, vznemirjenot pa sicer lahko celo dejansko dokažem, ker mi drugače zdravnica ne bi predpisovala tablet za znižanje pritiska in uspaval.
Pa naj mislimanke (ali policija) dokažejo, da me to, kar sem opisal, ne vznemirja... Ne morejo, ne ene, ne drugi.

Po prijavi pa želim, da se odvije postopek, ter pričakujem neko (mandatno) kazen za osebo, ki mi dviguje pritisk. Ali vsaj ligitimiranje s starni policistov.
Da bi oseba morala iti domov, da se preobleče, dvomim. Smo Slovenci preveč posrani in preveč servilni do tujcev.

P..S. Pritisk mi torej dviguje vsakdo, ki je zahomotan v črno in ne kaže obraza. Podzavestno namreč vedno znova razmišljam, ali oseba mogoče nima pod obleko dinamit in se bo razstrelil/a... A da se ni še nobena muslimanka?

• Všeč mi je
Reactions: Cash

jest5

Guru
18. avg 2007
25.967
-8.669
113
Pri klicanju policije nikar ne pozabi tudi na turiste z nahrbtniki. Veš kaj vse lahko skrivajo v ruzaku poleg paštete

Nazadnje urejeno:

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.788
15.857
113
Seveda, seveda, stalno se kliče za vse možne neumnosti in definitivno je ljudi ob južni meji in okoli bolj strah Vardistov kot pa ilegalcev, zaradi obnašanja katerih se je interesno združilo več kot 10 občin in skupaj kličejo na pomoč državo katere organi ne delujejo kot bi morali.

Čudno da si ne moreš tega predstavljati, jaz si z veliko lahkoto.
Prav zares? Kdo bi si mislil, tega pa res nisem pričakoval.

• Všeč mi je
Reactions: Cash

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.934
113
Zaseg plastike Šiškovcu :valjamse: :aplauz:
Adijo pamet policaju
Zajeta slika.PNG

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.464
2.589
113
V maskirnih uniformah in s črnim dežnikom na ramenih na izlet s prijatelji v čudovito naravo ob mejni reki Kolpi
Lejte, tisto kar oblečem je pohodno športna oprema. Za vas maskirno odelo. Kaj sem komi kaj naredil
To, da se vi približate meni, je za mene ogrožanje, pa čeprav je za vas mimosrečanje na potki. Vi pa ogrožate mojo varnost.
In tukaj se bo nekdo sprdnil, ker ne zna urediti pri sebi. Kod da bi bili gluhsti.