Štajerska vojska

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik #488
  • Začetni datum
I

Izbrisan uporabnik #9334

Jaz tega niti ne morem odpreti, ker stran zahteva sprejem piškotov. Tega pa za janšatovo trobilo niti slučajno ne nameravam narediti.
Mi boste že vi, skozi prispevke tule poročali, če je bil članek kaj vreden.

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.993
7.353
113
Saj pravim-jaz imam nek odnos do NOB-recimo, fascinira me odpor ljudi do okupatorja, tako splošni kot vojaški (že z vidika, da sem bil kar nekaj časa in sem še zmeraj vojak v bistvu), da se ljudje niso uklonili okupatorju, spoštujem žrtve in se zmeraj zamislim ob dejstvu, koliko večinoma mladih borcev je dalo življenje za to stvar...in to je vse, kar se tiče mojega "udejstvovanja" v polpretekli zgodovini. Seveda pa rad kaj rečem čez kolaboracijo in izdajo slovenskega naroda, ki se je udejanila v domobranstvu, posebej zato, ker sedaj potomstvo in somišljeniki hočejo obrniti zgodovino v svoj prid, zaničujejo prej omenjene žrtve..vse zaradi svoje koristi ali pa popolne praznoglavosti. ..tega pa ne maram.
Na proslave pa naj hodijo tisti, ki se radi kažejo, imajo kaj od tega ali pa preprosto čutijo, da morajo biti zraven..
Jaz nisem nič od tega.

Ti se izgleda še vedno pališ na partizanske pravljice.
Kaj se je v resnici dogajalo takrat v Dražgošah, je bilo že večkrat objavljeno, samo ti verjameš rdeči verziji. A trdega dobiš, ko oblečeš SNB? Se zaradi tega počutiš bolj moškega? Neka motnja je tukaj prisotna.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.623
10.829
113
itak pa grad strmol pa podobne zgodbe kot so zgoraj napsano. Pa še folk vedno misli, da so otroci in neke mamice bili izdajalci naroda. Ne, bili so žrtve plenjenja. Kako se proti tem zaščiti pa jezgodovina pokazala....da ni bilo neke prave možnosti.

• Všeč mi je
Reactions: 8888
I

Izbrisan uporabnik #9334

Fadil, ti si skažen.
Zakaj bi se ti moral ob takih žalostih kjurac dvignit? To je, preprosto, moralna vrednota.

Ljudje po čisti prirojeni pameti vedo, kaj je prav in kaj ni. Vse ostalo je pa posledica situacije v tistem trenutku. Če so te vpoklicali v nemško vojsko in če nisi v tistem trenutku pobegnil k partizanom (cela slovenija je čutila, da je tako bolj prav), - si pristal v organizirani nemški vojski. Imel si zagotovljeno hrano in posteljo do Matilde nekje pač. Če si šel k partizanom, nisi imel zagotovljenega nič, razen Matilde ... :zavijazocmi: . Imel si pa zagotovljeno moralno zadoščenje.

Slovenija je takrat dokazala, da jih je bilo velika večina v populaciji, ki so imeli raje moralno zadoščenje, kot pa kratkotrajno rešitev težave kot kvizling.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Ne govorim tja v tri krasne. Po mamini strani jih je bilo 14, po očetovi pa 7 in vsesorte zgodb in dogodivščin. Vse po vrsti pa opisujejo ravno generalni problem izdajalstva, ovaduštva. Pa sta odraščala v popolnoma različnih svetovih, eden pod italijani, druga pa pod nemci.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.623
10.829
113
ja točno tako je bilo, sploh v mbju, če niso 17, 18 letne iz familije dali v nemško vojsko, je šla celotna preostala familija na počitnce z vlakom po evropi. Kaj je zdaj bolje. Zgodbe so take in drugačne. Če mi en ponoči prileti v bajtu in mi za hleb kruha pobije pol familije, se mi zmeša, pa če je to njemec ali pa partizan, ali pa alien. Posledice so potem nepredvidene.

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.934
113
Če se v lažgošah ne bi okoli domačinov vsiljivo potikale rdeče zverine pokola sploh ne bilo. Rotili so stekle rdeče lisice da naj zginejo nazaj v hosto da bodo imeli mir pred njimi in nemci.
Zdaj pa rdeče zverine navdušeno slavijo pokol za katerega so izključno so same krive.

• Všeč mi je
Reactions: 8888
I

Izbrisan uporabnik #9334

Če se Dolfi ne bi izlegel tam konec 19. stoletja, tudi Dražgoš ne bi bilo.
Tako da se obrni na pravi poštni naslov ! :gorjaca: Tepec !

Kameleon, samo pisni katero!

I

Izbrisan uporabnik #9334

Pa - 123, tista fasada je še vedno tvoja! Tvoji buzerantje so jo počečkali.

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.934
113
Tista tvoja fasada če je bila posrana je bila edino zaradi tvojega strahu. Tako si se opisal.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Golobi jo niso, ker je imela napušč.

Prav nič se ne izgovarjaj, sem te zadnjič razkrinkal. Saj ni problem sicer, toliko da veš, kaj ti podrejeni delajo po svetu. Jaz npr. mojim niti pod slučajno tega ne bi dovolil !

Kakšne ljudi pa zares imaš, ko se ti kar takole serjejo po svetu?

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Ti se izgleda še vedno pališ na partizanske pravljice.
Kaj se je v resnici dogajalo takrat v Dražgošah, je bilo že večkrat objavljeno, samo ti verjameš rdeči verziji. A trdega dobiš, ko oblečeš SNB? Se zaradi tega počutiš bolj moškega? Neka motnja je tukaj prisotna.
Kaj je to SNB in kdo jo oblači?
Ti si še bolj fuknjen, ko sem si mislil oz vedel..iz posta v post to potrjuješ.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Nima veliko postov, zadnje čase. Če pa že, pa samo o nagih babah .