Sršeni

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
pantakan tudi ni več kaj posebno učinkovit. drugače pa je pantakan bil DDT.
sem pa včeraj v mb iskal tale vape porti osam, ker mi gaje zmanjkalo.
nikjer ga nisem več našel. pa sem bil v intersparu, leclercu, mercatorju na pobrezju, navadnem sparu.
bo potrebno uvoznika zagnjavit očitno, ali pa preko neta kje nabaviti

krava

Majstr
5. sep 2007
3.668
340
83
www.kacnje.eu
Prejšnja leta smo imeli Vape, pa ga je zmanjkalo. Ni bilo videti slabo
evil.gif

Pred nekaj dnevi pa je oče kupil Efect (prav tako za ose) - vendar ga še nismo preizkusili. Je pa os in sršenov res malo morje letos. Sršeni pridejo kot kakšni bombniki ...
evil.gif

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.606
4.550
113
50
Na sončni strani ALP
A ni hec s temi gifti, da so samo spremenili grafiko in ime in ratal je Efekt.
Sem lani iskal neko zadevo proti muham in so mi ponudlili Efekt s to razlago...

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Nekak takole izgleda plsatična posoda, v katero naliješ vino ali kaj podobnega:

lovilec.jpg

Uspeh zagotovljen, edino mal nagravžno je za pucat. Dobi se pa v kmetijski trgovini.

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.606
4.550
113
50
Na sončni strani ALP
Zakaj kompliciraš? Vzemi 1,5l plastenko, odreži malo pod vratu in ga na glavo obrni nazaj v plastenko.
Tako si ustvariš "obrnjen" lijak skozi katerega pleza mrgolazen, poti nazaj pa ne najde.

Not pa naliješ domači kis in malo medu. Namesto kisa je lahko tudi kakšen mošt ali vino kot si napisal.

Primer:

Mi imamo samo eno flašo, torej brez "strehe".
zmaga.gif

Nazadnje urejeno:

motofrik

Majstr
24. dec 2009
3.049
450
83
tam ko se terc po tori rola
Pred tremi leti smo tudi mi imeli sršene. Isto luknja med fasado in streho. Ko sem videl odkod lazjo, sem stal tam in tolkel po njih. Par sekund, potem so se pa usuli na juriš, jaz pa pot pod noge... Potem sem pa na tram pod to luknjo navezal 30 cm dolgo palico, namazano z limanico (kot nek Neostik, samo namensko za miši), pod to palico pa škatlo za čevlje. A zakaj škatlo? Čez noč je bila polna sršenov, tako ene 2cmm debelo. Ko je satan sedel na to palico, se je seveda prilepil in bolj kot je hotel stran, bolj je bil zalepljen. Potem pa padel v škatlo. V dveh dneh, jih ni bilo več. Gnezdo pa... kaj pa vem, mladih ni bilo na spregled, verjetno so pocrkali. Ne pomaga nobeno lepljenje luknje s pur peno, niti gipsanje ali maltanje. Zgrizejo drugo luknjo ven.

Qmi

Fizikalc
22. jul 2007
1.056
1
38
41
Ljubljana
Še rezat je ni treba kot je prikazano na skici
Mi smo med drugim probali in v 1,5 l flašo natočili 2 dl kisa in 2 dl vode ter obesili pod gnezdo sršenov. Sršene smo sicer večinoma potolkli je pa notri trenutno kar nekaj muh...verjemi, da nobeni ne uspe priti nazaj ven
wink-1.gif

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.403
1.413
113
Nimam pojma al je bel al zelen. Samo vem da je ata neko zeleno čudo sipal po gnezdu in je vse uničil
smile-1.gif
Sem že dolgo čisto ven iz teh strupov in različnih sredstev za škropljenje. Sploh pa zdaj ko moraš imeti izpit, da lahko kaj kupiš...

Desty

Pripravnik
2. jul 2009
613
0
16
desty.biz
Ksz

Praviš, da te je pičil sršen. Že pik ose je kar hud, kaj šele od sršena, kjer ponavadi rabiš takojšnjo medicinsko pomoč, ker so lahko posledice smrtonosne. Vi pa jih tolčete od blizu ali celo z rokami?

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Pik sršena prekleto bolj boli kot pa od ose.
Ne vem sicer zakaj vsi pravijo da moraš takoj letet k dohtarju,če pa ni nikakršne potrebe po te.
Malo težje dihaš in si omotičen,to pa je tudi vse kar naredi pik sršena.
Aja pa bolečino naredi,ki traja 2-3 dni
wink-1.gif

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Od enega sršena pik nima smrtnonosnih posledic (če ni alergije), vseeno pa se s tem ni za hecat, ker če napadejo v roju in te dobijo, potem pa res lahko začneš izbirat sliko za na žaro

Floki

Guru
6. sep 2007
10.130
3.185
113
Citat:
Uporabnik Desty pravi:
Ksz

Praviš, da te je pičil sršen. Že pik ose je kar hud, kaj šele od sršena, kjer ponavadi rabiš takojšnjo medicinsko pomoč, ker so lahko posledice smrtonosne. Vi pa jih tolčete od blizu ali celo z rokami?

No ravno smrtonosen ni je pa precej boleč sem ga že tudi sam občutil. Sicer pa zelo učinkovita stvar proti osam in sršenom ki sem jo preizkusil prejšni teden ko so se nam na isti način zaredili pod streho. Effect insect

Dve ogromni gnezdi sicer pod streho z majhnimi odprtinami ampak ta stvar pod takim pritiskom šprica da je bilo zjutraj vse mrtvo.
evil.gif

Sem jo pa vseeno preventivno navezal na palico da je bil doseg boljši
zmaga.gif

Nazadnje urejeno:

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.808
560
113
42
povsod malo
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Od enega sršena pik nima smrtnonosnih posledic (če ni alergije), vseeno pa se s tem ni za hecat, ker če napadejo v roju in te dobijo, potem pa res lahko začneš izbirat sliko za na žaro

Imam soseda, ki je sam odstranjeval gnezdo kot je počel pač vsa leta... 6 pikov komaj so ga rešili je bil kar 2 meseca v bolnici se mi zdi.

Drugače pa najbolje poklicat gasilce če ne drugega imajo IDA (izolirni dihalni aparat) in lahko zaplinijo celo podstrešje pa naj pocepa vse kar leti in leze.
evil.gif
da ne omenjam saj nekaj zaščite pred pikom s svojimi ognjevarnimi oblekami ali oblekami za nevarne snovi.

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
ksz
glede na to da VAPE proti osam ni v mb sem uslep najti EFECT - v merkurju
deluje v trenutku. imel sem lepo osje gnezdo - enih 15 cm premera + polno os. iz cca 3 metrov pošrpical ene 3 sekunde- puf končano. samo pocepale so
je pa zanimivo, da nikjer nisem našel nič drugega razen neke čudne - no name spaje proti muham in komarjem. pa je to bil spar, merkator in leclerc. imeli so tisti svoje jajce pa raid in nič drugega
včasih pa se je dobil pips,. tac in kaj vem kaj še vse. očitno bomo morali imeti kak poseben izpit za uporabo le teh