Ministra vozijo 24/7 ker je varovan 24/7. Ko se kam pelje ga peljejo oni. Ko ga odlozijo na brniku gredo nazaj prazni. Kdaj uporabljajo svetlobne znake se odlocajo oni in ne jaz, ne ti, ne nihce drug.Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Velikokrat srečam vladna vozila v spremstvu. Nikoli samo eden.
Tvoj zadnji stavek... mio je dal misliti... Ampak na račun aapachija je bilo polno zgražanja, ko pa (verjetno) nekdo drug s črnim Audijem počne podfobno in nekdo opozori na to pa je ta čuden, audi fahrer pam đek...
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
KSZ... dejte se spomnit svojih umotvorov in besed ko vas bo naslednjič ustavljal avto z modrimi in rdečimi lučkami (glej sosednjo temo) ali ko se vam bo zalimal na rit prepotentni voznik službenega vozila in se mu bo mudilo na drink...
O&O
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Zmotilo me je dejanje kot tako, da je zlorabil položaj in moč. Da se je oklical za večvrednega.
Od tocke ko ne vemo ali je sploh slo za vozilo policije do tocke ko ti ze trdis da je nekdo zlorabil moc je minilo le nekaj sporocil. Potni nalogi varovanih vozil so iz razloga varnosti verjetno varovani s stopnjo tajnosti in niso del informacij javnega znacaja. Dejansko niti ne vemo za katero vozilo tocno naj bi slo. Audi-je A6 ima tudi SENDM (ki ima opcijo tudi plavo rdecih in ce je napacne prizgal so napacne svetile).Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Zmotilo me je dejanje kot tako, da je zlorabil položaj in moč. Da se je oklical za večvrednega.
Citat:
Potni nalogi varovanih vozil so iz razloga varnosti verjetno varovani s stopnjo tajnosti in niso del informacij javnega znacaja.
Citat:
Od kje zdej ideja da je to neka zloraba? To je del sluzbe, ce je imel razlog jih je uporabil. Za nadzirat to so pa sefi.
Ne bo slo tako na pocez. Z analizo preteklih vozenj bi lahko ugotovili obicajen urnik prevozov, redne poti in tako dalje. In taki dokumenti imajo stopnjo tajnosti obicajno do preklica.Citat:
Uporabnik MojcaG pravi:
Citat:
Potni nalogi varovanih vozil so iz razloga varnosti verjetno varovani s stopnjo tajnosti in niso del informacij javnega znacaja.
Če je (hipotetično) bilo to vozilo res službeno vozilo policije/ministrstva, bi kakšna sitna/vztrajna oseba z lahkoto dosegla razkritje podatkov.
Mogoče bi policija/ministrstvo na prvi stopnji izdalo zavrnilno odločbo, je pa precej verjetno, da bi pooblaščenka to spremenila.
Podatki o vožnjah varovanih oseb, ki se še niso zgodile, so verjetno res tajni podatki, vendar dvomim, da imajo tako visoko stopnjo tajnosti (tajno ali strogo tajno), da so izjeme po ZDIJZ, nad katerimi ni dovoljeno naresti testa javnega interesa (https://www.ip-rs.si/informacije-javnega-znacaja/ijz-pri-organih/test-javnega-interesa/).
Citat:
Od kje zdej ideja da je to neka zloraba? To je del sluzbe, ce je imel razlog jih je uporabil. Za nadzirat to so pa sefi.
ZDIJZ je namenjen tudi takim primerom
V bistvu te je zmotilo, da ti tega nisi smel naresti in si moral cakati kot vsi ostali. Ego je hecna stvar.Citat:
Uporabnik Roberto pravi: