Ka sej res. Poleg tega mi lahko znalci razložite zakaj pri teku imam na minimumu, pri kolesu na max. Vo2max mislim to.Ko en hurc rabiš ta Vo2.
Jaz ga vidim kot pokazatelja kondicije...
Ne vem če prav razmišljam....ker mi holesterol niha...poleti je ok pozimi pa povišan bi to lahko tudi ta Vo2 gledal kot nek pokazatelj za več gibanja v zimi....da bi tudi takrat vzdrževal nek kondicijski nivo...
Za eno funkcijo oa ne mislim dajat še za enega instincta več (5plus ali 5x)
Am I right?
Tista HRmax=220-leta je bila Polarjeva komercialna nebuloza izpred mnogo let, brez nekih resnih raziskav in seveda niti približno ne velja. HRmax he tako zelo odvisen od posameznika, da je vse, kar se da povedati, dejstvo, da HRmax pri enakem nivoju dejavnosti z leti pada.Pred leti je to prvi mislim da dal v ure Suunto. Tam vem da je bla to neka splošna natreniranost, Garmin vem da ima za kolo in tek, za ostalo ne vem, tudi ne vem kako to računa. Verjetno po nekih tablicah, pa intenzivnost, pa srčni utrip, pa ne vem kaj še vse. Gre za neke povprečne vrednosti, ki so jih dobili z leti raziskav, lahko se pa močno razlikuje od posameznika do posameznika. Točno se lahko zračuna z obremenilnim testom in potem odvzem krvi in merjenje. Ta varjanta iz ure je bolj tako, pa še te zapestni senzorji utripa niso tako natančni kot pasovi in lahk zadeva močno kiksne mim. Kot tista splošna za HR. 220-leta. Ja načeloma je res, točen rezultat pa samo meritve.
Nekaj branja
http://kinvital.si/maksimalna-poraba-kisika-vo2max/
Vglavnem nisem profi in tega ne rabim. Profitom pa to dela Medicinska fakulteta.
Kar se tiče zimske kondicije. Po prvih 200m laufanja boš takoj začutil če si v kondiciji ali ne, pa zadevo prilagodiš in stopnjuješ. Dobena znanost.
Še eno vprašanje za znalce. Za bicikel bi si nabavi HR pas. Pred leti sem že imel ure z prsnim pasom, pa se nikakor nisem mogel navadit. Kaj pa pasovi z optičnim senzorjem, ki se ga da montirat na roko, recimo Polar OH1, je to zakaj? Al je isti šmorn kot te optični na urah? Kolker sem najdu na netu naj bi Instinct podpiral ANT+ in BT, tak da ta pas bi mogu delat.
Odvisno kaj češ met. ...... In to je ravno Instinct. Plus vsi ostali bombončki (osnovne tekaške funkcije, kolesarske, plavanje, veslanje, itd.). Pa še trpežna je v stilu Gshock. . Za šport, šiht, kavbojke, trenerko, kratke hlače je OK, na kej bolj elegantnega pa kako drugo gor.
.