[Splošno] Težave v zvezi/zakonu

Kiara

Pripravnik
1. feb 2010
232
0
16
Bled
Ne pripada ji ravno cela nepremičnina!

Ji pa pripada polovica, a to ni dovolj?
confused-1.gif

mistique

Guru
16. jun 2009
13.780
1.596
113
Emona / Carnium
Ma, jaz se načeloma nisem želel spuščati v neke hipoteze. Mislim, da je reševanje teh situacij zakonsko podprto in tu ni kaj dosti razpredati. Poleg tega pa je možnost, da se o vsem dogovoriš (ne vem kakšen je odstotek takšnih
smile-1.gif
). Mogoče se ljudje ravno zato ne poročajo, ker se bojijo, da bodo ob morebitni ločitvi ostali brez stanovanja, hiše in vikenda, ki so jih sami kupili in ne podedovali.
Teh scenarijev je malo morje. So npr. tudi takšni ljudje, ki se ločijo ravno iz medsebojnega spoštovanja...

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
Citat:
Uporabnik mamomu pravi:
Čaki malo - ti to resno? Je tebi lahko tako vseeno za lastnega otroka? Očitno še ga nimaš!

Ful resno sem mislil
evil.gif

Meni nebi bilo za otroka vseeno. Koliko je ločitev, ko se pač mož in žena ne razumeta. In koliko je ločitev takšnih, ko se nekdo loči za prazen nič. Z otrokom se pa potem dela kot z smetjo Če imaš otroka rad bo zadnja možnost ločitev.. Sodelavec je bil 15 let poročen imata 12 let starega otroka. Pa sta se ločila, zato ker baba ni 10 let nikamor hodila na šiht in zapravljala denar, pol ga je še pa varala z drugim. Na koncu sodelavec ne sme imeti stikov z otrokom, preživnino bi pa mogel plačevati. Potem pa hoče baba avto, hoče hišo, pa še to da bi bila z drugim dedom in da bi ji ti mogel otroke preživljati.
In nimam želje česa takega preživljati, ker meni bi se sigurno utrgal film.

Citat:
Uporabnik mistique pravi:
Mogoče se ljudje ravno zato ne poročajo, ker se bojijo, da bodo ob morebitni ločitvi ostali brez stanovanja, hiše in vikenda, ki so jih sami kupili in ne podedovali.

Ni že 2 leti skupnega gospodinjstva dovolj za delitev premoženja?

Jaz se ne poročim ker:

Mi sama poroka ne predstavlja nič.
Rad jezim njeno verno Hrvaško žlahto
evil.gif

Nimam denarja (sam magistrat mi je pa še večji smeh) List papirja, brezveze.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.025
113
@CIAy: tak scenarij kot se je zgodil sodelavcu, se ti po mojem zgodi tudi če živiš na koruzi po naši zakonodaji.
V vsakem primeru se je treba zavedati preprostega dejstva: tisti, ki jih imaš najraje, te lahko tudi najbolj ranijo. Temu se ne da izogniti. Ampak treba je vzeti v obzir, da je notri "lahko". Tak scenarij ni nujen.
Kaj pa je alternativa? Pozna kdo kakega zadovoljnega deda, ki je star 70 let in ni bil nikoli v resni vezi? kar lokalne pijančke poglejte, za njih bo značilen tak vzorec. Zadovoljni večni samci... Za ženske pa bo najbrž tudi kak vzorec...

mistique

Guru
16. jun 2009
13.780
1.596
113
Emona / Carnium
Zakaj povezava na žalostno pismo? Saj komentar ni potreben oz. kaj komentirati razen, da je res žalostna vsebina. Razumem ga kot kruto posledico (lastnih napak, neučinkovitega socialnega-pravosodnega sistema,...).

Preživnina za otroka bi naj bila stvar dogovora dveh. V nasprotnem primeru jo določa sodišče. A ni tako?

Ne želim pa komentirati posameznih situacij, ko je on njej vse pobral in obratno...

D_K

Duplek
24. sep 2007
3.057
837
113
Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Nekaj o preživnini.

Pfuj, mrhovinarji...... kozla se mi ko berem da bo deda čisto obrala ker zapravi samo za otroka 750€ na mesec..... brez letovanj
bonk.gif

Babe prfuknjene, totalno brez srca in morale.

Tud meni je slabo, ko berem to. Nevem zakaj bi si babnce v preživnino vračunale darila, potovanja itd... Vsak normalen "ločen" oče, ki ima rad otroka, mu bo darilo izročil sam, ga sam odpeljal na morje itd. Coprnice, bi pa pokasirale denar in otroka razvajale s "tujim" denarjem.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.025
113
Citat:
Uporabnik D_K pravi:Coprnice, bi pa pokasirale denar in otroka razvajale s "tujim" denarjem.
Nekdaj ljubica, potem pa coprnica. Odkod taka sprememba?
Po eni strani bi bilo pravično do drugih državljanov, da je preživnina taka, da so morebiti potrebni socialni transferji (otroški dodatek, doplačilo vrtca, itd...) enaki kot bi bili, če bi par z enakimi dohodki živel skupaj. Kolikor jaz vem, se država v višino preživnine ne vtika (vsaj pred nekaj leti se ni) in lahko je tudi smešno nizka, če se človeka tako zmenita in samohranilka postane socialni problem, čeprav prej ni bila.

D_K

Duplek
24. sep 2007
3.057
837
113
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Nekdaj ljubica, potem pa coprnica. Odkod taka sprememba?

Zagovarjam, da se delijo "stroski", nisem pa zato, da si k temu zaracunavajo darila in potovanja... To mu bo normalen foter ze kupo/palacal zraven tiste prezivnine.
Ja ce v racun jemljejo take stvari, so coprnice
smile-1.gif
Mislim materi bivsi zeni davas denar, s katerim ona potem kupuje darila tvojemu otroku. na koncu pa niti ne pove, da je od tebe, pol si pa najslabsi, ker mu nic ne das.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.569
1.091
113
Titograd
Ali pa je froc na kruhu in vodi, baba pa oblečena po zadnji modi.... s tvojim denarjem.

Odgovornost do otroka vseeno more biti, neka normalna preživnina, ne da zaradi otroka pri jurja plači ne moreš več živeti..... ostalo pa mu rade volje kupuješ oblačila, če je potrebno kaj plačat v šoli itd. Babše glupo bi rado da ti vsak mesec daš 300€, pa ****** iz otrokovega življenja...... drugače si tega okoli daril ne znam predstavljati
bonk.gif

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.252
328
83
V bistvu je obratno: preživnino prisodi sodišče in ni stvar dogovora (lahko pa sodišče upošteva predlog obeh strank).

guardy

Guru
3. avg 2007
8.487
1.051
113
Obišči stran
Današnji problem je samo v temu, da noben ne zna nič potrpet in se pogovort ob najmanjšem možnem razkoraku mišljenja.

Samo to...

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
Današnji problem je samo v temu, da noben ne zna nič potrpet in se pogovort ob najmanjšem možnem razkoraku mišljenja.

Samo to...

pa da smo preveč egoistični in skrbimo samo za svojo rit

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.025
113
Sigurno je partner tisti, ki z leti pozna tvoje najboljše in žal tudi najslabše strani. Vse to se pokaže doma. Danes pa smo večinoma tako vzgojeni, da smo sposobni prenašat samo svoje napake. Pa seveda način življenja se je menjal, to pa sem razpredal že zgoraj.