Spletno bančništvo oz katero banko izbrati

erikson

Guru
25. avg 2007
22.370
6.153
113
dh_mreza.png

DH ima že kar veliko poslovalnic, vsako leto odprejo še par novih. Banka Slovenije jim celo očita, da prehitro rastejo.

Zaupno poročilo Banke Slovenije: Delavska hranilnica je tempirana bomba

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Ma kdo dan danes rabi fizično poslovalnico, govorim kot fizična oseba... pustimo zdaj firme, ki kao polagajo gotovino/izkupičke? Res nevem v zadnjih 10 letih kdaj sem bil fizično na banki? Verjetno nazadanje takrat ko sem odpiral/zapiral račun.

natko45

Fizikalc
1. nov 2010
1.017
3
38
Se strinjam. Fizičnih poslovalnic skoraj več ne rabiš. Pomembno je, da ima banka urejeno dobro spletno bančništvo. Trend pa ne bo šel v odpiranje novih poslovalnic, ampak optimizacijo poslovanja in zapiranje manjših poslovalnic bank. Neke banke to že delajo, druge pa bo očitno moralo nekaj zadeti, da bodo začele optimizirat.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Fizično poslovalnico rabiš, če prosiš za kredit ali povečanje limita, ker so naši vrli poslanci za te primere prepovedali digitalni podpis.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Meni je banka koper ok, spletno banko imam na pcju, na iphonu pa še na ipadu.

Troll

Pripravnik
25. feb 2016
136
5
18
Če maš iPhona in iPada, je edina logična zadeva, da tudi banko izbereš drago in neučinkovito
wink-1.gif

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.973
6.589
113
Hja, vse narobe dela, razen da zasluži dovolj za vse to. OP v prvi vrsti sprašuje po dobri spletni banki, o najcenejši je že nekaj tem.

Dala sem kar nekaj bank čez, res pa je da v zadnjih 10 letih samo 2 in verjetno so šle tudi spletne aplikacije naprej. Zato bom komentirala le SKB in unikredit. Obe sta trotl ziher, SKB mi je bila bolj všeč, pri unikreditu me moti let moraš na koncu naloge se podpisati, preden gredo dalje. en korak več, na začetku me je blazno moril, zdaj sem se navadila. Ne vem, a imajo druge banke zdaj tudi to ali ne. Imajo tudi ok aplikacijo za Androida. Vstop je pa pri obeh omenjenih s tistim kalkulatorckom, ne certifikatom kot pri NLB. V kolikor to je to pednost ali slabost.

Nazadnje urejeno:

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Pri DH imaš vstop z digitalnim potrdilom kar je za moje pojme seveda plus. Saj se ne hecaš pa se ne misliš na tujih/drugih računalnikih not v spletno banko vpisovat kajne?
smile-1.gif
No... na svojih 3h ki jih imaš pod nadzorom pa namestiš potrdilo in konec. Ima pa koliko se mi zdi DH tudi možnost kalkulatorčka vendar popolnoma brezvezna stvar za moje pojme.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Mislim... ostale storitve... dvigi denarja na tujih bankomatih, plačevanje položnic? Npr. delavska ima dvig drugje zastonj, položnico pa 20 centov.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Npr. delavska ima dvig drugje zastonj, položnico pa 20 centov.
za oebni račun ne vem. Za s.p. pa ima provizijo na drugih bankomatih!

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Govorimo za fizične osebe oz. osebni račun, debata o poslovnih računih se mi zdi da že poteka drugje... Na firmi pa je provizija ja, drži.

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
ksz... danes me je presenetil pogled na spletno banko DH - mamico jim, so mi zaracunali provizijo na priliv (poslovni racun)! A to je nekaj novega od 1.5.? Pri njih sem izkljucno iz razloga, ker od banke ne pricakujem veliko, le da imam cim manj stroskov z njo. Zdaj pa to. Ali obstaja se kaksna druga banka, ki noce imeti mojega denarja pri prilivih ali se moram sprijazniti, da bodo voluharji povsod pobrali vsaj 0,1% od prilivnih transakcij.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Hmmm? Si prepričan? Imam DH tako na d.o.o.-ju kot na s.p.-ju in v maju ni zaračunanih nobenih provizij na prilive?

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
So mi razložili, da ni provizija na priliv ampak je tokrat naročnik iz tujine prvič opravil nakazilo z deljenimi stroški in mi je DH odbila provizijo - prvič do sedaj. Moram naročnika malo pobarati, da naj to več ne počne.
smile-1.gif