Spletno bančništvo oz katero banko izbrati

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.053
1.269
113
42
Torej odločil sm se da zamenjam končno ta NLB ker mi gre na [cenzura]. Nobena stvar se nikamor ne premakne.
In me zanima katero banko priporočate

- ima dobro enostavno spletno bančništvo
- ostale ugodnosti plusI minusi pa tko

baldrick

Fizikalc
27. mar 2012
951
24
28
BA KP edini minus stroški so višji ampak je zato vse ostalo tam ko mora bit.

natko45

Fizikalc
1. nov 2010
1.017
3
38
Poglej, vsaka banka ima neko prednost oz. je dobra v nečemer. Meni ima Hypo banka sedaj zelo dobro spletno banko (so jo prenovili), se zlahka uredi zadeve, da ni potrebe hodit do okenca.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Torej odločil sm se da zamenjam končno ta NLB ker mi gre na [cenzura]. Nobena stvar se nikamor ne premakne.

DH sami ++++++ nič minusov razen edini minus če si vsak dan v poslovalnici jih ni na pretek.

Ali pa Sparkasse, en račun kjer imaš vsak mesec konstantno vsaj 1000€ na računu in imaš vse zastonj, od vodenja, do spletne banke, do plačevanja položnic itd...

To je to, vse ostalo je za moje pojme kar dost zadaj.

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Čeprav za sparkasse bi težko rekel, da ima enostavno spletno banko. Osebno mene nič ne moti, imam vse med hitrimi plačili kar plačujem, ampak čisto razumem zakaj komu ne bi odgovarjalo.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Ma who cares kako je banka narejena, vse so pri "eni glihi". Razumem da nekdo dnevno preživi pol urce ali urco v spletni banki ampak za tistih 20 položnic mesečno ter preverjanje stanja pa je res vseeno... Jaz sem imel vse, od NLB no NKBM do Abanke ter sedaj delavsko in so vse spletne banke solidne ter relativno prijazne za uporabo. Težko bi rekel katera je zdaj boljša.... vseeno mislim da je cena tisto kar odtehta...

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:

Nlb klik je podn od podna ma žena.

Jaz mam Abanet in je vrhunski, logičen, simpl.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Ma who cares kako je banka narejena, vse so pri "eni glihi". Razumem da nekdo dnevno preživi pol urce ali urco v spletni banki ampak za tistih 20 položnic mesečno ter preverjanje stanja pa je res vseeno... Jaz sem imel vse, od NLB no NKBM do Abanke ter sedaj delavsko in so vse spletne banke solidne ter relativno prijazne za uporabo. Težko bi rekel katera je zdaj boljša.... vseeno mislim da je cena tisto kar odtehta...

Nope nlb in nkbm se z abanetom ne moreta primerjat

Nkbm pa je sploh za časom, nepregledno, gluposti itd.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
No, to kar sem takrat pootreboval jaz je služil OK, edino tisto varnostno geslo mi je šlo na k****, čeprav možno celo da se ga da izklopiti. Nevem, DH spletna banka mi je simpl, pregledna toppp...

I

Izbrisan uporabnik #488

Klik

zadnje čase deluje obupno počasi, OBUPNO

da ne govorim, da je nepregleden samo neki flanc v menijih

NKBM

pin+generirane cifre iz ključka, obup

izgled NKBM vmesnika, kot da se je čas ustavil, pa še "nič" ne najdeš

-----------------

Abanet pa je že od začetka simpl in učinkovit.

Ko npr. vpisuješ podatke v "položnico", sam sproti preverja (pri kliku moraš npr. kliknit preveri)... in to je imel že od začetka.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.774
6.761
113
pri taščici
V cem je prednost plačevanja položnic v ebanki ali celo na salterju pred trajnikom? Sam mogoce placam letno do pet položnic na ta način. Tiste pri katerih moram tako ali drugače posredovati potrdilo o plačilu (za sodisce nekoc potrdilo iz e banke ni bilo ok
bonk.gif
sedaj mislim da je, vendar grem raje na okence)

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.973
6.589
113
nekateri radi sami tipkajo zneske, zato da imajo boljši občutek kam denar gre in koliko. Tudi da hitreje zaznajo spremembe (ponavadi podražitve). Plačati položnice v spletni banki, ko imaš shranjene vse prejemnike, je stvar 5 minut in manj.

na šalterju. nebroj penzičev. pa ne na šalterju banke, ampak na šalterju vsake firme posebej. vsaj v večjih mestih, ko imajo firme sedeže in poslovalnice tam, pa se da vse obhoditi. Ena prednost je nič provizije, druga pa razlog zjutraj vsati. Ko veš, da "imaš nekaj za postoriti". Ponavadi so taki tudi sami in izkoristijo, da z žensko na šalterju izmenjajo par istih besed vsak mesec.

100 ljudi 100 čudi.

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.535
1.235
113
DH.... ampak kot že rečeno so podhranjeni s številom poslovalnic - če ne hodiš dosti na banko je to to.

natko45

Fizikalc
1. nov 2010
1.017
3
38
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
NKBM

pin+generirane cifre iz ključka, obup

izgled NKBM vmesnika, kot da se je čas ustavil, pa še "nič" ne najdeš

Boljša polovica ima in ji ni tako napačen. Seveda bi lahko bilo še boljše, a lahko vse uredi bp.

Wild

Pripravnik
5. okt 2011
203
0
16
Če iščeš poceni banko, večino delaš preko spleta, potem DH. Pri njih osebni, poslovni, žena osebni, sorodniki, vsi šli od NLB na DH, pač polovico cenejši in generalno med najcenejšimi. + še poslovalnico so odprli lani v našem kraju
smile-1.gif

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.649
466
83
Tolmin
KSZ: Kaj pravite na SKB - z drugimi nimam izkušenj in bi menjal na boljše (predvsem uporabljam prek spleta) ?

alfabet

Fizikalc
17. jan 2014
1.122
4
38
Ena najdražjih bank. Sem bil dolga leta pri njih, a sem lani zaprl vse, kar sem imel tam, saj so vsakih par mesecev podrazili kaksno stvar in ukinjali ugodnosti.

007James

Pripravnik
21. jul 2008
136
3
18
Spletna banka NKBM – pregledna, enostavno kreiranja vzorcev plačil ali še enostavneje podvojevanje plačil, dostava elektronskih računov v nabiralnik od koder se potem z enim klikom sproži plačilo... pregled vse morebitnih kreditnih obveznosti s tekočim saldom in prometom, pregled vseh varčevanj, prometov na vseh debetnih/kreditnih karticah – urejeno pa zapadlosti.
PIN + »ključek« (generator gesla) . Na ta način je spletna banka dosegljiva od koderkoli. Pri avtentifikaciji s certifikatom si vezan ana domači računalnik. Dobro, lahko ga naložiš na smart card, ampak kdo od povrečnih uporabnikov to zna..... pa banka običajno »porine« njej všečen certifikat, ki ga je treba letno plačati in zamolči, da lahko uporabiš tudi brezplačno SIGEN-CO (konkretna izkušnja z A-banko)
Slaba stran, ki pa ni vezan na funkcionalnost spletne banke je ukinitev Mastercarda ....

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.774
6.761
113
pri taščici
Pa se bankomat so postavili v kraj kjer ga ni bilo nikdar, iz okoliskih krajev pa so ga druge banke umikale in so nekateri komitenti imeli skoraj pol ure voznje do prvega bankomata. Zdaj imajo pa recimo da dobrih 10.
Poslovalnic (po slo, pustimo nekoc "lokalne banke") imajo pa itak vec kot vecina slo bank. Izvzeta nlb, skb, dezelna, potem pa se najbrz neha.