ksz
Naj opišem, kako sem bil nategnjen. K sreči se je zaključilo brez izgube, vendar.....
Na licitaciji sem imel uro. Prva nesupešna, v drugo pa je nekdo v zadnjem trenutku kupil. Preverim kupca, vse OK, v rahlo sitnem tonu mi piše, da je plačal in naj čimprej pošljem. Preverim paypal, odgovorim, naslednji dan pošljem.
In čez nekaj dni pride sporočilo, da je zadevo prijavil ebayu, ker nisem poslal opisanega predmeta. Zraven pa je priložil še slike neke druge ure v mojem paketu. Meni pa seveda skoraj tema na oči.
Sledilo je nekaj dopisovanj s kupcem, prijava kupca na ebay.
Ker sem res bil konkretno razpi.... na tega prevaranta, sem ebayu razložil, da nočem imeti opravka z njim, kar je kasneje privedlo do tega, da je bila razsodba v prid kupcu. Jaz sem na vsak njihov mail odgovarjal, pojasneval in zahteval naj si nekdo pogleda primer in da s tatom nimam želje komunicirat.
Kasneje so ponovno odprli primer, zahtevali, da kontaktiram kupca in mu pošljem podatke za vračilo paketa. Sem izpolnil obrazec, maila ni bilo, le gsm. Seveda nisem klical, ebayu pa rekel da sem-noanswer... Sledilo je par tednov pisarije, vedno nekdo drug podpisan na ebay mailu, vedno formalizirano odgovori o pravilih in napotitve na klikanje po njihovi strani. Pa na chat in obljuba o reviewu primera itd. Vmes sem dobil tudi že pismo, da je stvar zaključena. Ker pa se je šlo za več pritožb verjetno, kupca, moja prijava, še ena priajava na chatu, pa moj ugovor na plačilo provizije, sem seveda vztrajal. Na vse maile sem odgovarjal, zahteval pojasmila, pojasneval itd. Na koncu je bilo vse skupaj že komično. No pol pa ta teden pride mail, da je nekdo le pregledal cel primer in se me usmilijo in bodo povrnili kupnino. Včeraj pa še nakazilo na paypal.
Če je kdo v UK, in se mu da ukvarjat z lopovom, dam naslov in naj potrka, ter zahteva uro.