Spletni nakupi e-BAY (3)

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

sad

Guru
24. avg 2007
21.261
9.889
113
Citat:
Uporabnik Zgaga pravi:
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
se spomniš mogoče koliko dni je potreboval iz hk v eu? jaz imam drugače z našimi cariniki dobre izkušnje, vedno hitro zrihtajo. ta paket je tokrat namenjen v avstrijo, bomo vidli kolko so kaj jodlari hitri
smile-1.gif

Mislim, da je bila pošiljka iz HK v SLO v dobrem tednu.
Sem pa že čakal tudi po mesec in več. Na zadnje celo iz Anglije...
stupid-1.gif
Pri pošiljkah iz Anglije cariniki nimajo nič z njimi. Zgolj pošta.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.022
1.934
113
ja saj verjetno je mislil na pošto. meni je ravno zdaj prišla ena pošiljka iz UK po 2 mesecih! Vmes sem že pisal prodajalcu po 1 mesecu da nema ništa in mi je še 1x poslal. tisto sem dobil v 5 dneh. zdaj pa je še 1x isto prišlo
bonk.gif

22. jul 2007
13.646
1.797
113
124
Citat:
Uporabnik WeWatchingYou pravi:

Your eBay account has been temporarily locked because it looks like someone used it without your permission. Your email address may have also been tampered with so you might not have received any emails about the unauthorized transactions.

We went ahead and canceled those unauthorized transactions and credited the associated fees. We assure you that your credit card information has not been stolen because it's on a secure computer that can't be accessed by anyone.

ali je še kdo dobil takšno obvestilo?
potem sem očitno sam, samo me
evil.gif

Rajc

Pripravnik
22. jul 2007
571
5
18
ksz

kako je z nakupovanjem elektronike preko eBaya?
zanimam se za nakup prenosnika preko eBay? je to "varno"? ste že kupovali?

Steve

Guru
13. avg 2007
10.022
1.934
113
če kupiš kilo krompirja ali pa lcd 80 inč, nima nobene veze, ker je princip in riziko povsem enak

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
ja saj verjetno je mislil na pošto. meni je ravno zdaj prišla ena pošiljka iz UK po 2 mesecih! Vmes sem že pisal prodajalcu po 1 mesecu da nema ništa in mi je še 1x poslal. tisto sem dobil v 5 dneh. zdaj pa je še 1x isto prišlo
bonk.gif

Se bom malo navezal na nekaj postov nazaj, ko smo debatirali, da nas (Slovenijo) vedno več prodajalcev daje na black listo, kamor ne pošiljajo artiklov. Včeraj sem komaj enega Irca prepričal, da nas umakne z black liste in mi pošlje artikel (ponavadi se jih ne da prepričati, oz. zelo težko).
Razložil mi je, da od vseh stvari, ki jih je prej poslal v Slovenijo, vsak drugi artikel ni prišel do naslovnika. Glede na to, da artikli ne prihajajo do naslovnika, ne glede na to iz katere države so poslani (glede na vaše poste zgoraj) bi rekel, da ima nekdo na naši pošti dolge prste.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Zgleda da res. Sem tudi sam pred kratkim iz nemčije al uk (se ne spomnem) naročil daljinca za pc v vrednosti 15€ pa je bila kuverta odprta. Očitno mu ni bilo zanimivo.
So pa ti poštarji/dostavljalci kr radovedni.
Včeraj dobil hifi receiver in je blo potrebno njemu plačat ob dostavi in dostavljalec od gls vpraša kaj pa je to notri? Če ne bi bilo treh nalepk od gls preko sredine škatle bi mogoče model še odprl pa mal pogledal.

sad

Guru
24. avg 2007
21.261
9.889
113
Citat:
Uporabnik sergio pravi:
Ker se mi ne išče po vseh ebay temah...

kako je s prihodki od ebay-a..je treba to kaj prijaviti?
Seveda, po zakonodaji davčna zahteva, da pobere svoj delež od vsega dobička.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.022
1.934
113
očitno odprti in vkradeni paketi niso samo slovenski problem. sem včeraj gledal na rtl da jih abnormalno veliko izgine tudi v nemčiji. ampak enemu prodajalcu je lažje skenslat 2mio slovenski trg, kot pa 80 mio švabski trg

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.751
435
83
Goriška
www.avtopro.si
Imam dve vprašanji. Nemci so mi poslali napačen avtodel, na mail niso več odgovarjali, zato sem odprl PayPal dispute in zmagal. Takole piše:

Citat:
After careful review, we have determined that you are eligible for a refund. To qualify for this refund, please ship the items whose claims were granted back to the seller in their original condition and keep your tracking information. You are responsible for shipping and handling costs.

Please provide online tracking information by Sep 5, 2011. Once we confirm that the merchandise was delivered, we'll process a refund based on our protection policies.

If the item is €200.00 EUR or more, you must request that the package is signed for when it is delivered.

1) Kako moram poslati zadevo nazaj - ali mora pošiljka obvezno imeti tracking? Načeloma se mi to zdi logično, ampak nekako ni v skladu s stavkom, da v primeru višje vrednosti od 200 EUR, mora biti pošiljka signed for ... a ni vsaka pošiljka s trackingom že signed-for?

2) Nekje sem bral, da je višina refund zneska odvisna od "PayPal Policy" v tem primeru. A je komu jasno, kje točno si to lahko pogledam ... ne bi rad dobil vrnjene 50% vrednosti, ker v tem primeru raje obdržim tale del.

Hvala!

sad

Guru
24. avg 2007
21.261
9.889
113
Očitno v Ameriki imajo tudi pošiljke s trackingom brez podpisa. Tako da, pošlji kot ti piše. Kar se vračila tiče pa ne vem, sam sem do sedaj še vedno dobil 100% nazaj, vendar se je šlo običajno za to, da zadeva sploh ni prispela.

onlyme

Fizikalc
5. apr 2010
877
63
28
Prijatelj je na ebay kupil ta usb ključek in so mu pri prevzemu na pošti zaračunali še carino v vrednosti slabih 12€. Kolikor vem, se takšni majhni zneski ne carinijo, zakaj so mu potem to zaračunali?

sad

Guru
24. avg 2007
21.261
9.889
113
Citat:
Uporabnik onlyme pravi:
Prijatelj je na ebay kupil ta usb ključek in so mu pri prevzemu na pošti zaračunali še carino v vrednosti slabih 12€. Kolikor vem, se takšni majhni zneski ne carinijo, zakaj so mu potem to zaračunali?
Ne bi mu smeli, 22 EUR je brez davščin. Naj pokliče na carinsko službo in reklamira zadevo. Zakaj je sploh plačal? Že na pošti bi verjetno lahko podal ugovor. Ko bo reklamiral naj poda link do ključka ali pa potrdilo od PayPal-a, da je plačal zgolj 9,99 USD.
Pa obveščaj nas kako se bo zadeva uredila, ker me res zanima.

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Citat:
Uporabnik onlyme pravi:
Koliko komadov pa je kupil?

Drugače pa carine ni plačal, plačal je ddv + cca 6€ stroškov carinjenja
wink-1.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.261
9.889
113
Citat:
Uporabnik ForeignBreed pravi:
Najbolj butasto je, da carinska pošta računa še eno poštnino, čeprav je bila že plačana s strani pošiljatelja....
Če jaz kaj vem so to stroški carinskega postopka in ne poštnina.
evil.gif
.

ForeignBreed

Pripravnik
17. avg 2007
712
0
16
Bačka Palanka
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Citat:
Uporabnik ForeignBreed pravi:
Najbolj butasto je, da carinska pošta računa še eno poštnino, čeprav je bila že plačana s strani pošiljatelja....
Če jaz kaj vem so to stroški carinskega postopka in ne poštnina.
evil.gif
.

niti ne, poleg:
- carine
- ddv
- takse za carinjenja blaga,

ti zaračunajo še dodatno poštnino za pošiljanje iz carinske pošte k tebi domov, čeprav je bila poštnina že plačana...
Sej bi poštarju j***** vse po spisku, pa sva na "ti" in dostikrat kakšno rečeva
evil.gif

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.