Spet težave z wlanom

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.591
1.122
113
Titograd
Pred nekaj časa se nisem mogel povezati na net, omrežje je bilo nezaščiteno, potem je en kolega porihtal, omrežje pa je bilo pod geslom. Ko je brat spremenil nazaj na nezaščiteno omrežje pa se spet ne morem povezati. Vidi se da je omrežje, vendar se noče nanj povezati. Kaj naj? Imam Visto.

Fedor

TTX Allenatore
5. okt 2007
805
0
16
pa si spremenil konfiguracijo v omrežnih povezavah ali samo v ruterju? Če nisi, pojdi na središče za omrežne povezave, upravljanje brezžičnih omrežij in izbriši omrežje, ki ga imaš shranjenega......nato pojdi na namestitev nove povezave ali omrežja.....
lahko pa narediš tudi tako, da ne brišeš omrežja in greš v lastnosti kartice in ročno spremeniš nastavitve (brez zaščite....ipd).....

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.591
1.122
113
Titograd
Saj to je problem ker ne vem točno kaj se je delalo. Sem že brisal povezavo in delal novo, pa je isto. Do routera ne znam dostopat niti ker mi ne piše v navodilih nič.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Heh, kaj bi brez bratov...
grin1.gif

A oni kolega več ni na voljo, da bi popravil ?

Nazadnje urejeno:

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.591
1.122
113
Titograd
Brez bratov bi jaz bil na wlanu, zaj sem pa spet na kablu
smile-1.gif
Je, ampak sem upal da bom nekako sam popravil, pa izgleda ne bo šlo. Nekaj mora biti narobe na moji kišti, ker s telefonom se lahko povežem, tudi brat se lahko brez težav, edino jaz se ne morem. Takl da v routeru verjetno niti ni problem.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.591
1.122
113
Titograd
TCP/IP v4 in v6 je nastavljeno na avtomatsko. Ne javi nobene napake, samo da se pač ne more povezati, čeprav obenem zaznava omrežje.

Uh, to z resetom omrežnih nastavitev pa izgleda kar komplicirano.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:
Uh, to z resetom omrežnih nastavitev pa izgleda kar komplicirano.
Huh ? En sam ukaz moraš prekopirati.
Ali pa kliknit na tisto ikono.

Ko se kao poveže, vtipkaj IPCONFIG/ALL v ukazno vrstico, pa skoripraj sem kar izpiše.

sass

Guru
1. sep 2007
5.233
869
113
imel podoben primer z winXP. kar naenkrat se mi s prenosnikom ni več hotel povezati na router. omrežje je zaznalo, potem pa se je vse ustavilo pri "acquiring network address". sprobal vse živo od ročnih/avtomatskih nastavitev, novih driverjev za kartico, HP WLAN utility in podobno. na koncu sem zagnal system restore na en teden nazaj, ko je vse še delalo, in zadeva je spet delala
cheer.gif