Spet naše zdravstvo v MB.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.157
6.364
113
Zadnjič sem gledal na TV-ju, da so v Mariborski bolnišnici pustili enga reveža z zlomljeno čeljustjo čakati na operacijo celih 4 dni in to z izgovorom da ni anestezistov. To da se mu je čeljust v tem času začela zaraščat in da so mu verjetno morali na novo lomit kosti, niti ne rabim omenjat.
Zdaj pa se vprašam, kako je to mogoče, da se to zgodi v državi ki je članica EU, in v bolnišnici, ki se je celo preimenovala v Univerzitetni klinični center? Vem da ni denarja in je kriza ipd. Ampak peezda naj šparajo na ne vem, recimo čistilnih servisih, IT opremi itd. Ne pa na bolniku. Če jaz moram točno na datum plačat dopolnilno zavarovanje, obveznega pa mi itak odtegnejo točno na plačo, pričakujem da mi nudijo zdravniško pomoč TAKOJ in ne čez 4 dni. Ni moj problem, če je direktor odpustil anesteziste, oziroma jim ne dovoli delati nadur. Pa kaj temu Pivecu se je začelo mešat ali kaj se tukaj dogaja? Upam da se bo fant po okrevanju spravil k odvetniku in vložil tožbo za bajne denarce, ker kaj drugega kot to si res ne zaslužijo banda prekleta.
Vse bolj me tudi razkuri, ker ravno v tem času pričakujemo porod in me blazno skrbi kaj bo če bo potreben recimo carski rez. To pa da bi bodoča mama dobila epiduralno analgezijo pa je v UKC Maribor itak že utopija... kot da smo na Kosovem in ne v Sloveniji.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
lej, so delali nadure, so novinarji in politiki razpihali, da pa to ne gre več tako, da dobijo take plače, pa še en cel kup je bil pametnih, da je itak dovolj zdravnikov

pa mimogrede - oskrbeli so fanta sigurno, očitno pa je bilo toliko in toliko bolj življensko pomembnih zadev vmes...

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.052
113
Kaj pizdiš, v mariborski bolnici realno dela v najboljsem primeru 25 anasteziologov, potrebovali pa bi jih najmanj 40 za normalno redno delo.

Ce pa je o porodu govora pa nevem zakaj silite v maribor. SB ptuj ima boljso porodnisnico ter 24urno moznost epiduralne analgezije.

Za carski rez pa je zadolzen dezurni anasteziolog v bolnici. Tako da tu ni bojazni.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.157
6.364
113
V Maribor rinema zato ker sma pač iz Maribora, in ker pravijo da kakršnihkoli operativnih posegov na novorojenčkih ne delajo na Ptuju. Kar se tega tiče priporočajo UKC MB. Čeprav sem vedno bolj mnenja da mogoče le nebi bilo slabo iti na Ptuj. Kaj pravite?

mcn

Majstr
3. sep 2007
1.946
271
83
Slovenija
Glede Ptuja sem tudi sam tako razmišljal,
potem pa na lastne oči videl, da ko se zadeve pri porodnicah zresnijo, vse prepeljejo v Maribor,,,,

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.052
113
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
V Maribor rinema zato ker sma pač iz Maribora, in ker pravijo da kakršnihkoli operativnih posegov na novorojenčkih ne delajo na Ptuju. Kar se tega tiče priporočajo UKC MB. Čeprav sem vedno bolj mnenja da mogoče le nebi bilo slabo iti na Ptuj. Kaj pravite?

Kaj ima "operativni poseg na novorojenckih" veze z porodom?

V maribor se gre ce je rizicna nosecnost, ali bilokaksni nakazani mozni zapleti.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.450
7.147
113
pri taščici
in potem so ljudje leta na bolniški namesto nekaj mesecev. aja to pa ni skrb zavarovalnice daj to gre iz druge postavke. tisto postavko bomo pa potem na drug način oklestili

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.157
6.364
113
V mislih sem imel ce se med porodom kaj zakomplicira in je potreben kakrsenkoli poseg tako na otroku kot na mamici.

Konec

Guru
Izključen uporabnik
22. avg 2007
1.924
753
113
GO rica
Sodelavec (Slovenec) ima neznosne bolecine v rami ,nase polzdravstvo ze 3 mesece ugotavlja vzroke in sedaj so ga v Ankaranu narocili na pregled cez 5 mesecev ....
Kako sedaj to objasniti Italianskemu delodajalcu ,da bo delavec doma 8 mesecev prej kot bo sploh vedel ali sledi operacija in kdaj bo clovek lahko spet delal...
Cakalna doba na operacijo v Italiji je 2 do 3 tedne....

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.052
113
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
V mislih sem imel ce se med porodom kaj zakomplicira in je potreben kakrsenkoli poseg tako na otroku kot na mamici.

Edini operativni poseg med porodom je carski rez. Ki je ginekoloska rutina.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.686
1.185
113
Titograd
Kolk je meni znano anestezistov enostavno ni. V MB bodo v kratkem zaposlili sicer 4 (kje jih bodo dobili, pojma nimam), pa malo si bolnice pomagajo med sabo, ampak če je premalo je pač premalo in OP program odpada na veliko, razen najnujneših zadev. S tem da kakih bolniških še sploh ne štejemo sem.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.795
9.992
113
40
MB
take ceremonije kot so glede zdr fakultete v mb jih še tud dolgo nebo
crazy1.gif

Mirage

Pripravnik
30. nov 2007
223
10
18
Danes so ravno izbrali izvajalca, v najbojšem primeru se gradnja začne čez 1 mesec.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Mah, sigurno bo spet nekaj vmes prišlo. Če že ne pritožba na izbranega izvajalca, pa bo izbrazni izvajalec šel v stečaj, nekdo se bo spomnil, da je treba gradbišče arheološko pregledat... Nič me ne bo začudilo.

Kasius

Hugo Boss Opanæiæ
15. dec 2007
4.061
0
36
Pri tvoji
Slovensko zdravstvo lahko "deluje" le, če zdravniki opravljajo nadure.

Nadur pa ne bodo opravljali, če ne bodo ustrezno plačane.

Všeč mi je, da se zdravniki postavijo zase, morda se bo kaj premaknilo v tej zblojeni državi, ki jo za vrat držijo študentje, uradniki in penzionisti.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.035
1.947
113
nevem če bo ta fakulteta kaj dosti pripomogla k št. zdravnikov. pomoje bo jih 3/4 takoj po prejetem doktoratu popihala v bolnišnice 18km proti severu
smirk-1.gif

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.686
1.185
113
Titograd
Vsaj 3/4 ali še več jih bo raje ostalo doma, vsaj od začetka. Ko pa imaš enkrat pri nas vsega pol kufer pa je opcija "18 km severno" resna in logična.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.594
5.180
113
Vrstni red problemov:
1. Zdravstvena zavarovalnica.
2. Ministrstvo za zdravstvo.
3. Politika omejitev vpisa na medicino.
4. Fides.
5. Organizacija v bolnišnicah.

Po mojem je temeljni problem v zdravstveni zavarovalnici in njenem gasilskem ukrepanju brez neke vizije. Sposobni smo silne milijone zapraviti za zavarovalniško kartico, ki bi lahko bila tudi črtna koda s številko in bi delo potekalo enako hitro, za pravo zdravstvo pa zmanjka denarja.