spet goljufajo???

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.483
10.726
113
torej ce kangoo stoji na AC na odstavnem neoznačen in nezavarovan in meri tam kjer je umetno znižanje hitrosti (zaradi počivališča Lopata ??????)...mislil, a ni to dejansko zajebavanje folka...

no cca 150 sem prletel.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
torej ce kangoo stoji na AC na odstavnem neoznačen in nezavarovan in meri tam kjer je umetno znižanje hitrosti (zaradi počivališča Lopata ??????)...mislil, a ni to dejansko zajebavanje folka...

no cca 150 sem prletel.
Ne. Ali pa morda omejitve zate ne veljajo?
confused-1.gif

Sam sedaj dvakrat na dan doživljam izpade besnila na delih na avtocesti. Omejitev je 60 km/h, jaz vozim na tempomatu 69 km/h in mi tipi znorijo za mano. Hebat ga, naj me pa preskoči
evil.gif
.
Sicer pa moram reč, da sem prijetno presenečen, kar nekaj se jih mirno cijazi zadaj. Zanimivo, kako se ta % bistveno poveča, ko je v koloni policijski avto
evil.gif

PS: O tem, ali so omejitve ustrezne pa kdaj drugič. Čeprav po tisti nesreči pri Golovcu morda niti ni tako neumno omejiti na 60 km/h.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.483
10.726
113
ne, brezvezne omejitve zame neveljajo..sploh na silo postavljene 100 in 80 pri LOPATI (to sem opazil nazaj grede - pol jih je itak obrnjenih), kjer ni gradbisca spljoh... v glavnem ce kaj prileti , gremo do konca.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Pejd enkrat mal ven iz države, recimo v Evropo, mogoče v eno izmed skandinavskih držav, potem boš pa tile svoje izjave požrl! Obnašaj se kulturno v prometu.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
Žalostno da taki ljudje sploh imajo izpit in morilsko orožje = avto.

ChickenBoy

Fizikalc
27. avg 2007
1.918
0
36
40
ksz

V soboto smo šli v Ambasado in je pred enim tunelom na tabli utripalo da je ovira na prehitevalnem pasu in omejitev znižana na 60. Vse lučke v tunelu so veselo utripale in ti je lahko jasno, da nekaj ne štima. Ampak eni 3-je so veselo padli mimo po prehitevalnem pasu in vozili kar krepko čez 60. Sicer pa škoda besed o kolturi voznikov. Načeloma ponavadi peljem do 10 čez omejitev, ampak če se mi kakšna živčna razvalina nabije na rit pa se z veseljem peljem tudi malo pod.
evil.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Mene odbijačolimači čisto ob živce spravijo. Potem je pa razširitev in se postavi vzporedno s tabo ter ti kaže kaj si misli o tebi, a peljal si po omejitvi
crazy1.gif

Zadnjič se mi je pri Trojanah ko je polovica zaprta en s kombijem zalimal 5 cm za odbijač in blendal, kaj takega še nisem doživel, v špeglu sem samo beli pleh videl od kombija. Pa mu zabremzam malo (če bi res moral zabremzat bi me tak razbil v totalko) in vidiš deda ko pride razširitev skoči pred mene na vozni pas in zabremza, da sem se mu komaj izognil. Aja, imel pa je CE registracijo, tak da se nisem kaj posebej čudil
stupid-1.gif

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Zadnjič se mi je pri Trojanah ko je polovica zaprta en s kombijem zalimal 5 cm za odbijač in blendal, kaj takega še nisem doživel, v špeglu sem samo beli pleh videl od kombija.
V takih primerih jaz samo nogo z gasa spustim in vozim polovico pod omejitvijo.......večina jih dojame za kaj to delam in ko pride na normalno razdaljo gremo lepo po omejitvi naprej.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
To je pravgotovo zajebavanje folka. Pa še prepovedano je stat na odstavnem, ker je to nevarno. (no, mogoče če ima šofer kapo ni nevarno).

Če bi ti tam ustavil tako kot kangoo, bi dobil fajn kazen, tu na forumu bi se pa našli taki, ki bi ti najraje vzeli izpit in nabili kazni v nebesa,. Spomni se debate o ustavljanju v trojanskem predoru ko je padala toča.

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
se strinjam, da je
stupid-1.gif

divja, kjer je omejitev, potem pa javka, da goljufajo ..zasluž si dve okol uhov, a ne
evil.gif

safet_susic

Pripravnik
10. avg 2008
288
0
16
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
To je pravgotovo zajebavanje folka. Pa še prepovedano je stat na odstavnem, ker je to nevarno. (no, mogoče če ima šofer kapo ni nevarno).
Če bi ti tam ustavil tako kot kangoo, bi dobil fajn kazen, tu na forumu bi se pa našli taki, ki bi ti najraje vzeli izpit in nabili kazni v nebesa,. Spomni se debate o ustavljanju v trojanskem predoru ko je padala toča.

Aha, ti enačiš ustavljanje na voznem ali celo prehitevalnem pasu v tunelu z ustavljanjem na odstavnem zunaj tunela. Sedaj je jasno, zakaj se je vse tako zarotilo proti tebi
hysterical-1.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik safet_susic pravi:
Citat:

Aha, ti enačiš ustavljanje na voznem ali celo prehitevalnem pasu v tunelu z ustavljanjem na odstavnem zunaj tunela. Sedaj je jasno, zakaj se je vse tako zarotilo proti tebi
hysterical-1.gif

roko na srce, odstavni pas ni zato, da tam stoji radar v vozilu. Naj zaradi mene postavijo 150 škatel s fiksnimi radarji po avtocesti, samo radar v avtomobilu na odstavnem pasu na avtocesti nima kaj iskat, prav tako kot nima kaj za delat na avtobusnih postajah. Odstavni pas je za vozila v okvari in načeloma je tam prepovedano ustavljanje, kaj šele parkiranje. Ne zagovarjam hitre vožnje skozi gradbišča, samo še enkrat, namen odstavnega pasu nikakor ni ta, da ima policija mesto za radarje postavit...

safet_susic

Pripravnik
10. avg 2008
288
0
16
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:roko na srce, odstavni pas ni zato, da tam stoji radar v vozilu. Naj zaradi mene postavijo 150 škatel s fiksnimi radarji po avtocesti, samo radar v avtomobilu na odstavnem pasu na avtocesti nima kaj iskat, prav tako kot nima kaj za delat na avtobusnih postajah. Odstavni pas je za vozila v okvari in načeloma je tam prepovedano ustavljanje, kaj šele parkiranje. Ne zagovarjam hitre vožnje skozi gradbišča, samo še enkrat, namen odstavnega pasu nikakor ni ta, da ima policija mesto za radarje postavit...

Roko na srce, tebe moti, ker je tam radar, ne pa ker je tam ustavljen avto. Kdor je tako bedast, da na odstavnem pasu vidi ustavljeno vozilo, pa kljub temu z nezmanjšano hitrostjo (ali celo višjo od dovoljene) pelje mimo, naj kar bo kaznovan.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
hysterical-1.gif

Oboje je prepovedano. http://24ur.com/novice/slovenija/plocevina-pomembnejsa-od-zivljenj.html poslušaj policaja tm okol minute. kaj pravi o ustavljanju na odstavnem pasu - namreč da je to spravljanje v konkretno življensko nevarnost druge udeležence v prometu.

Kaj pa praviš o ustavljanju pred tunelom na voznem pasu v slabi vidljivosti pri rdeči luči? Varno?

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Roko na srce, tebe moti, ker je tam radar, ne pa ker je tam ustavljen avto. Kdor je tako bedast, da na odstavnem pasu vidi ustavljeno vozilo, pa kljub temu z nezmanjšano hitrostjo (ali celo višjo od dovoljene) pelje mimo, naj kar bo kaznovan.

Roko na srce, tudi tebe ob tisti toči ni motilo, da bi kdo spravljal koga v nevarnost, Nismo vidli nobne kritične situacije, še najbolj nevarno od vsega je blo ustavljane pred predorom pred rdečim semaforjem, ampak to tebe ravno to ni motilo.
Tebe je zmotilo to, da so jo nekateri odnesli brez škode in s celim avtom, ti pa bi raje videl da bi jim vse razbilo. In ko so že odnesli cel avto, bi jim ti nabil astronomske kazni (čeprav pomoje ni zato zakonske osnove), da ne bi bli brez škode. V stilu kot pravi pregovor : "Naj sosedu krava crkne"
Pač tak si, da rad privoščiš drugim slabo.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:roko na srce, odstavni pas ni zato, da tam stoji radar v vozilu. Naj zaradi mene postavijo 150 škatel s fiksnimi radarji po avtocesti, samo radar v avtomobilu na odstavnem pasu na avtocesti nima kaj iskat, prav tako kot nima kaj za delat na avtobusnih postajah. Odstavni pas je za vozila v okvari in načeloma je tam prepovedano ustavljanje, kaj šele parkiranje. Ne zagovarjam hitre vožnje skozi gradbišča, samo še enkrat, namen odstavnega pasu nikakor ni ta, da ima policija mesto za radarje postavit...

koga bo pa motilo, ko bo enkrat nekdo priletel vanj iz takega ali drugačnega razloga? a si neumen ali se samo delaš takega?

člen 24. ZVCP 11. odsek:
11. odstavni pas je vzdolžni del cestišča, ki je od vozišča ločen z robno črto, na katerem ni dovoljen promet in je namenjen ustavitvi vozil v sili;

radarsko vozilo pa definitivno ni ustavitev v sili, prav tako ne ustavitev s provido - in ne niso me dobili ne na prvega ne na slednjega... sem pa že opazoval folk, ki je bremzal na 60, ker je na odstavnem pasu stala provida z enim hudim prekrškarjem (verjetno je 155 peljal
stupid-1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Kaj pa praviš o ustavljanju pred tunelom na voznem pasu v slabi vidljivosti pri rdeči luči? Varno?

Ja, gotovo bolj kot pa v predoru v slabi vidljivosti, v katerega greš skozi rdečo luč.

safet_susic

Pripravnik
10. avg 2008
288
0
16
Citat:
Roko na srce, tudi tebe ob tisti toči ni motilo, da bi kdo spravljal koga v nevarnost, Nismo vidli nobne kritične situacije, še najbolj nevarno od vsega je blo ustavljane pred predorom pred rdečim semaforjem, ampak to tebe ravno to ni motilo.
Tebe je zmotilo to, da so jo nekateri odnesli brez škode in s celim avtom, ti pa bi raje videl da bi jim vse razbilo. In ko so že odnesli cel avto, bi jim ti nabil astronomske kazni (čeprav pomoje ni zato zakonske osnove), da ne bi bli brez škode. V stilu kot pravi pregovor : "Naj sosedu krava crkne"
Pač tak si, da rad privoščiš drugim slabo.

hysterical-1.gif