Sezona divjih špargljev se običajno prične nekje konec marca ali v začetku aprila, odvisno od tega kako dolga je zima. Konča se nekje ob koncu maja ali v začetku junija saj so divji šparglji že precej razraščeni in oleseneli tako, da niso več primerni za uporabo. Takrat se prične sezona gojenih (domačih) špargljev. Lani se je sozona začelo zelo pozno saj je bilo aprila še zelo mraz, poleg tega je zelo primankovalo padavin in priča smo bili zelo slabi sezoni. Letos je padlo že kar nekaj dežja in ob prvi otoplitvi pričakujemo, da bodo začeli poganjati divji šparglji. Za točen termin pričetka sezone vam priporočam, da oddate noebvezujoče povpraševanje na spletni strani
Šparglji.net. Tako boste prvi obveščeni o pričetku sezone špargljev.
Če ste že jedli letošnje šparglje so bili verjetno gojeni v kakšni posebni topli gredi ali pa so bili zamrznjeni iz lanske sezone. Namreč dokler se zemlja ne ogreje zadosti ni možnosti, da zrastejo in v tem času je skoraj nemogoče, da bi komu v sloveniji že poganjali. Divji prav tako niso še zunaj saj dnevno preverjam na rastiščih, kjer najprej poženejo in ni še nič. Še nekaj bi vas vprašal: ali ste omenjene šparglje jedli v gostilni ali ste jih kje nabavili?