Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
tudi Štajerska bi morala zase
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
in dobili bomo namesto 5x močnih držav 50 mini državic. vsaka s svojimi mikro interesi.
Citat:
Uporabnik membrain pravi:
Če bi policija tako ravnala pri nas, bi pa pisali, " pravilno da so jih nalomili, kaj pa niso upoštevali navodil policije in ostali doma. sami so krivi, ker so se upirali policiji, pretepeni so ravnali protiustavno in nezakonito, policija je samo branila pravni red.....
No a bi bilo tako?
In zakaj bi rabili nekaj močnih držav? Se bomo s kom stepli, ali se bomo šli pendrek demokracijo??Citat:
Sej veš ETA, IRA ipd. so teroristične organizacije od vedno, pa so v osnovi samo "borci za svobodo". Skratka nič novega v evropi.
Dejstvo je da so separatistične ideje slabe za EU, sploh pa za EU kot jo poznamo. Je treba vedet da ko pade španija, bodo padale še francija, nemčija, belgija, italija ipd. in dobili bomo namesto 5x močnih držav 50 mini državic. vsaka s svojimi mikro interesi. Zato pa se na vse pretege delajo budale in ignorirajo take težnje.
Sicer v praksi ima Katalonija ene toliko koristi od španije kot daje viška od sebe, imajo pa že sedaj močno samoupravo in vzvode da tisto kar očitajo španiji čisto legalno rešijo na uradni način. Cel koncept EU gre itak v smer regij in ne v nacionalnost in meje, tako da je "osamosvojitev" totalen BS in samo izguba za obe strani.
Citat:
Uporabnik Sine370 pravi:
In zakaj bi rabili nekaj močnih držav? Se bomo s kom stepli, ali se bomo šli pendrek demokracijo??Citat:
Sej veš ETA, IRA ipd. so teroristične organizacije od vedno, pa so v osnovi samo "borci za svobodo". Skratka nič novega v evropi.
Dejstvo je da so separatistične ideje slabe za EU, sploh pa za EU kot jo poznamo. Je treba vedet da ko pade španija, bodo padale še francija, nemčija, belgija, italija ipd. in dobili bomo namesto 5x močnih držav 50 mini državic. vsaka s svojimi mikro interesi. Zato pa se na vse pretege delajo budale in ignorirajo take težnje.
Sicer v praksi ima Katalonija ene toliko koristi od španije kot daje viška od sebe, imajo pa že sedaj močno samoupravo in vzvode da tisto kar očitajo španiji čisto legalno rešijo na uradni način. Cel koncept EU gre itak v smer regij in ne v nacionalnost in meje, tako da je "osamosvojitev" totalen BS in samo izguba za obe strani.
Citat:
Uporabnik Demz pravi:
Ps : Sem že menda prestar. Sem že doživel nekaj takih revolucij in čisto vse so si enake. To kar hoče katalonija danes, smo nekoč izvedli mi - s precejšnjo srečo. Smo bili prav tako gospodarsko najmočnejši steber skupne države.
Vem, vem kaj mi razlagaš, a lupljenje enih na račun drugih ni ravno demokracija, ali vsaj malo manj.Citat:
Uporabnik Demz pravi:
Demokracijo? Termin "demokracija" je samo za rajo .
Citat:
Uporabnik Demz pravi:
Demokracijo? Termin "demokracija" je samo za rajo .
Citat:
Uporabnik ngc2392 pravi:
smo isti narod v isti državi. v ex jugi nam je ustava dovolila odcep države,