šotor

burgy

Pripravnik
18. mar 2009
223
0
16
Odločam za postavitev skladiščnega šotora.

Je kdo kaj podobnega nabavljal zadnje čase?
Kakšna ideja kje bi največ dobil za najmanj €?

burgy

Pripravnik
18. mar 2009
223
0
16
Kupil bi, ker ga imam namen imeti kar več časa.
Morda bi se odločil za kakšno modularno izvedbo ,da ga lahko pzneje še podaljšaš, če je potrebno.

Glede na vreme, ki je trenutno zunaj pa, se mi pojavlja predvsem vprašanje, da je treba izbrati dovolj trdno konstrukcijo, da ne bi trepetal vsaki ali bo zdržal sneženje ...

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.384
172
63
Jaz lahko pohvalim Ogis. Sicer je star 6 let, pa še vedno tipi topi. Letos smo dali narest pregled in napenjanje povezav/platna, tako da sneg spet drsi dol kot je treba.

ergo

Fizikalc
3. sep 2007
1.030
39
48
Ker si iz foha:
rabil bi novo platno za paviljon: staro je preparelo na vogalih. Se da to kje v okolici MB urediti?

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.384
172
63
Eno pitanje zate.

A delaš tudi kaj po meri. Rabil bi eno plahto z kedrom za prkolo. Več lahko tudi na ZS,

bero1

Majstr
2. sep 2007
2.916
116
63
mb+ -20km
@ergo
malo poguglaj za kakšnim malim privatnikom, ker ti večji so kr dragi.drugače sem ti poslal ZS
@olfa
jaz osebno nimam proizvodnje, s šotorji sem pa poslovno povezan samo s tujino.
Drugače je pa ogromno teh, kateri se ukvarjajo s šotorji. V zadnjih desetih letih so se razpasli kot gobe po dežju.
Pionir tu v okolici je pa http://www.expobiro.si/index.php/sl/ .
Google je tudi tvoj prijatelj

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.384
172
63
Ja za šotore poznam, ni problema. Gre za majhno zadevo z 2x1,5 m na šrek odrezano z šlingami itd in pa obvezen keder. Tega pa že ne delajo vsi. Bolj teli, ki imajo šotore/baldahine.

Sm sam prašu, če ja ja, če ne ne.

burgy

Pripravnik
18. mar 2009
223
0
16
Gledam nekaj med 8x18 in 10x20.

Pa odločam se tudi med varianto, ki je komplet pokrita s platnom ali pa tisto, ki ima stranice iz pločevine.
Nimam orajene parcele, pa ne bi rad, da bi mi kaki firbci rezali dodatna vrata ...
Ne vem pa kako je s temperaturo pozimi ... če rabiš slučajno za kako uro ogret s topom ... a je težje ogreti tega, ki ima stranice iuz pločevine?

Je pa res kot je napisal bero1, je ponudnikov toliko, da ne veš kaj bi
smile-1.gif

Zdaj malo pregledujem ponudbo na trgu. Sicer se mi ne mudi preveč, do spomladi je časa.

bero1

Majstr
2. sep 2007
2.916
116
63
mb+ -20km
Za to dimenzijo se že splača pogledati tudi v tujini ,bom jaz tudi pogledal.Če kaj najdem za pameten denar, ti javim na ZS.
Ogrevanje
-pazi, kaj jemlješ.Strešna cerada lahko popusti pod težo snega . Če misliš ogrevat tak šotor , rabiš eno ali pa dve peči.
Ena peč pa požere med 15-20 litrov kurilnega olja na URO (odvisno od peči).
Eni najboljših, če ne najboljših šotorjev v Evropi so tu http://www.r-zs.de/. Imajo lastno proizvodnjo aluminija in cerad.
Pošlji jim mail pa jim povej, kaj rabiš. Mogoče imajo kaj rabljenega.
Potem so še tu http://www.eschenbach-zeltbau.de/

Nazadnje urejeno:

burgy

Pripravnik
18. mar 2009
223
0
16
Bom res čez dan prečekiral še ti dve nemški strani.
Sem pa pri nas že nekaj časa na preži za kakšnim primernim rabljenim šotorom, vendar se ni nič pojavilo.
Če boš ti kaj zasledil se res priporočam.

Glede ogrevanja pa nisem mislil, da bi to stalno ogreval.
Ukvarjamo se s transportom in bi rabili šotor predvsem za skladiščenje. Se pa včasih zgodi, da ti voznik v petek javi, da je zvil odbijač ali kaj drugega polomil in bo prišel v soboto parkirat, v ponedeljek pa gre naprej v tujino. Običajno za delo ob sobotah vse delavnice zasedene že vnaprej in je treba tako zadevo popraviti v lastni režiji. To so bolj taka enostavna dela in ne rabiš biti ravno zavihanih rokavov, je pa fajn če imaš možnost ogreti prostor za kako stopinjo.

burgy

Pripravnik
18. mar 2009
223
0
16
Sem oddal par povpraševanj prei naših proizvajalcih in dobil kar raznolike ponudbe.
bero1 a misliš, da bi v Nemčiji res dobil cenejši šotor? Nisem namreč nič pošiljal, ker moram najprej sploh videti, če mi bodo pustili postaviti šotor.

Me pa zanima kakšne imate izkušnje s postavitvijo šotrov. Za nezahtevne objekte (šotor do višine 6m) naj se ne bi rabilo gradbenega dovoljenja, je pa omejitev, da ga lahko postaviš le kot dodatek k obstoječi stavbi, ki je zgrajena na podlagi gradbenega dovoljenja.

Ali je kod od vas že postavil šotor na parceli, kjer ni nobenega drugega objekta?

bero1

Majstr
2. sep 2007
2.916
116
63
mb+ -20km
Ne vem, kje boš dobil ceneje. Zato sem ti napisal, da pošlji povpraševanje na več naslovov, ker vem kako različne cene imajo.
Ko dobro premislim, se ti bolj splača pri nas nabavit. Tu greš na ogled, pa če ti ni všeč, si mogoče pušnil 50 €,
če se boš pa zastonj peljal v Nemčijo, pa si takoj ob par sto €, da o času ne govorim. Seveda govorim o rabljenem šotorju.

Za montažo se pozanimaj na občini,kjer misliš imet šotor, kaj potrebuješ od papirjev.

Nazadnje urejeno: