Soseska osmica, Ljubljana, Brod

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Malo sem pogledal, glede na prosotr mislim, da se tu zgraditi 4 individualne hiše (če se gremo elito), morda max 5 ali pa max 3 dvojčke oz 8 vrstnih hiš oziroma dva ne preveč velika bloka in to je to...

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Iz tega ne bo nic, dokler verjetno kaksna banka ne proda zemlje na drazbi in se nekdo pameten najde in nekaj naredi. Kar je pa lahko elitnega je pa samo ce gres sam zidat. Vsa ta luksuzna, nadstandardna stanovanja, vile so povecini za zjokat. Tabla za to elitno sosesko pa visi ze precej casa na tisti podrtiji...

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.329
7.372
113
Citat:
Uporabnik softi pravi:
res? kaj pa je ušpičil?

pa un preko brata dvomim, da ima več, ker bogdan ima tudi brata.
Verjetno nic, za hec so ga pridrzali dvakrat pa luxuris tudi ful dobro laufa. Pomoje da je to dovolj, da se bo v srednjerocni prihodnosti posvecal sodiscem. Vsaj kot prica v postopku.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.329
7.372
113
Oba veva da znas uporabljati google. Pa zadnjih par let tudi nisi prespal verjetno.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
znam, sam sem mislil, da imaš link z verodostojno vsebino
zadnja leta sem precej preživel po sodiščih in hebanju, tako da sem glede posameznih tem out.

Drug

Zelenc'
21. jan 2016
2
0
1
Če slišiš, da je poleg gospod Bogdan Pušnik, si zavrti pesmico Huda mravljica in "obrni se in zbeži proč, kar zmorejo podplati". Ne znam napovedovati prihodnosti, a tokrat vem, kako se bo stvar končala. Poskrbel bo zase, to vsekakor, a pokazati na koncu ne bo imel nič, ker tudi že sedaj nima. Niti ene uspešne zgodbe, znanec mi je povedal, da so ga zaradi njegovih rabot vrgli tudi iz kolesarskega kluba. Seoska osmica bo končala enako kot seoska Trojka.

Drug

Zelenc'
21. jan 2016
2
0
1
Pozor!

Z njihove spletne strani:

Pravno obvestilo

Ponudba stanovanj je informativna. Ponudnik sprejema rezervacije stanovanj, o morebitni gradnji se bo odločil ob zbranem dovolj velikem številu rezervacij.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.329
7.372
113
Rezervacije so brezpredmetne ce ti ne placajo vnaprej. Ce pa placajo vnaprej pa je na podrocju novogradenj zadeva nezakonita.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.191
3.606
113
Marlbor
Če ti ob rezervaciji dajo v podpis pogodbo, da je zavezujoča in v primeru odstopa od nakupa plačaš pogodbeno kazen, je to brezpredmetno ali pa nezakonito?

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Rezervacije so brezpredmetne ce ti ne placajo vnaprej. Ce pa placajo vnaprej pa je na podrocju novogradenj zadeva nezakonita.

Resno? Ergo, kot investitor bloka ne smeš vzeti avansa za recimo stanovanje, ki bo zgrajeno in predano v uporabo leta tega in tega?
confused-1.gif

(ok, nekje je to praksa, ampak pri nas bi nekako razumel zadržek ljudi, glede na verjentost dokončanja in bližnje preteklosti
17758-icon_confused.gif
)

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.329
7.372
113
Ja resno, moram preveriti kje sem to prevral, je pa bilo to sprejeto ob aferah, ko je folk dal avans potem pa je sla firma v stecaj in stanovanja niso bila zgrajena. Zapomnil sem si, da ni dovoljeno pobirati predplacil za nekaj kar se sploh ni zgrajeno in ne obstaja. Je pa verjetno mozen obvod in das pac posojilo investitorju.

MojcaPokraculja

Pripravnik
6. okt 2015
65
4
8
Po aferi zbiljski gaj je l.2004 luč sveta ugledal ZVKSES (Zakon o varstvu kupcev stanovanj in enostanovanjskih stavb). Tko da to ni neki novega.

S tem zakonom je določeno, da lahko kupec plača določen denarni znesek kot aro, ta pa ne sme presegati 10% kupnine. Šteje se v kupnino, kot prvi obrok kupnine. V primeru, da se posel ne izpelje, ara ostane prodajalcu (če je za nastalo situacijo kriv kupec) oziroma se dvojna ara vrne kupcu (če je za nastalo situacijo kriv prodajalec).

Kam pa bi prišli, če ne bi bil posredi denar, kupci bi se lahko zmišljevali in delali rezervacije vse poprek. Pač, rezervira tle, rezervira tam, potem pa čaka, če bo kdo spustil ceno. Košta ga itak nič. Tako je pa vsaj malo bolj zagarantirano, da bo posel uspel.