Sosedova greznica me ogroža

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
a to mate na dolenskem tako?

1. prekat. prleti not
2. prekat..pozidano do vrha, zgoraj debelejsa mreza..srednji drek gre se cez
3. prekat. pozidano do vrha, fina mreza, not gre samo voda in drobiz. iztok

nben se ni imel greznice in meterone vode skupaj. dajejo pa v ponikvalnico, jamo oboje skup..v greznico ne. ker greznica je to akr sem ti anpisal..gosca ostaja, voda gre naprej..ce v to vodo dodac meterono, ptoem zabases izhodno in mas gnojnico v hisi. razumes?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.107
6.942
113
pri taščici
Kaksno mrezo imas ti v greznici da ti jo ne pozre? RF?
Slovenet; fekalna in meteorna je obicajno locena, da pa bi meterno spravili v greznico se mi zdi pa sploh cudno....

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
jaz ma 4 cuke cistilno..

kaj majo drugi..ne vem..gledla sem kako delajo..ne ko so naredili..lahko pa vprasam.. sice rne rinem nos v druge..v drug drek pa sploh ne.
smile-1.gif

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.461
575
113
44
Še vedno Rdeči revirji
Kolikor jaz poznam situacijo pri nas doma imamo lepo žlebove spelljane v prekat greznice iz katerega gre ven odtok, beri cev v graben.
Drugače mi pa razloži kako naj uredim deževnico, da me ne odnese v dolino in da ne zalijem sosedov pod mano.
Fekane vode pa kolikor vem imamo ločene tudi od odpadnih gospodinjskih vod. Po domače povedano v ta največji prekat je napeljan sekret, v vmesni prekat so napeljane odpadne gospodinjske vode (umivalniki, pralni stroji,...), v tretji prekat pa deževnica- iz tega prekata gre pa cev do grabna. Zgornji sosed ma pa namesto tega drenažno cev speljano na travnik in na ta način spravlja deževnico pod zemljo.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
niamte tko..če pa je tako..stopi po kramp..pa užgi pametnjakoviča.

izhodna cev se zamaši..glih ko ni treba..pade lep dež..ti maš vodo v bajti.

al ne razumeš te logike

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.461
575
113
44
Še vedno Rdeči revirji
Ne želim prepucavat s tabo. Ampak sem popolnoma prepričan, da gredo žlebovi direkt v greznico kot sem napisal. Zabilo pa se nam ni še nikoli, pa smo že od leta 1988 v hiši.