Sosedova greznica me ogroža

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.461
575
113
44
Še vedno Rdeči revirji
Ima kdo izkušnje na katero inšpekcijo se obrniti? Sosed tri parcele nad nami ima greznico, ki ima za odtok drenažno cev speljano nekam na njegov travnik - nekakšen ponikali sistem. Odkar redno živijo v hiši so se na terenu začele pojavljati udrtine. Kam naj ga prijavim, če prijava na medobčinski inšpektorat ne bo rodila sadov?
Mimo grede za našo hišo je v elaboratu za greznico napisano, da lokacija ne dovoljuje ponikalnega sistema greznice. Sosed pa je na istem pobočju. Zemlja je na našem območju ilovnata.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
nič ne boš dosegel, ampak poskušaj.

najprej govori z njim, potem medobčinska..bore malo verjetnosti, potem gradbena..preden greš kamorkoli stopi do ue in zahtevaj vpogled v gradbeno..da vidiš kaj so mu dovolili in kaj ne.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
a je cerkven?
confused-1.gif

bansh28

Fizikalc
24. sep 2009
2.390
2
36
ORGINAL tm
Citat:
Uporabnik Slovenet pravi:
Ima kdo izkušnje na katero inšpekcijo se obrniti? Sosed tri parcele nad nami ima greznico, ki ima za odtok drenažno cev speljano nekam na njegov travnik - nekakšen ponikali sistem. Odkar redno živijo v hiši so se na terenu začele pojavljati udrtine. Kam naj ga prijavim, če prijava na medobčinski inšpektorat ne bo rodila sadov?
Mimo grede za našo hišo je v elaboratu za greznico napisano, da lokacija ne dovoljuje ponikalnega sistema greznice. Sosed pa je na istem pobočju. Zemlja je na našem območju ilovnata.

Udrtine že niso od te vode !
bonk.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
ajde za gajbo, da ne bodo rešili.

drugače pa najprej do sosedov. pa preverit kako je res. ker dva sranja ne moreta odnest brežine. če lahko..pol kapo dol

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Skoraj sosed je vozi raznorazne smeti v jamo na travniku.

Po prijavi je ob prisostvovanju inšpektorice vse lepo popucal.

BTW-kaka bo kazen, če po letu 17 ne boš imel MČN?

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
ok, dejva od začetka

kar inšpektor vidi..smeti vidi..in ak rlahko dokaže..smeti ej lahko..potem ukrepa. kle ni kaj

ampak 200l vode na dan pa ne more odplaknit brežine. in če je v gd predviden tak izpust. ne bo nič. če ni predviden in se dokaže, d aje, se bo ukrepalo..če ne..malo morgen.

ne vem kaka bo kazen in kako bodo to rešili. je pa tč kar draga azdeva. na tri leta kontrola, odvoz by komunala..250€..

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.461
575
113
44
Še vedno Rdeči revirji
Softi men se zdi, da si ti podoben tič, kot tale moj sosed.
1. Toliko kot se je v zadnjih dveh ali treh letih odkar živijo v hiši spremenil teren na našem koncu se prej ni v 15 letih.
2. Konec njegove drenažne cevi postaja izvir.
3. Ta sosed je celo tako slep, da ne vidi da mu bo kmalu zmanjkalo dvorišča in ne bo mogel več parkirat svoji garaži
4. GD je dobi ene 10 let za nami. Za nas, ki smo pod njim na istem terenu velja, da ne smemo imeti izpusta v ponikalnico. To vsekakor ni brez razloga.
5. Zahteve se na tem področju prej zaostrujejo kot pa omiljujejo.
6. Sosed je točno vedel, da gradi na komunalno neopremljenem zemljišču in da bo moral urediti svoj odtok
7. Ne gre samo za 200 litrov vode dnevno, pač pa za vso deževnico iz hiše, ki je speljana pod zemljo.

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.461
575
113
44
Še vedno Rdeči revirji
Tale z bazenom ni čist iz trte izvita. Kmet, ki ima pod njim travnik že okrog govori (to še ni prišlo do pravih ušes), da bo v jeseni eno jamo skopal in mojemu sosedu rekel, naj spuca vodo kakor ve in zna. Med mano in njim sta dva travnika. Na obeh se že pozna, da nekaj ni čisto OK.

@bansh28 : Sem prepričan, da softi ni moj sosed, za to sta vsaj dva razloga:
1. Ta sosed pa računalnik sta dva popolnoma različna pojma
2. Zaenkrat mi še ni treba prenašat balkan melosa

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.107
6.942
113
pri taščici
Mal purpena in silikona na odtok cevi. Tudi pri starsih imam eno tako zgodbo....pa se nisem naredil, ker bi najbrz starsa bila bolj jezna kot sosed.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
ti si pa en kilav tič. kot bi balkanski melos rekel, razumeš se ko amrica kuhac.

greznica je eno..meteorne vode drugo. meteorne vode je prepovedano spelat v greznico.

drenažna cev je tretje

zdej s epa odloči kaj te muči. mogoče kot pristenag slovenca nevoščljivost do žabarja,.

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.461
575
113
44
Še vedno Rdeči revirji
Greva po vrsti:
1. Greznica je objekt, ki ima dva ali pa tri prekate
2. En prekat je izključno za tisto kar v greznico prileti iz hišnih WC-jev - ta se občasno prazni, pri nas smo ga v 22 letih praznili ene trikrat. Ta prekat je menda popolnoma ločen od ostalih dveh.
3. V enega od ostalih dveh prekatov gredo vsi ostali odtoki iz hiše, ta prekat je nekako povezan s tretjim, tehnologije ne poznam v detajle.
4. V tretji prekat gredo odtoki iz žlebov na strehi.
5. Sedaj sva pa pri problemu. Ostali prebivalci našega hriba imamo odtok iz tretjega prekata speljan v en graben, moj sosed pa ima tukaj ven drenažno cev speljano na travnik in nas veselo podzemno zaliva.
6. Ker si že tako pameten, mi prosim razloži kam naj speljem vodo iz strehe, da ne bom zalival sosedo, če ne v najbližji graben.
7. Upam, da si že kdaj videl kako luknjo ob kaki cevi, ki jo je naredila podzemna voda, ki ni bila speljana po cevi. Jaz sem jo že. Začne se z majhno udrtinico v asfaltu, potem nastane večja udrtina, potem ta udrtina poči in spodaj se pokaže prostor za ene dve nadstropji v globino, površine za eno kar veliko garažo.
8. Ne gre za foušijo do žabarja. Gre se samo za to, da ta žabar neha delat škodo na okoliških kmetijskih zemljiščih in okoliških objekti in da si uredi svoje odtoke enako kot vsi ostali.