Sosed si nabavi pištolo. Kaj sledi?

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
ksz...

Kaj prijatelj me lahko povabi v strelsko društvo in potem tam lahko streljam z njegovim orožjem?

Brez kakšnih pregledov itd...

Tu bi prijatelj utegnil imeti težave...
evil.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.441
5.674
113
Razen ce se zmenis ob rundi gostega soka (alko&gun
ne-ne-1.gif

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.737
113
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
ksz...

Kaj prijatelj me lahko povabi v strelsko društvo in potem tam lahko streljam z njegovim orožjem?

evil.gif

Kaj, da se uradno lahko dotaknem orožja moram imeti pregled in orožni list oz. kaj?
confused-1.gif

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
9
38
Mislim da v spremstvu inštruktorja streljanja ne bi smel biti problem. Tako je tudi na večini organiziranih eventov, kjer je mogoče preizkusiti orožje. Na strelskem mestu ti inštruktor razloži pravila in sam postopek streljanja, odstreliš tistih nekaj nabojev in odložiš orožje. Seveda pa ti njegove pištole ne smeš nositi po strelišču.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
ksz...

evil.gif

Kaj, da se uradno lahko dotaknem orožja moram imeti pregled in orožni list oz. kaj?
confused-1.gif

Ne, pod nadzorom lahko mirno streljaš, če si član strelskega društva na strelišču lahko streljaš tudi, če nihče ne stoji za teboj. tdu s puško kalibra .50
grin1.gif

Problem pa je, ko ti prijatelj posodi orožje...ker se tu takoj odpre vprašanje...si ti upravičena oseba, da ti on lahko posodi svoje orožje za izvajanje streljanja? Orožje očitno ni last strelskega društva, ka-li?

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
ksz...

Potrebuješ samo potrdilo od psihiatra.
cool-1.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
ksz...

cool-1.gif

Za včlanitev v strelsko društvo ga ne potrebuješ. Bi ga pa priporočil tebi.
tongue-1.gif

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
9
38
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
ksz...

cool-1.gif

tongue-1.gif

Ne, za včlanitev v strelsko društvo res ne potrebuješ nobenega potrdila od psihiatra, za pridobitev orožnega lista moraš poleg zdravniškega pregleda opraviti tudi psihotest, poleg preizkusa o varnem rokovanju z orožjem itd.

EmptyHead

Pripravnik
15. apr 2013
889
1
18
Kaj narediš? Ignoriraš ga, čim manj si v stiku z njim, čim boljše. Če te pozdravi, ga nazaj pozdraviš, če te sprašuje kaka vsakdanja vprašanja, mu odgovoriš, če pa kaj začne govoriti nekaj, kar se te ne tiče ipd, pa rečeš, jaaa, samo nimam zaj cajta klepetat, ker morem iti zdaj nekam ipd.

Jaz mam enega odličnega starega soseda, ko mi gnjavi, mu nazaj zagnjavim, orožja pa tako nima, ker je preveč star in neroden, drugi sosed je pa totalno bušen, govori se, da ima doma orožje, samo do mene je v redu, pa glihtak se ga izogibam. Ampak, glede na to, da enega še zdaj ni počil, ko sta si prišla v spor zaradi ceste, ker oni je tudi nor, pol očitno ni tako nor, da bi kar tako klal ljudi.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
ksz...

cool-1.gif

tongue-1.gif

Tebe brez tega potrdila zagotovo ne bi včlanili.
grin1.gif

B81

22. jul 2007
37.769
11.035
113
Citat:
Uporabnik stankozaspanko pravi:
Ne, za včlanitev v strelsko društvo res ne potrebuješ nobenega potrdila od psihiatra, za pridobitev orožnega lista moraš poleg zdravniškega pregleda opraviti tudi psihotest, poleg preizkusa o varnem rokovanju z orožjem itd.

Ne kapiram, kako oz zakaj sploh kdorkoli dobi dovoljenje za posest orožja. Kaj navede kot razlog? To je že vsaki malo sumljiv, da hoče imeti orožje (pustimo športnike itd..). Ta strelska društva pa so verjetno itak samo "vstopnica" za dovoljenje.

vsakbiradbilRambo.press