sosed ne ureja vrta

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
No ce ze vsi jamrajo cez sosede...
smile-1.gif
zivim v manjsem bloku 4 stranke in vsi smo si vzeli eno cetrtino zemljisca. Trije imamo urejeno, sadimo vrt kosimo travo, en sosed je pa zasadil ciprese postavil ograjo do bloka in s tem onemogocil.prehod okrog bloka, trave ne kosi. Ciprese so velike ze cez 3 metre, skratka je tezak ki je skregan s celim naseljem.
Zdaj jaz bi mu najraje vse posekal, se njega osebno ne bojim, zanima me le ali je mozno da kaksno kazen fasem? Hisnika nimamo, pravtako vrtovi niso vpisani kot lastnistvo.
Me sicer nebi motilo ampak je njegov vrt pod mojim balkonom pa se trto je zasadil ij imam na balkonu nenormalno golazni nonstop letos pa se mravljeb
uf-1.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.418
5.653
113
A pogovor je že bil al......bi preventivno vsekal po njemu?
smile-1.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.418
5.653
113
In če bi naprimer tistih 2x2m pokosil nekdo drug namesto njega....bi se zgodila kaj?

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Nemores ker je en kup smeti nametal pod moj balkon trava je ze skoraj en meter visoka, vmes je zasadil koprive, pa se ograjo postavil in onemogocil prehod. To niti ni toliko pomembno, mene bolj zanima ce mi lahko policija kaksno kazen napise ce mu posekam vse ciprese pa vrt prestiham? Drugace kot povedano nikjer ne pise da je kaj njegovo vse je ustni dogovor.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
človek je okoljevarstvenik in je poskrbel za domovanje za živali na svojem vrtu. in ti bi sedaj uničeval domove tem živalcem? kakšen človek pa si?

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Nemores ker je en kup smeti nametal pod moj balkon trava je ze skoraj en meter visoka, vmes je zasadil koprive, pa se ograjo postavil in onemogocil prehod. To niti ni toliko pomembno, mene bolj zanima ce mi lahko policija kaksno kazen napise ce mu posekam vse ciprese pa vrt prestiham? Drugace kot povedano nikjer ne pise da je kaj njegovo vse je ustni dogovor.
Kot si si sam odgovoril, njegovo ni nič in ostali, ki ste oškodovani, postopajte po svoji presoji.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.098
-8.765
113
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Me sicer nebi motilo ampak je njegov vrt pod mojim balkonom pa se trto je zasadil ij imam na balkonu nenormalno golazni nonstop letos pa se mravljeb
uf-1.gif
Ni problema. Z balkona dol špricej boom efekt...
evil.gif
Parkrat ponoviš vajo in boš rešen nadloge

I

Izbrisan uporabnik #9334

V zemljiški knjigi piše, kdo je lastnik zemljišča. Če ste to vi štirje, je potem neka "španovija".

Čim prej legalizirajte svoje parcele, ker ste drugače v
uf-1.gif
. Da ne bo na koncu tako kot pri nas, ko si je občina hotela prilastiti parkplatz za "javno dobro", čeprav smo ga mi, sosedje, v preteklosti odkupili in uredili.

Torej, nekdo je uradni lastnik zemljišča. Tisti bo rekel, kako in kaj!

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
No ce ze vsi jamrajo cez sosede...
smile-1.gif
zivim v manjsem bloku 4 stranke in vsi smo si vzeli eno cetrtino zemljisca. Trije imamo urejeno, sadimo vrt kosimo travo, en sosed je pa zasadil ciprese postavil ograjo do bloka in s tem onemogocil.prehod okrog bloka, trave ne kosi. Ciprese so velike ze cez 3 metre, skratka je tezak ki je skregan s celim naseljem.
Zdaj jaz bi mu najraje vse posekal, se njega osebno ne bojim, zanima me le ali je mozno da kaksno kazen fasem? Hisnika nimamo, pravtako vrtovi niso vpisani kot lastnistvo.
uf-1.gif

Motenje posesti, v primeru poseka pa kaznivo dejanje poškodovanja tuje stvari...
priden.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik Demz pravi:
V zemljiški knjigi piše, kdo je lastnik zemljišča. Če ste to vi štirje, je potem neka "španovija".

Čim prej legalizirajte svoje parcele, ker ste drugače v
uf-1.gif
. Da ne bo na koncu tako kot pri nas, ko si je občina hotela prilastiti parkplatz za "javno dobro", čeprav smo ga mi, sosedje, v preteklosti odkupili in uredili.

Torej, nekdo je uradni lastnik zemljišča. Tisti bo rekel, kako in kaj!

Uradni lastniki so se zmenili, kako bodo uporabljali vrt in sicer delitev v naravi na 4 dele in vsak uporablja svoj del.

Eni zvdržujejo bolj, drugi manj.

I

Izbrisan uporabnik #488

Ni potrebe, da je vse na papirju, ustni dogovor tudi velja.

Drevo pa je grdega soseda... če bo sekal, bo ovaden
smile-1.gif

Zdi se ti morda smešno, a imam takih for polno, ne moreš verjet kak je folk spipan, za kaj vse se toži...

Za drevesa, ki se jim je narava "odpovedala"...

jest5

Guru
18. avg 2007
26.098
-8.765
113
klik
Tvoj prijatelj, če ne maraš zelenih stvari. Ter za 100ml flaško, ki bo dovolj za tvoje potrebe, ne potrebuješ izpita za nakup.