Sony Ericsson se je odrekel UIQ

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Sony Ericsson se je dokončno odrekel uporabniškemu vmesniku UIQ, sedaj se bo posvetil Series 60.
Pod to lahko zapišem le: končno!

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
http://www.gsmarena.com/uiq_is_going_nowhere_sony_ericsson_are_done_with_it-news-640.php

@

https://www.alter.si/tabla/showflat.php/Cat/0/Number/480621/page/0/fpart/1/vc/1

Dobro, svoje teme pa res še nima.
evil.gif

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Vprasanje kako je sploh se kaj zdrava naveza Sony - Ericsson.. nekje sem tudi bral, da Sony razmislja o locitvi ali pa, da bi kompletno odkupili Svedski del.. baje jih tepejo prodajni neuspehi..

Nazadnje urejeno:

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Saj ni cudno, delajo isto kot Nokia ... cel kup telefonov, ki so podobni en drugemu, namesto da bi malo razmislili o tem kaksne skupine uproabnikov obstajajo na trgu, kaj vsaka skupina pricakuje in bi se potem usmerili v manj modelov. Recimo telefona za penzioniste in druge slabse videce sploh ne proizvaja nihce, gre pa vsaj za 10-20% del trga, pokrili bi ga pa lahko s 3-5 modeli (od najcenejsega osnovnega do najdrazjega z vsemi dodatki), v bistvu bi ga lahko pokrivali kar obstojeci modeli, ce bi bil nekdo v razvoju OSa malo manj tumpast.

Namesto tega raje naredijo vsak mesec 5 novih telefonov, ki se razlikujejo samo v obliki in barvi ohisja in nekaj sto kpixlih vgrajenega fotoaparata in s tem sami sebi kanibalizirajo tistih 10% trga, kamor ti telefoni sodijo ... Pa pri poslovnih so bolj tako-tako in se marsikje, edino, v kar so se res vrghli (in pri tem seveda mocno pretiravali) so walkmani.

V glavnem - cisto prav jim je, da crknejo, dokler se drzijo te bebave politike razvoja kot pijanec plota.

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Jap, se strinjam. Sicer sem mnenja, da ze vejo kaj delajo.. samo.. ne vem, no..

Telefon za penzoniste bi bilo lahko tako simpl narest.. monokrom zaslon, cimvecji font, magar eno 5-6 let staro platformo malo dodelat in bi bila majka.. Potem pa se B verzijo z barvnim ekranom, toliko da telefon podpira MMS in bi bilo to to.. Ampak ne...

Saj Nokia ima isto glupo politiko.. Naredili so nove Symbian telefone, ki se razlikujejo v glavnem samo v velikosti zaslona in kameri..

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Ja no, pri telefonih ni več neke tople vode za odkrivat, če pa še imajo kaj pa bodo počasi plasirali na trg, tako da če je vsak mesec 5 novih modelov, ki se razlikujejo po obliki ni nič slabega... Vsakemu svoje! Saj druga jim ne preostane...

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Se ne strinjam..

Zakaj bi imel 31209123 ena in istih telefonov, kjer je samo oblika drugacna?

Naj raje naredijo pac po serijah.. pa ima vsaka serija 3-4 modele in je to to. Overall 20 modelov, ki bi vsak sluzil svoji ciljni skupini, ne pa da je vse enako.. Razen ene 5h modelov z operacijskim sistemom..

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.469
448
83
Najlaže je reči, da ni ničesar več za odkrit in furat način, kot ga je opisal radirko. Jebiga, trg je res zrel in nasičen, GSM je postal commodity, ljudje nimajo samo enega, menjajo jih vsak leto ali še prej... nihče ne trdi, da je priložnosti ogromno, ampak od igralcev z 10 letnimi izkušnjami bi pričakoval vsaj nekakšno vizijo. Navsezadnje je Apple lep dokaz, da se da, če se hoče.

btw. ideja telefona za ljudi, ki ne vidijo več 100% je imho zlata kura. Sploh, ker bi bili stroški razvoja praktično minimalni. Iz predala potegneš načrte 6310i, preoblikuješ ohišje in voila. Originalno verzijo pa prodajaš kot danes Adidas prodaja Superstarke in ostalo 30 let staro sranje za mučos denaros
smile-1.gif

B.

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Apple ima samo dva modela za telefon in konec, ne 741634 kot SE ali Nokia.
smile-1.gif

Inflacija modelov ni nujno prednost. V "starih" cajtih je Ericsson imel hkrati na trgu morda 4 mobilnike, pa je trgal gate. Samo pozicije so morale biti prave.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Ma ja se delno strinjam samo drugi časi so... Kot sem rekel za vsakega svoje! Pa čeprav je to samo oblika....

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Mogoce zato, ker je 385638847 razlicnih ljudi, ki imajo 35739475 okusov... enemu je vsec eno, drugemu drugo... in mi, ki se tukaj druzimo, nismo ravno merilo za to...

Precej folka danes kupuje mobilnike predvsem glede na to, kako izgledajo... in jih ne briga, kaj vse imajo... Fajn je mogoce, da pise zaven, da ima to in to in to in to... ampak bistven je izgled... Ljudje kupujejo mobilnike podobno kot garderobo
smile-1.gif
...

Sicer to ne velja za vse... sem pa skoraj preprican, da je najvecji delez uporabnikov Nokii ali Sony Ericssonov prav taksnih, kot sem zgoraj opisal... In casi, ko imas mobilnik, dokler ne crkne, so tudi mimo... zato morajo biti cimcenejsi in cimbolj raznoliki...

Pomoje so proizvajalci prej naredili precej raziskav, da so prisli do tega, da "bruhajo" ven 478465 razlicnih modelov s podobnim drobovjem...

Zenaj4

Pripravnik
5. nov 2007
171
0
16
Apple ima samo en model telefona, če izvzamemo barvo in kapaciteto vgrajenega spominskega modula. In ravno to mene moti pri "product lineup" tega podjetja, tj. pomanjkanje izbire.

Meni je zelo všeč, da Nokia & SE ponudita več podobnih modelov in si vsak potem izbere neki tradeoff med velikostjo-težo, funkcijami, obliko, baterijo in ceno.

Apple je kot Crvena zastava v svojih najboljših časih: Fičo, 101 - lahko si izbereš barvo. Pri nas jih je še težko dobiti in so po nerazumni ceni glede na konkurenco in kaj ponujajo.

UIQ - če ima sedaj S60 touch screen in deluje veliko hitreje, potem je res bolje konsolidirati symbian platformo: olajša delo razvijalcem in ponudi uporabnikom več izbire SWja.

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Eh.. Zakaj se pa ajfon pa n95 dobro prodajata, pa 8800 serije tudi, pa ni nobeden od teh pocen fon..

Folk, ki pa kupuje samo po izgledu pa mislm, da niso ravno mokra zelja proizvajalcev, saj ponavadi ne zavalijo vec kot 100-150 eur za fon..

Bi bilo potem boljse naredit 5 modelov, pa xpress-on coverje, pa je to to.. V koncni fazi bi bil isti drek..

Moje razmisljanje.. proizvajalci pa ze vejo menda.. ceprav, kot kaze niti ne, ce razmisljajo nekateri o ukinitvi partnerstva..

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Po mojem je modelov pri nekaterih proizvajalcih preprosto preveč. Posledično so mnogi nedodelani, skratka so polizdelki. Namesto v kvantiteto, bi morali vlagati v kvaliteto. Tudi življenske cikle bi lahko podaljšali. Če ne bi izdelovali jetra, sploh ne bi bil problem dlje časa prodajati isti model. Sedaj se pa modeli menjajo na par tednov. Še trgovci ne vedo, kaj prodajajo, ker se menjajo reči čez noč.

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Tocno to..

Pa tudi kupci se blesavo pocutijo.. ces: "kupil sem fon, pa je cez 1 mesec ze naslednik prisel ven, kako naj zdaj to prodam/zakaj nisem 1 mesec pocakal"..

matejdro

HACKER 08
6. jan 2008
2.267
0
36
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
Sony Ericsson se je dokončno odrekel uporabniškemu vmesniku UIQ, sedaj se bo posvetil Series 60.

Kaj SE bo začel izdelovati svoje S60 ali kako? Mu bo tole nokia pustila, ko pa imajo oni take telefone?
confused-1.gif

Zenaj4

Pripravnik
5. nov 2007
171
0
16
Nokia je odkupila preostali dežel od partnerjev v Symbian in ga izdala kot opensource. Google Android, MSFT, RIM in Apple so kar močna konkurenca v Smartphone OS kategoriji.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Če bi jaz bil naprimer ljubitelj Nokie in če bi Nokia imela samo N95 ga ne bi nikoli kupil! Zakaj? Zato ker je "cigl", ker ne maram sliderjev ter bi se še kaj našlo! Zato pa se mi zdi idealen telefon N82! Enako sranje, drugo pakovanje! Zdaj vidiš zakaj je oblika zelo zelo pomembna? Zato ker si lahko izbere vsak po meri kaj mu paše, osnova pa je tako ali tako povsod enaka... Če N82 ne bi imel Symbiana bi bil že morda pri meni... Mogoče bo kdo rekel da sem kmet ampak kaj mi bo symbian če pa potrebujem telefon za klicat, SMSe pošiljat. Pomembno mi je da baterija dolgo drži, da ima mali SAR ter da je elegantnega videza => da ni cigel kot je sedaj delno moj K790i... Sicer mi pa ni jasno zakaj imajo vsi ti novi telefoni tako visok SAR... Malo kateri SE ali Nokia imata pod 1.50... Nevem kako pa lahko imajo vsi stari modeli tam cca. 0,50...

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Verjetno zaradi UMTS-a? Sicer pa (če so ti res pomembne samo te funkcije, ki si jih naštel) si omisli kako low end nokio brez barvnega zaslona. So vse majhne, lahke, s funkcijami, ki jih potrebuješ, baterija dolgi drži, .... Če bi jaz telefon samo za take zadeve uporabljal, sploh ne bi bilo dileme.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Tudi K800i je UMTS in ima mislim da 0,50 SAR tako da to ni verjetno razlog.. Mogoče pa si res umislim kaj takšnega, zakaj pa ne, samo hudič ko so te Nokie, ki jih omenjaš grde, plastične in nekvalitetne!