Sončna očala, polarizirana, koliko in kje?

mr_

Guru
20. sep 2007
9.360
2.739
113
Zelena in rjava sta edini primerni za oci.
Klasika je zelena 75% zatemnjenost, npr. ray ban aviator, top gun.
smile-1.gif

mr_

Guru
20. sep 2007
9.360
2.739
113
Ker le ti dve spocijeta oci. Poskusi cel dan poleti biti na soncu in gledati skozi npr. sivoplave lece in potem skozi omenjeni aviator. Pa bos videl balzam za oci.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Jst sem podobno temu za 5€ zadnjič za probo vzel...

Do sedaj sem imel Endura za 50€, pa se mi je rosilo in nevem kaj še vse. Se mi zdi, da tile so boljši.

Nevem, kako lahko za oakley 200€ računajo oz. 40x več kot za ene take. No recimo, da 5x več je še užitno da je dražje, samo 40x....
bonk.gif

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Vse to delajo Kitajci po 1$ za kos. Ko vtisnejo blagovno znamko, se pa vse čudežno 100 kratno podraži.
smile-1.gif

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.458
346
83
34
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Citat:
Uporabnik klemen_ pravi:
Polarizacijski premaz nima veza z barvo leč.

Danes sem bil v optiki Sentina in mi je gospodična rekla, da so praviloma polarizacijska s svetlo lečo (zelena in modra), sicer je pri drugih tudi možnost polarizacije, ampak po naročilu. Tako da barva leč očitno le igra neko vlogo, če naročaš preko neta.
sprasujem se.gif

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
?

Na trgu je milijone očal. Na voljo imaš vse barve leč z in brez polarizacije. Vzameš taka, ki jih boš nucal, sam veš za kaj jih boš rabil. Če te skrbi kvaliteta leč za 5 eur, pa pač plačaj (dosti) več.

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Old! Zakaj RayBan ne bi smel biti drag? Komur ne paše, naj raje kupi nekaj cheap. Isto kot pri telefonih. Komur paše, skešira sadje, komur ne paše, pač ne.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.744
6.742
113
pri taščici
Zanimivo je to da pri optiku stane samo okvir za očala 100 evrov (z lecami pa 200), ocala v trgovini (skupaj z lecami) pa 10 evrov. Kje so tista ocala toliko boljsa?

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.852
684
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Zanimivo je to da pri optiku stane samo okvir za očala 100 evrov (z lecami pa 200), ocala v trgovini (skupaj z lecami) pa 10 evrov. Kje so tista ocala toliko boljsa?

Zakaj se raje ne vprašaš kje so poceni očala toliko slabša? Če se osredotočim na leče (to je načeloma najpomembnejše pri očalih), kjer so najbolj pomembne optične lastnosti materialov in kvaliteta (beri: natančnost) izdelave. Recimo analogna primerjava z objektivi za fotoaparate - tam so cene tudi precej razgibane, in to upravičeno.

Seveda je realna cena očal za par 100€ verjetno kar ene pol nižja, ampak podobno velja tudi za druge izdelke. Nekdo je omenjal japke - izdelava telefona stane ~200€, prodajajo pa jih po 3x višji ceni. Pa pri optiku v končni fazi plačaš še storitev (lekarne imajo recimo tudi dražje izdelke od navadnih trgovin)

mr_

Guru
20. sep 2007
9.360
2.739
113
Razlike so v materialu okvirjev od lesa, do razlicnih kovin in plastik taksnih in drugacnih. Lece so zagotovo razlike, kaj in kako bi tezko rekel, vendar glede na izkusnjeno nosim, kvalitetna - draga - ocala ne bodo razocarala. Ray ban soncna dneva sportno zlorabljam in so super. Za tek sem imel za hec kitajska za 3 eur, par dni nazaj so se zlomila, ko sem jih snemal z nosa.
smile-1.gif

Sem pa enkrat za hec narocil okvir s kitajske in ker mi je bil OK sem dal noter lece za dioptrijo in jih se danes uporabljam. Okvir 2 eur, lece 70 eur.
Zdej pa bi rad poskusil kaksna sportna - prdvsem tek, malo kolo. Fotosenzibilna in ce se da tudi polarizirana. Rjava stekal najraje in cim ceneje. Kaksna ideja?

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik Resolver pravi:
Old! Zakaj RayBan ne bi smel biti drag? Komur ne paše, naj raje kupi nekaj cheap. Isto kot pri telefonih. Komur paše, skešira sadje, komur ne paše, pač ne.

Bravo. Za napis odšteješ 30-kratno ceno, naj se vidi, da imaš
aplauz.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.744
6.742
113
pri taščici
Imas v hoferju topgun raybanke za ceno "kavice". Je pa res da na njih ne pise nicesar.
BMK kaj piše.
Sem pa si v srednji soli kupil (mlad pa neumen) original (ciciban za bezigradom?). Vsaj upam da so bile. Etui je se nekje, očala pa so enkrat lepo razbila ko so sla po tleh. Tega je sedaj 20 let, ze takrat so bile po spominu okoli 15 jurjev.

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
Citat:
Uporabnik mr_ pravi:
Razlike so v materialu okvirjev od lesa, do razlicnih kovin in plastik taksnih in drugacnih. Lece so zagotovo razlike, kaj in kako bi tezko rekel, vendar glede na izkusnjeno nosim, kvalitetna - draga - ocala ne bodo razocarala. Ray ban soncna dneva sportno zlorabljam in so super. Za tek sem imel za hec kitajska za 3 eur, par dni nazaj so se zlomila, ko sem jih snemal z nosa.
smile-1.gif

Sem pa enkrat za hec narocil okvir s kitajske in ker mi je bil OK sem dal noter lece za dioptrijo in jih se danes uporabljam. Okvir 2 eur, lece 70 eur.
Zdej pa bi rad poskusil kaksna sportna - prdvsem tek, malo kolo. Fotosenzibilna in ce se da tudi polarizirana. Rjava stekal najraje in cim ceneje. Kaksna ideja?

za športanje uporabljam že kar precej časa xloop,vedno zadovoljen predvsem s kvaliteto,za 15€ je to to

http://www.olympiceyewear.com/sunglasses-brands/x-loop-sunglasses.html

B81

22. jul 2007
36.994
10.530
113
Citat:
Uporabnik shift pravi:
za športanje uporabljam že kar precej časa xloop,vedno zadovoljen predvsem s kvaliteto,za 15€ je to to
http://www.olympiceyewear.com/sunglasses-brands/x-loop-sunglasses.html

Ej koliko so kaj široka ta očala?

Bo tole držalo?

Lens Width: 63 mm
Bridge Width: 18 mm

Gledam pa tele:
http://www.olympiceyewear.com/...en-xl202pz.html

Sicer pa sem kupil malce prevelika očala v Mestni optiki na silo, ker je bilo močno sonce za 87 eur, doma na spletu pa jih najdem za 30 funtov
bonk.gif