Sončna očala - kje v Lj jih kupiti?

Chimay

Fizikalc
22. jul 2007
1.519
14
38
37
Dolenjska
Pozdrav,

zanima me, kje v Ljubljani predlagate nakup sončnih očal - ne očal kot kič, ampak sončnih očal, da te po uporabi ne boli glava, pa da ne zapraviš celo premoženje za nakup le-teh
smile-1.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
oakley? madness
Diesel, Armani, DG, Puma, Nike, Bolle? clarus (tuki imaš vse od 10.000sitov naprej)

jest sm kupu ene nike pred leti, pa jih imam še vedno, in morem rečt da so zelo vzrdžljive, šipce so tud skor kot nove, kakšna praska... je pa res da jih mirkam! pa niso bile spet full drage... več kot očala v hervisu, sam ne spet full več...

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Kako kje? V vsaki optiki s sončnimi špegli. Se sprehodiš in sprobavaš kaj ti ustreza in kaj ne. Vsak ima svoj stil.., samo ti pa veš kateri ti odgovarja.

Stipe

Pripravnik
4. sep 2007
366
0
16
Optika Rugelj nasproti Tivolija, ful prijazni in ti znajo dobro svetovati.

Clarus naj se j**e, ker so vedno neprijazni ... totalni amaterji kar se tiče očal.

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Citat:
Uporabnik Stipe pravi:
Optika Rugelj nasproti Tivolija, ful prijazni in ti znajo dobro svetovati.

Clarus naj se j**e, ker so vedno neprijazni ... totalni amaterji kar se tiče očal.

Glede na to, da prodajajo skoraj vse svetovno priznane znamke, ne vem, zakaj bi bili amaterji.

sonick

Polo 6n2 frajer
22. sep 2007
3.091
0
36
on the run
Pa v LJ imaš malo morje teh optik, katere imajo vse po vrsti vrhunske špegle! Pol katere pa bojo tebi sedle, pa tak moraš ti najbol vedet! Meni jih recimo ni čez RayBan
cheer.gif

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
46
Ker so neprijazni, ker ko prides tja imas obcutek, kot da si jim odvec?

Prosis, ce ti pokazejo tapata ocala, pa ti prinese ena po svoji izbiri, ki ti absolutno ne pasejo in so svinjsko draga a laicna opticarka vztrajno trdi, da ti stojijo, kot ulita?

V primeru, da hoces videti kaksna Oakley ocala, moras cakati, kot budala, da se kdo spomne it odpret omarco z ocali, pa se to ne ve, ce bi ti jih zaupal v roke.. Itak pa Oakleya skoraj nimajo vec, tako da en spot manj za obiskati
cheer.gif

Decembra sem imel okulisticni pregled, dobim lece.. in me odpravi domov.. hallo.. se ocala z dioptrijo iscem... pa rece: "aja kaj bi pa radi?" .. ja peesda, kilo heroina
10.gif
Pokazi mi okvirje kaj imas, pa ti povem kaj bi rad.. headshot babji..

Vprasam, ce imajo kaksen etui viska, da pospravim stara ocala.. "ne nimamo" .. aha, fala za prijaznost..

Sem odsel in ocala nabavil v optiki Galerija? v Cityparku, kjer dela en izjemno ustrezljiv, prijazen in profi prodajalec..

Nazadnje urejeno:

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Moja izkušnja je: Lani sem se odločil kupiti nova sončna očala, šel sem v najbližjo optiko - v objektu Spara Vič (mislim da je Clarus), prodajalka je bila prijazna, na izbiro mi je dala full očal, dobil sem res dobra in na koncu mi še pove, da imajo na vse 50% popusta.
Bil sem več kot zadovoljen. Jasno pa je - ampak to je marsikje, da naletiš na butasto čebulo, k še sama ne ve kaj bi s sabo in komaj čaka da se pobereš in razmišla o svojem nesrečnem življenju naprej.
Sem imel pač srečo.
Lp

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
46
Jaz sem imel izkusnje z Clarusom v BTCju..

3x slabe izkusnje, 1x dobre, pa se to je ravno takrat delala znanka..

Stipe

Pripravnik
4. sep 2007
366
0
16
Amaterji so ker se ne posvetijo stranki, ki ti pusti 200-300 za očala glede na to da je njihova marza v par 100% bi ti lohka več cajta posvetili.

Pridem tja iskajoč sončna na sebi sem imel dioptrijska, dober optik takoj prepozna kaj nosiš in točno ve koliko boš zapravil.

Oni pa majo neke nespodobne prodajalce, sicer so velka optika z dosti izbire sam kaj ti to pomaga.

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
46
Res je.

Nesposobne imajo + tega imajo prodajalce, ki jih sam ego in lenoba skupaj drzi..

Se ena storija.. pridem z ocali, pri njih kupljenimi.. Bila so 250€. Nekaj mi niso nosniki stimali in so mi trapalnice praskale po steklih.. Pridem tja, omenim, da sem pri njih par dni nazaj kupil ocala in da se ne pocutim najbolje z njimi, ce mi lahko kdo pomaga.

Cakam 10 minut, preden pride en prepotenten drek in me zija kaj bi rad.. Mu opisem kaj je narobe, pa mi model zine: "ja, niso vsaka ocala za vsak nos.." in je odsel nekam v klet.. Ponastavil nosnike in mi jih prinesel nazaj; vprasal me je, ce je sedaj v redu.. Rekel sem, da ne in odsel v drugo optiko. Modelu nic jasno, meni je pa pac drug optik bp nastavil ocala..

Nazadnje urejeno:

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
hja... jest tud dost v clarusa hodim, pa se mi vedno zdi da so prodajalke preveč vsilijive! kr že na vhodu, te ogovorijo, čaki, jest bi se najprej rad sam sprehodil po trgovini in pogledal kaj mi je všeč, pol bi jih pa šele probaval in se v špegu gledu...

uno omarico z oakley pa res mirkajo, kot da so edina in najdražja tam! so pa res vsi neki fini in zafnani... men tud to ni všeč! imajo pa izbiro... je pa tud to nekaj vredno!

pa uni 50% popusti... valda, nove modele pospravijo pa tastare namečejo in imajo razprodajo...

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.737
113
Letos, bi dal malo več kot samo 40€... kaj se splača gledat?

Oakley, Rudyproject, Smith, Adidas....

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
men je oakley že malo zlajnan...

Smith mi je bolj zanimiv. je pa problem, ker prave izbire ni nikjer pri nas... baje je v IT veliko več robe za dobit....

Pac_Man

⋆Распут&
10. maj 2014
2.211
0
36
FYI, brendana sončna očala so verjetno največje striženje ovc v zgodovini.

http://business.time.com/2010/07/15/how-fat-is-the-markup-on-designer-sunglasses/

Citat:
An Italian manufacturer called Luxottica, which makes shades for Dolce &Gabbana, Oakley, Ray-Ban, Prada, Chanel, Donna Karan, REVO, and Versace—yes, these are other pricey brands are all made by the same company—says it earns a hefty gross profit of 64¢ on each $1 in sales. And here’s another fact you’ve probably suspected but never knew for sure: The $300 pair of sunglasses doesn’t protect your eyes any better than the $100 pair, and chances are the pair that costs $40—or even $4—does the job pretty well too.