sončna elektrarna

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.635
7.236
113
pri taščici
Sem lani klical bisol ce bi lahko s soncno elektrarno in baterijo imel dinamicno ceno pa so rekli da ne.
A kdo drug to omogoca?
Ngen?
Suncontract?
Najbrz bo drzava hotela imeti sp/doo...
Bi nabavil 100kwh baterijo in prodajal elektriko zvecer in zjutraj po vsaj 100€ visji ceni. Pa da vidimo ce bo baterija zdrzala 6k ciklov. (8 let)
Ce na mesec ujamem nekih 500€ bi se pa tudi baterija v nekem casu izplačala?
Sploh ce bi jo dobil po alibaba ceni.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.742
7.202
113

Se je kdo poglobil v to? Je dejansko podobno net meteringu?

Zdaj nisem ravno seznanjena z novim sistemom za soncnice. Domnevam da se omreznina za prenesene kwh netira mesecno? To ostaja, oziroma, kar se omreznine tiče, ostane. Medtem kot netiranje samih kwh pa je na letni ravni. Mislim, da je to v nasih koncih, sploh ce se ogreva s TČ, boljsa opcija od mesecnih obracunov.

Tak cez prst. Pri SE ki tam tam pokriva porabo. Vsak bo moral pa zase zracunat

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.291
362
83
Ne sekiraj se preveč: jaz imam letno 18 minusa, pa sem glede na investicijo s katero bi to pokril še vsaj 12 let v plusu.

ncnifrej

Guru
14. avg 2013
2.116
905
113
tisti ki ste ostali na SC.. so vas prejšnji teden( v zadnjih dveh-treh dneh) kaj odklopili? Videl graf proizvodnje od kolega - so mu oddajo v omrezje ugasnili ob nekje 10h, pa je bil odklopljen do 13h.. tko na uč - bi rekel, da je "izgubil" vsaj 30 kWh

jest5

Guru
18. avg 2007
26.351
-8.961
113
Reset/izklop mu lahko naredijo na daljavo v vsakem primeru. Ni pa "dinamičnega prilagajanja" brez naprave.

Razen če si zrihta admin dostop in jim odvzame dovoljenja :evil:

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.907
4.511
113
Ja če ni kupca, ni proizvodnje, čist simpl.

Naj rajši porihtajo dinamične polnilnice za e avte ko sije sonce.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.351
-8.961
113
Meni so gladko dali dopis, da odstopajo od pogodbe, in naj od novega leta najdem drugega ponudnika, sicer ostanem brez dobavitelja.
Lepo da so ti dali, ti pa si na prvo žogo sprejel-vse štima, ker si pač menjal pogodbo.
Druga stvar pa je, če ima tak dopis in odklop tudi pravno podlago. Enim par se zgleda da ukvarjati s tem

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.306
6.583
113
Lepo da so ti dali, ti pa si na prvo žogo sprejel-vse štima, ker si pač menjal pogodbo.
Druga stvar pa je, če ima tak dopis in odklop tudi pravno podlago. Enim par se zgleda da ukvarjati s tem
Ja se strinjam. Pravna podlaga je vprašljiva tukaj. Nisem se pa s kakim bolj pravno podkovanim posvetoval glede tega. Verjetno kar tako iz danes na jutri ne moreš ostat brez elektrike. Tako ali tako pa nisem imel neke koristi od njih. Na dan sklenitve pogodbe sem poslušal pravljice, kako se bodo širili k sosedom čez mejo, pa do danes nič, primarna želja pa je bila da se viški prenašajo tja. Vem, iluzorno je bilo kaj takega pričakovat, tudi če bi poslovali na Hrvaškem je vprašanje kako premikati viške med dvema državama.

ncnifrej

Guru
14. avg 2013
2.116
905
113
Ja se strinjam. Pravna podlaga je vprašljiva tukaj. Nisem se pa s kakim bolj pravno podkovanim posvetoval glede tega. Verjetno kar tako iz danes na jutri ne moreš ostat brez elektrike. Tako ali tako pa nisem imel neke koristi od njih. Na dan sklenitve pogodbe sem poslušal pravljice, kako se bodo širili k sosedom čez mejo, pa do danes nič, primarna želja pa je bila da se viški prenašajo tja. Vem, iluzorno je bilo kaj takega pričakovat, tudi če bi poslovali na Hrvaškem je vprašanje kako premikati viške med dvema državama.
Prblizn enako tud pri meni - koristi nisem mel vec, ker se mi je poraba zaradi TC dvignila in viskov ne bo vec (vsaj omembe vrednih). Odpoved pogodbe je (se strinjam) narejena amatersko - od njih sem dobil email (tud digitalno podpisan pdf ne), po posti ni bilo od njih nic (pa bi pricakoval)… konc koncev maili letijo tud v spam.. Prletel je kasneje enkrat dopis od Elektra Gorenjske, da moram zamenjat dobavitelja, ker s 1.1 nimam vec dobavitelja.. kako je SC uspelo “prepricat” elektro Gorenjsko, da je odpoved pogodbe veljavna ne vem..
s 1.1 sem drugje, zadnjih par dni uspesno zmanjsujem “minus” .. in to je to..
SC pa mal pogledam, ce mi Telegram zacinglja..
Sprejel sem pravo (kljub temu da je bila vsiljena) odlocitev.. gremo dalje - so bolj pomembne stvari

• Všeč mi je
Reactions: MrDaco in sad