sončna elektrarna

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.358
307
83
39
Ljubljana
pri meni je cca 1eur netto več

mi pa baje merijo sproti za vsak mesec... dinamično al kako že rečejo
kaj to pomeni? da mi za vsak mesec iz vsakega bloka vzamejo max. konico?

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.590
2.709
113
To da ti merijo sproti, je ceneje kot ce vzamejo spico, ki si jo naredil zaradi brezveze vklopljenega grelca na TC.
Imaš prav, na srednji rok se obračun po mesečni max. špici izkaže za najugodnejšega, ker lahko na to vplivaš. Ker bomo do začetka obračunavanja penalov na preseženo moč na takem sistemu je to očitno vin-vin.
Pri tistih, ki imate trenutno nizko določeno/dogovorjeno moč pa nastaja varljiva misel, da se lahko troši in potem bodo nove dogovorjene/določene moči udarile z macolo.

• Všeč mi je
Reactions: sad

ncnifrej

Guru
14. avg 2013
2.056
874
113
do novega leta sem imel blok 1 na 5.3 kW (v 2022 še nisem imel TČ). Ob nespremenjenem življenju bi plačal 12€ penalov. S 1.1. imam blok 1 8.3 kW (v 2023 sem imel TČ). "Zmagovalna kombinacija" je oblačen dan, pomfri v pečici, zrezki na indukciji ter dogrevanje vode v TČ.

Tako svoje navade kot bloke bom pustil tako kot je.. itak bodo prej zakon pa cel sistem spremenili.

• Všeč mi je
Reactions: sad in Samo Svoj

B81

22. jul 2007
37.530
10.850
113
Imaš prav, na srednji rok se obračun po mesečni max. špici izkaže za najugodnejšega, ker lahko na to vplivaš. Ker bomo do začetka obračunavanja penalov na preseženo moč na takem sistemu je to očitno vin-vin.
Pri tistih, ki imate trenutno nizko določeno/dogovorjeno moč pa nastaja varljiva misel, da se lahko troši in potem bodo nove dogovorjene/določene moči udarile z macolo.
Ja, blo bi skoraj posteno, ce bi placal toliko, kot vzames - torej po porabi, malce visjo pa imas mejo, ker si dober drzavljan in te ima rezim rad.
Tako pa si rezim dela dnar za stvar, ki je nisi koristil.