Kar lepo opiše stanje v državi. Zaradi kupa birokracije, katero so si namislili uradniki (sploh ta 14 dni prej je res biser skregan z realnostjo), je na terenu texas, kjer se tu in tam zgodi, da kdo umre.VN (SN) je treba ozemljit že zato ker ima par km drat v luftu sam od sebe nek random potencial, ki te komot ubije. Sicer vmes do porabnikov ali pa elektraren so vedno trafoti ali močnostni izklopniki, tako da operater lahko zagotovi nični potencial takega omrežja saj ga v celoti sam upravlja.
Problem so NN vodi kjer se enostavno dela "po domače na pamet" in še nisem videl da bi kdo naredil briko do ozemljitve ko recimo menjajo kabel do hiše. Še huje, velikokrat se na NN dela direktno pod napetostjo, ker bi morali drugače cele procedure izvajat za izklop trafo postaje (za izklop na NN odvodu ali na trafo postaji se mora imet dovoljenje od SODOa, javljeno pa mislim da mora bit 14 dni prej če gre za redna dela = preveč birokracije).
Najprej neupoštevanje osnovnih pravil o varnem delu z elektriko in glede na govorice neustrezni priklop hranilnika.Kaj naj bi to bilo ?
![]()
Elektro Maribor ob delovni nesreči opozarja na nevarnost nepooblaščenih posegov v omrežje
Delovna nesreča pri izvajanju vzdrževalnih del na območju Ptujaradioptuj.svet24.si
Lahko tudi balkonska sončna elektrarna brez predhodne prijave. Števec pa še star oni "taneumen".Najprej neupoštevanje osnovnih pravil o varnem delu z elektriko in glede na govorice neustrezni priklop hranilnika.![]()
Praktično nemogoče.Lahko tudi balkonska sončna elektrarna brez predhodne prijave. Števec pa še star oni "taneumen".
Kolikor sem slišal danes iz dobro obveščenih virov, kar "prava" SE. Brez soglasja (kao otočna, samo da ni bila) in samogradnja mimo standardov.Lahko tudi balkonska sončna elektrarna brez predhodne prijave. Števec pa še star oni "taneumen".
Če bi se teoretično izkazalo, da so ti prodali balkonsko z nevljavno (ponarejeno ipd ...) izjavo o skladnosti, jo boš pač snel in nesel nazaj, kar je tudi tvoja pravica kot potrošnika, ker izdelek nima lastnosti, ki so bile navedene.Najbolj me skrbi "izjava o skladnosti", da ne bi za že montirano balkonsko povedali, da ni "skladna".
Kako je s temi kitajskimi izjavami?
Banditi... najprej me naženejo, potem pa doli postanejo dobavitelji. Pa je šlo 5MWh v maloro, ko bi lahko šlo na vikemd. Grrrr![]()
G. Novak, SunContract: Če boste zgradili sončno elektrarno na Hrvaškem, boste lahko elektriko uporabljali tudi v Sloveniji
Na Hrvaškem že imamo licenco in takšen prenos električne energije bomo omogočili še letos. Prenos bo mogoč tudi z drugimi državami, pravi ustanovitelj SunContracta.www.finance.si
Kupim v Avstriji, ker je tam ceneje. Izjavo o skladnosti verjetno ima, drugače ne bi prodajali.Če bi se teoretično izkazalo, da so ti prodali balkonsko z nevljavno (ponarejeno ipd ...) izjavo o skladnosti, jo boš pač snel in nesel nazaj, kar je tudi tvoja pravica kot potrošnika, ker izdelek nima lastnosti, ki so bile navedene.
Sam sem jo kupil v petek na Brnčičevi..... Samo jo še nisem montiral.Kupim v Avstriji, ker je tam ceneje. Izjavo o skladnosti verjetno ima, drugače ne bi prodajali.
Bolj me zanima, ali naši priznajo "avstrijske" izjave?
Samo poglej, če je inverter na seznamu dovoljenih in to je toKupim v Avstriji, ker je tam ceneje. Izjavo o skladnosti verjetno ima, drugače ne bi prodajali.
Bolj me zanima, ali naši priznajo "avstrijske" izjave?
Da te ne bo ''spekl''!Sam sem jo kupil v petek na Brnčičevi..... Samo jo še nisem montiral.
Ne bom sam "pokrival". Poklical bom krovca da montira dva panela na Decro da ne bi imel slučajno kakšen slap ob dežju.Da te ne bo ''spekl''!
Kaj misliš pokrivat?