To tudi mene zanima..živce zgubljam zaradi tega.Na 8 letni hiši se mi je pojavil soliter na coklu...zakaj...kako ga odpraviti?
Si prepričan, da je to soliter in ne neka plesen? Soliter ne pride kar iz lufta.Na 8 letni hiši se mi je pojavil soliter na coklu...zakaj...kako ga odpraviti?
Nisem prepričan,da je soliter...kaka plesen misliš da je...kako se je znebiti?Si prepričan, da je to soliter in ne neka plesen? Soliter ne pride kar iz lufta.
Kar se dežja tiče skoraj ne verjamem, ker je ta del stene čisto pri vhodu in pokrit. Napušč je 90cm. Očisiti tole več ne bo šlo, ker se je napihnilo in bo zelo verjetno kmalu odpadlo.Običjano se te zadeve pojavijo pri kuruilplastu, ki ga nekateri še uporabijo pri coklu (odpiralec teme). Kurilplast je s tega vidika precej delikaten (eststika).
Steve..pri tebi (pomojem mnenju) ti vleče vlago po zaključnem sloju iz peska gor oz. ko pade dež se odbija voda (in kar se ujame v kaplicah, ki priletijo na tlakovec) in se na tak način kupčka svinjarija, apnenec.
Poskusi zmočit in nežno zrdgni s krtačo. Mislim da bo šlo lepo dol.
Koliko napušča ima hiša?
Velika verjetnost. Prodaj pesek toliko odstranit, da ne bo v stiku z zaključnim slojem.A morda vleče vlago po lepilu oz. mrežici?
Se ne vidi dobro...a...je nad mrezico se prek 1 cm lepila?Kamen odstranjen. Po mojem to ni vzrok. Je odpadlo kar do mrežice.