Soglasje soseda za gradnjo

Morphey

Fizikalc
6. okt 2008
1.164
4
38
Maribor
Načrtujem gradnjo prizidka tik ob meji s sosedom. Dogovorjena sva že, da mi daje dovoljenje za gradnjo, le na papir še morava to spraviti. Kaj vse mora vsebovati soglasje, da bo to veljavno? Ima kdo kak vzorec?

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.839
140
63
Lahko, če maš notarsko overjeno soglasje od soseda.
Če je prizidek k hiši, pa najbrž potrebuješ že Gradbeno dovoljenje, tam ga pa itak Upravna enota pozove za soglasje kot stranko v postopku.

KStoner

Majstr
31. dec 2007
2.135
198
63
nekatere občine imajo v aktih napisano da ne sme biti odmik manjši od 2,5m. če ne piše potem je lahko odmik 0. (najbolj izpostavljen del objekta - napušč).

za soglasje greš lahko overovit na upravno enoto, bo veliko ceneje kot pri notarju.

obrazec naj ti napiše tisti ki ti bo pridobival oz urejal gradbeno dovoljnje

krnekejjeto

Fizikalc
20. apr 2012
1.386
0
36
Kranj ima v pupu napissan.... tudi če sosed dovoli ne jebejo pet posto...., sam sem hotu ravno to.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
Citat:
Uporabnik krimec pravi:
.
Če je prizidek k hiši, pa najbrž potrebuješ že Gradbeno dovoljenje, tam ga pa itak Upravna enota pozove za soglasje kot stranko v postopku.
zmaga.gif

(P.S. besedico "najbrž" zamenjaj z "sigurno" )

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.669
3.942
113
Ljubljana
hmpg.net
Malo pobrisi imena, da te MusiPusi ne bi ganjala. Mali tankec dobi pege, če najde kakega takega:) Kaj večjega je seveda preveliko zanjo.

igorduska

Pripravnik
27. jan 2008
337
0
16
Ptuj
www.ptuj-on.net
Citat:
Uporabnik krnekejjeto pravi:
Kranj ima v pupu napissan.... tudi če sosed dovoli ne jebejo pet posto...., sam sem hotu ravno to.

Popolno enako je na Ptuju. Sem imel overjeno soglasje od soseda, pa mi je prijazna gospa na obcini po ovinkih rekla, da si lahko z njim rit obrisem. Obcinski akt namrec govori, da v mestni obcini Ptuj gradnja blize od 4 metrov ni mozna.
Preveri preden ukrepas.

Sorry za sumnike, sem na tablici.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
Da niste tukaj malo pomešali stvari. 4m od sosedove meje, ali je po zakonu tako, da dva objekta ne smeta biti bližje od 4 m (tvoj in sosedov)- kao požarna varnost. Glede na to, da so nekatere parcele dosti ozke je gradnja lahko že nemogoča. 4m od enega, 4m od drugega.... vmes pa lahko zmanjka prostora za normalno hišo. noo... ne vem...

igorduska

Pripravnik
27. jan 2008
337
0
16
Ptuj
www.ptuj-on.net
Točno tako, welcome to Paradise oz. welcome to Ptuj. 4m od mej na vseh straneh in pika. Pomaga ti mogoče samo, če si princ karnevala na Ptuju, pa še to mogoče ne. Ta zadeva je stara cca. 2 leti in zapisana v občinskem aktu.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
noo... potem so vsaj mal večje (širše) parcele. Samo, kako je ponekod ko so ožje parcele mi pa ni jasno. Temu primerne tudi hiše...