Sodni zapisnik?

I

Izbrisan uporabnik #488

Verjetno gre za civilno zadevo torej pravdo.

Obravnava (zaslišanja prič, strank) se snema, če se tako odloči sodišče in ima pogoje v sodni dvorani.

Sicer pa kot stranka, torej kot tožnik ali toženec lahko greš med uradnimi urami na sodišče in vpogledaš v sodni spis ter celega prebereš, si naročiš in plačaš prepise itd.

V primeru, da je bilo zvočno snemanje, se naknadno to prepiše in vroči strankam (prepis zvočnega posnetka).

Sicer pa zapisnik stranke oz. njihovi pooblaščenci dobijo takoj po obravnavi, pri čemer en izvod podpišejo za sodišče.

Dobro je, da nimaš odvetnika in da se učiš iz televizije in alterja.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
hja, vidiš... potem pa na alterju iščeš neke "baje", "kao" in "nepreverjene" informacije...

A ni snecer neki pravnik?

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
o odvetnikih nebi izgubljal preveč besed, smo že imeli kakšne zapuščinske razprave ko so različni odvetniki gledali kot tele v nova vrata tako, da smo morali potem sami dajati pobude in predloge in ugovore na določene stvari...odvetnik je bil pa tam za okras ravno toliko da je pobral denar.

da o odškodninskih primerih raje sploh ne govorimo. Človek se res vpraša kaj točno ti je zaračunal bajne vsote, a za 23minut sedenja v dvorani al kaj?

o sodiščih pa imam tudi totalno negativno mnenje...res mi ni jasno zakaj dajemo denar temu aparatu.

ja lahko bi dobili zapisnik če počakamo, drugače pa itak dobimo po pošti baje... in smo vsi rekli da naj pride po pošti, mamo svoje opravke in moramo šibat dalje... potem ti pa naknadno pade marsikaj na pamet in ti je žal da nisi počakal zapisnika. Vem, moja napaka.

I

Izbrisan uporabnik #488

Na obravnavi si imel pravico ugovarjati zapisniku.

Torej: med sabo obravnavo, saj se je zapisnik pisal po diktatu sodnika (npr. da je priča izpovedala drugače itd.) pa tudi na koncu, preden si namreč podpisal zapisnik, si ga lahko tudi prebral.

aja, mudilo se ti je, si imel opravke...

B81

22. jul 2007
37.892
11.106
113
Zaprosi za posnetek. Morda dobiš celo CD s programom za poslušat.

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.482
9.780
113
EU
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Na obravnavi si imel pravico ugovarjati zapisniku.

Torej: med sabo obravnavo, saj se je zapisnik pisal po diktatu sodnika (npr. da je priča izpovedala drugače itd.) pa tudi na koncu, preden si namreč podpisal zapisnik, si ga lahko tudi prebral.

aja, mudilo se ti je, si imel opravke...

Iz moje prakse: sodnik je diktiral zapisnik drugače, kot je izpovedala priča. Ko sem na to opozoril ni hotel vnesti popravka.
Na opombo da ne bom podpisal zapisnika če ne vnese popravek, je sodnik odgovoril da ni treba.
Na moje vztrajanje je celo zagrozil da me bo takoj kaznoval ....
Kaj naj rečem sodišča so zanič, sodniki pa pa še bolj ..
stupid-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Treba je nekaj vedeti, da je zapisovanje zapisnika domena sodnika, eni povzamejo besede prič dobesedno, drugi smiselno oblikujejo, skrajšajo, da si pripravijo teren za sodbo.

Vse navedeno pa reši po novem ali pisna izjava prič ali zvočno snemanje.

Če kdo noče podpisati zapisnika, se to zabeleži in navede razlog.