Sodni zapisnik?

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
Kako hitro se dobi po pošti sodni zapisnik po obravnavi?
na žalost nisem mogel čakati in mi je naknadno padlo nekaj na pamet kar je bilo omenjeno na razpravi vendar me skrbi, da ni bilo vnešeno v zapisnik. Bi bilo pa nujno, da je vnešeno zato bi rad preveril.

Ali se da naknadno vnašati v zapisnik na podlagi prič, ki so bile tam (poleg sodnice in zapisnikarce tudi teta, ki tipka, tožilka in njena pomočnica)? Vsaj ena izmed teh bi se sigurno morala spomniti neke izjave priče... meni ta izjava ni takoj padla v uho, kasneje sem pa dojel da je priča dejansko priznala neko dejanje.

Ali obstaja tudi zvočni zapis iz sodne dvorane? S pomočjo tega bi bila izjava sigurno evidentirana.

Kar se tiče sodnih primerov pa sem zdaj tudi na lastni koži izkusil neučinkovitost sodišča oziroma tožilstva, ki sploh ni bilo zainteresirano za obravnavo. Čudi me čemu so jo sploh razpisali in dali v postopek?? Kako to, da gre tožilstvo v nek postopek, če pa že takoj na začetku obravnave nakaže, da želi čimprej zaključiti zadevo?
13.gif

Res ne razumem tega sistema.... katastrofa kaj mamo to v naši državi in to celo mastno plačujemo.
Edina v dvorani vredna svojega statusa je sodnica. Pa zapisnikarca, ker je luškana.
grin1.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
haha

ko boš doživel, da na sodišči izpoveš

da je ta in ta nareidl to in to, ter rekel to in to

pa bo sodnica na zapisnik ponovila drugače in boš nakazal, da bi nekaj pvoedal, ti bo dala,besedo, boš ponovil kako je bilo in jo opozoril, ona pa bo spet ponovila drugače in boš ti spet zakašljal na kar ti bo rekla, tukaj jaz govorim., če ne boste tiho vaz kaznujem in odvedem..pol boš dojel kje si.

al pa k bo sodišče ugotovilo, da si se odjavil iz določenega naslova, čeprav se nikoli nisi

al pa ko sodi---

al pa...

škoda besed

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
a mamo kake slike sodnic na okrožnem v LJ? Ker ta moja je kar luštna in pomoje sm jo že na TV vidu... pa tut nekako je razumela kaj sem hotel povedat. Moti me samo to, da so pomoje namenoma preslišali tisto kar je obdolženi povedal, ker bi se potem lahko razprava razvlekla in se jim ni dalo....

Res ne razumem čemu je sploh bla razpisana obravnava s strani tožilstva če sploh nimajo interesa.

A pol zvočnega zapisa ni?

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Vsa sodišča so opremljena z opremo za zvočno snemanje. Koliko jo uporabljajo, pa ne vem.

B81

22. jul 2007
37.892
11.106
113
Potem pa ko/če boš kdaj v glavni vlogi tam, vprašaj za posnetek
grin1.gif

B81

22. jul 2007
37.892
11.106
113
Saj ni sodnik v glavni vlogi. V glavni vlogi je tisti, zaradi katerega so se vsi tam zbrali...
Ti kot priča ali kot radovednež ne boš dobil posnetka.

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
ampak ali je zvočni zapis enakovreden zapisniku?

Ker če ja, potem bo to
cheer.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
sej verjetno lahko zaprosiš za ponovno zaslišanje, pa bo obdolženi mogoče še enkrat isto odgovoril, če ne, ga pa potem povprašaš, zakaj je na prejšnjem zaslišanju govoril drugače in mu tako malo zbiješ kredibilnost če ne drugega...

sicer mi pa ni jasno, a nimate odvetnikov al kaj???

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
ne bo isto govoril, ker ga je njegov odvetnik hotel zaustaviti, pa ga ni poslušal in je kar govoril in se v enem stavku tudi zagovoril. Samo meni je tisti stavek padel v uho šele naknadno.

ne nimam odvetnika, včasih so oni slabši kot če se sam zagovarjaš. Ne včasih, dostikrat!