Hanzi, moj point je da danes veš, koliko te bo stalo, če boš imel nepremičnino in koliko če je ne boš imel. Davki so kakršni so danes in jih je pač potrebno plačevati, ne pa da se hvata krivine, kako jih ne plačati, ker jih nekomu drugemu tudi ni potrebno. Danes se jaz pač ne morem odločiti, da nekega davka ne bom plačala, ker se mi ne zdi fer, se pa strinjam, da so davki lahko vedno predmet razprave in da je potrebno narediti red. Drugače pa spet velja, kar sem napisala v svojem prejšnjem postu: " kar imam, ne bi smelo biti obdavčeno, kar nimam, je pa obdavčeno premalo. " Enakovrednih davkov ni, to je tudi želja naroda, ki pravi, da je treba bogatejšim pobrati. Veš, tudi ni fer, da nekateri plačujejo od svoje plače več kot polovico za raznorazne davke, nekateri pa še pol tega ne. Tudi ni fer da eni v zdravstveno blagajno namenjajo 14€, nekateri pa 7% (ali koliko je) svoje bruto plače - pa se prvi najbolj bunijo, da morjo biti tretirani enako. Pa daj še kaki davek ali prispevek ali kakršnokoli poimenovanje je že aktualno, pa nikjer ni fer. Marsikaj ni fer in ko bo interes, da bo fer, bodo taki kot si ti (domnevam, če imaš nepremičnino in zaslužiš toliko, kot tvoj sodelavec, da je upravičen do socialnega stanovanja) jokali za tem davkom, ki te zdaj tako moti, pa da bi vse drugo ostalo enako.
Kaj ima pa to veze z Wolfovim postom pa ne vem. Nikjer človek ne razpravlja o davkih. Razpravlja ali je prav, da se last nepremičnine šteje v premoženje ali ne. In tudi jaz pravim, da ja. Nepremičnina ne "pripada". Premoženje ni samo plača.