Moje mnenje na to, je tako ...
Če država oz sociala jemlje denar delavcem, državi ne gre nič v minu! Zato ta denar, ki ga delavci dajo za socialo za pomoč ostalim sodržavljanom, sploh ne bi smeli vračati nazaj! Če umreš, umreš. Saj ni tvoja krivda da si umrl ali kaj si ta socialna predstavlja ..
Naša država je v totalni p.m.! Čisto vsak cent ti bodo pobrali, če bodo hoteli, če ne pa boš pač crknil.
Glede ciganov ... ja ... Najbolj "pridni" in "pošteni državljani", pa dobijo toliko denarja, da potem ni čudno, da se vozijo s takšnimi avti, katerih si še jaz ne morem privoščiti. Koliko ne potegnejo od države, pa nakradejo.
ČE bi bila pravici zadoščeno, tega denarja dediči ne bi nikoli nazaj vračali.
Poznam primer z naših krajov ... Ena stara mama, brez penzije in je odvisna samo od njene hčerke, ki je na socialni. Obe živita sami.
In kaj se bi zgodilo z žensko, če ji hčerka umre? Ostane brez denarja za preživetje, pa "crkne" tam na postelji zaradi te naše ljube države. Na koncu pa bo država še pobrala njeno zemljo, ker ne bo dobila nobenih financ nazaj, ki so ji prej "posojali".
Pa meni je čisto vseeno, koliko denarja bi mi trgali od plače ... pa naj mi zraven trgajo 5 evrov (vsakemu delavcu), če je državi tako hudo dati revnemu človeku denar.
Koliko denarja bi imeli, če ne bi bilo davkov ... takoj bi bilo kakšnih 500 evrov zraven plače. Ampak tajkunčki tudi morejo nekako preživeti ... Pa Pahor in ostali gnili politiki, ki ne morejo s 3000 evrov na mesec preživeti ...