Socialna pomoč DA ali NE

Ali je za zaprosit za soc.pomoč?

Rezultati so vidni samo po glasovanju.

masterr

Fizikalc
14. apr 2010
1.502
0
36
ok. Cerkno
Zadnje čase je veliko govora o soc.pomoči, da je to kredit.
Vračal jo bodo pa dediči, sem pred odločitvijo, da sploh nebi vlagal za soc.pomoč, saj nisem pijavka, po eni strani pa Romi dobijo 1000 evrov/mesec.
Mislite, d adržava straši ljudi z preimenovanjem KREDIT
Najraje nebi nič, ker potem kar odlašaš z zaposlitvijo, to bi bila prva pomoč.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik masterr pravi:
po eni strani pa Romi dobijo 1000 evrov/mesec.

Kako to misliš?

Citat:
Uporabnik masterr pravi:
Vračal jo bodo pa dediči.

V prvi vrsti jo boš vračal sam, kolikor jaz vem.

Najebal bodo veseli dediči, ki bodo moral vrnit varstveni dodatek.

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.903
114
63
štajerska
če nimaš od česa živeti , si brez službe in nisi iznajdljiv ( beri se ne ukvarjaš s prodajo barvnih kovin, pridelavo -prodajo nedovoljenih opojnih substanc, preprodajo orožja, trgovanje z belim blagom, ukvarjanje s prostitucijo itd ) potem je to verjetno edina opcija.
lahko pa se tudi pred kak supermarket na kolena vržeš pa roko nastaviš pa prosijačiš

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik masterr pravi:
Vračal jo bodo pa dediči, sem pred odločitvijo, da sploh nebi vlagal za soc.pomoč, saj nisem pijavka, po eni strani pa Romi dobijo 1000 evrov/mesec.

Službe ni mogoče najt? Saj ti znaš karkoli. Boš več dobil.

tgrzan

Majstr
21. feb 2009
3.803
278
83
Največja slovenska vas
Jst vsekakor pravim NE. Glede na to, da imaš od česa živeti se ti gotovo ne da zafrkavati z nesposobnimi birokrati, ki ti vzamejo 2meseca letanja, da ti pol odobrijo 11,26€ socialne pomoči... raje ta čas izkoristi za pisanje prošenj in iskanje prostih delovnih mest.
Če ne sem videl da ena halo picerija halo pinki išče nove delavce, če ti ni to izpod časti za delat oz. za prehodno obdobje, ko iščeš primernejšo službo, poglej na njihovo spletno stran, imaš vse podatke.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:
Uporabnik masterr pravi:

Službe ni mogoče najt? Saj ti znaš karkoli. Boš več dobil.

Kaj še, razen jamranja po xy forumih?

Maxi25

Fizikalc
4. maj 2009
2.341
0
36
Jah, vprašanje kaj se splača in kaj ne. Če je to začasna zadeva in si prepričan, da imaš možnosti za normalno zasposlitev...potem je vredu. To večino velja za mlade. Si pa ne predstavljam 50 let starega, ki res težko dobi zaposlitev in 15 let živi na račun sociale. Kakšen dolg nastane to do dedičev...aleluja.

Desjtvo pa je, da morajo vračati tisti, ki imajo v lastni nepremičnino. Socialna je mišljena, da obdržiš nepremičnino in se preživiš ( pustimo zneske - so bizarni). In če so dediči, dobijo stanovanje in dolgove. Načeloma niti ni tako neumno razmišljanje.

Če nimaš nič, potem je BAJE drugače.

Maxi25

Fizikalc
4. maj 2009
2.341
0
36
Citat:
Uporabnik Janch pravi:
Simpl:

Tistim, ki jo resnično potrebujejo da preživijo/premostijo trenutno stisko: DA
Tisti, ki lahko prebrodijo tudi brez nje: NE

Ja, simpl k pasulj
grin1.gif

masterr

Fizikalc
14. apr 2010
1.502
0
36
ok. Cerkno
Problem je, ker sem dve leti nazaj podedoval eno parcelo vredno 3500 evrov, breg....in sedaj po zakonu, ko mene ne bo več se bo država vpisala in zahtevala nazaj dobljeni denar...saj to je itak razumljivo, ampak cel lajf bom sam o tem mislu, kako sem državi dolžan.....trenutno imam prihranke, za 1 leto bi že bilo za osnovno. Mam slab občutek, ker na vasi ni nobenga, ki bi bil pijavka.

Torej se naj prijavim samo na ZRSZ, socialno pa pustim, po novem letu, če ne bo bolje, lahko pa vseeno zaprosim.

Mal si bom, čez vikend strezno, v ponedeljek pa na polno z iskanjem.

Soc.pomoč naj dobijo tisti, ki so jo res potrebni.

@tgrzan
pošlji mi kak naslov gostilne, ker me zanima.

sad

Guru
24. avg 2007
21.293
9.913
113
A torej, če dobivaš socialno, jo moraš potem enkrat vračat, če prav razumem?

Maxi25

Fizikalc
4. maj 2009
2.341
0
36
Citat:
Uporabnik sad pravi:

Seveda jo moraš. Sploh, če si lastnik nepremičnine in zgubiš službo. Dajo ti socialno pomoč, vračajo jo dediči.

sad

Guru
24. avg 2007
21.293
9.913
113
Citat:
Uporabnik Maxi25 pravi:
Citat:
Uporabnik sad pravi:

Seveda jo moraš. Sploh, če si lastnik nepremičnine in zgubiš službo. Dajo ti socialno pomoč, vračajo jo dediči.
Hm, ne razumem najbolje. Zakaj je pa že ti ne bi vračal, če dobiš službo? In kje to piše, ker sem bil v mišljenju, da je socialka isto sranje kot nadomestilo za brezposelnost. Saj ja plačuješ, ko si zaposlen.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.362
7.097
113
pri taščici
Baje naj bi nekaj podpisal, s katerim dolocis drzavo-obcino za prednostnega dedica pri dedovanju. To naj bi ti tudi onemogocilo prodajo ali "prodajo" pred smrtjo in zagoniti denar za pot okoli sveta. Naj bi ta po besedah alter userke zacelo veljati oktobra. Te stvari tudi mene zanimajo, pa ne kot prejemnika SP ampak v zlahti imamo nekoga brez otrok v domu upokojencev in mu razliko od penzije do racuna placuje obcina. Ima pa samo 1/3 stanovanja v lasti, do katerega je prisel kot "porok" za kredit pred 20 leti.(denarja ni dal)

nadi

Pripravnik
2. avg 2007
906
0
16
lahko jo vračaš že za časa življenja..socialna pomoč ni isto kot nadomestilo za brezposelnost..
ta zakon obstaja je že dolga leta in ni nekaj novega..meni se zdi to čisto ok in pravično..

nadi

Pripravnik
2. avg 2007
906
0
16
občina si bo povrnila stroške od stanovanja, logično..ali pa dediči plačajo dolg in obdržijo stanovanje..
če pa je tista 1/3 stanovanja vredna manj kot je plačevala občina, pa bo šlo samo stanovanje oz.dediščina, ostali dolg ne pade na sorodnike..

starsky

Pripravnik
9. apr 2009
78
0
6
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Baje naj bi nekaj podpisal, s katerim dolocis drzavo-obcino za prednostnega dedica pri dedovanju.

Taka izjava je nična! Poleg tega pri dedovanju ni prednostnih dedičev. Država/občina v primeru vračila dane pomoči ni dedič, ima samo izločitveni zahtevek.

Kasius

Hugo Boss Opanæiæ
15. dec 2007
4.061
0
36
Pri tvoji
Ja kaj bi ti zdaj rad.

To je čisto pravično, da država deduje ustrezen delež, če je nekdo, ki je lastnik premoženja, prejemal pomoč.

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.536
72
48
Kranj
Sodelavca je kap in ga je socialna služba dala v dom. Ima brata, ki je brezdelnež in že 30 let na socialni podpori drugih dedičev ni. Z bratom sta že dolgo na smrt skregana in se ne pogovarjata sigurno 20 let. Sodelavec ima pa stanovanje in 100 000€ na banki sedaj je pa socialna služba začela postopek prodaje stanovanja češ, da ga on ne bo več rabil. V bistvu hočejo oni prodati stanovanje, ker je po njegovi smrti edini dedič brat in pravijo, da po potem z denarjem lažje "operirati", ko se bodo bratu vsedli na dediščino.
Kako ironično je, da tvoj prišparan denar in stanovanje potem dobi ravno tisti s katerim nisi hotel imeti nobenih opravkov več.