Sobni termostat z GSM krmiljenjem

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.655
473
83
Tolmin
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Seltron bo kmalu dal na voljo "portal", da se bo dalo vsako njihovo elektronko spravit na net in krmilit preko spletnega vmesnika, verjetno pozneje tudi smartphone aplikacij.
Navednice si postavil narobe - pravilneje bi bilo :Seltron bo "kmalu" dal na voljo portal,...
Še tisti ubogi kabel za PC čakam že več kot PET let - žalost od podpore
uf-1.gif

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Obupni so se strinjam...

Jaz mam on USB kabel in program, ki se sploh ne poveže.
bonk.gif

mjanez

Zelenc'
29. dec 2009
23
0
1
KSZ

poglej SIOP elektronika termostat MARS. Imam že par let na vikendu, vklop delovne temperature, alar proti zmrzovanju, alarm izpada elektrike. Dela.
JAnez

damo

Majstr
4. sep 2007
1.024
153
63
Delam GSM termostate.

Več na ZS, da vas na forumu ne posiljujem z reklamami.

lp

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.964
113
pri taščici
Si kaj resil?
Tudi jaz tuhtam o telewarm g44, pa ga seltron. Si nima. Tisti na obicajno linijo stane 120 evrov, kar mi zaenkrat prevec, pa tudi navadna linija je predraga za tako vzdrzevanje.
Kje iskati resitev? Rabljenega g44 najbrz ne bo enostavno dobiti.
Damo:imas zs

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.964
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik mjanez pravi:
KSZ

poglej SIOP elektronika termostat MARS. Imam že par let na vikendu, vklop delovne temperature, alar proti zmrzovanju, alarm izpada elektrike. Dela.
JAnez
400 evrov, dobavljivo v aprilu
confused-1.gif

Abomination1

Pripravnik
22. okt 2012
298
0
16
Oprosti za pozen odgovor;

Imaš na spletu že vse rešeno, samo prekopiraš in kupiš arduino (cca 20€) + GSM module (30€).

Potem si pač sprogramiraš po svoje, lahho imaš samo vklop izklop, lahko imaš arduino vezan preko temperaturnega tipala in preko SMSa napišeš recimo: T:22
in ti vklopi centralno/klimo ter regulira na 22° v prostoru. Izi ko pasul.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.130
3.186
113
Bom kar tukaj vprašal da ne bom nove teme odpiral. Preselil sem se v podnajemniško stanovanje z starimi ventili na radiatorjih. Sedaj ej kurilna sezona račun pa tak da mi gre kar na jok. Itak ventil ima samo 1 ali 0 (savna ali pa hladilnik). Vem da obstaja zamenjava z nekim zamrzovanjem ampak je zelo drago. Smo v 5 od 6 štukov. A je možno da bi ventil kar tako zamenjal. Seveda ga najprehj zapreš odšravfaš radiator našfravfaš termostatskega na radiator ampak potem je potrebno tistih nekaj sekund da starega odstraniš od cevi in nastaviš novega. A je v radiatorijh previsok pritisk da bi bilo to izvedljivo (Ok itak bi vse zaščitil okrog za tisto vodo ki bi iztekla nima veze v 10s je ne more veliko ven (upam) edino vprašanje je če se da stvar nastavit nazaj da ni previsok pritisk v ceveh). Ima kdo izkušnje????

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.191
3.588
113
Marlbor
Kako pa zgleda ventil, ki ima samo 0 in 1? Torej da je odprt ali pa zaprt. Saj lahko na radiatorju vsaj na 2 mestih prilagodiš pretok vode. Narediš na čim manjši pretok, pa ne bo savne.

22. jul 2007
13.589
1.770
113
124
To ni delo za 10 s, ker imaš verjetno stare radiatorje in ventili imajo potem tudi drugačne navojem - mere.
Potreboval boš kar konkretno vodoinstalaterja, da ti bo naredil zamenjavo ventilov z adapterjii.
V teoriji se da baje tudi tisto z zamrzovanjem-baje.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.130
3.186
113
@Pbutec: To da naredi čim manjši pretok pomeni samo to da se ti radiator namesto v 1 minuti segreje v 15 minutah končni rezultat je pa čisto enak.

@WeWatchingYou :Kakšen drugačen navoj pa lahko ima obe cevi sta 3/8 če je navoj drugačen pa ne vem kaj bo tudi vodoinštalater lahko naredil ker drugega navoja ne bo mogel vrezat. Lahko potem samo reže cev in in namesti drugo. Dela vem da je veliko več 10 s sem imel v mislim samo tisto da umakneš čep iz cevi in nanj namestiš ventil v tem času bi voda ven tekla.

Evo star in npr. nov ventil

Nazadnje urejeno:

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.645
4.375
113
Problem je da je v ceveh pritisk in moraš vodo ven spustit kar je pozimi nemogoče.
Edino vodovodar ki ima napravo da lahko zamrzne cev te lahko reši

Floki

Guru
6. sep 2007
10.130
3.186
113
Ja saj vem samo zanima me če kdo ve kakšen je približno pritisk v ceveh? Če je pritisk po bara bi se upal tvegat če je bar ali več pa sigurno ne ker se ne bi dalo namestit ventila. Saj podobno sem če počel na ceveh samo ne na radiatorju pa na tako majhnem prostoru. To zamrzovanje cevi je pa tolk drago da se bolj splača počakat do pomladi.

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.964
113
pri taščici
Pozabi da bos to delal pod pritiskom.. Sem sam nekaj podobnega delal v kurilnici. Sem imel nekaj 10 litrov vode na tleh kot bi rekel keks....
Imate delilnike (skupno vejo, mozna tudi svoja veja) ali kalorimetre (svoja veja)? Ce imate svojo vejo, potem najbrz lahko zaprete, in potem lahko delas po mili volji. Edino obvestiti bos moral hisnika (prej) da b po koncanih delih nazaj napolnil sistem ker bo Tlak padel, ko bos spustil vodo nazaj v radiatorje.
Kot so ze rekli, delno s lahko pomagas s pripiranjem spodnjega (in zgornjega) ventila. Samo ujeti neko zeljeno temperaturo pa ne bo lahko (premiki po mm)