So motoristi jedli kakšne nore gobe ? Prehitevanje v nepregledne ovinke čez polno črto.

dask

Majstr
21. sep 2023
564
631
93
"Naša" cesta je tudi poligon, vsako leto letijo in norijo, dokler se en ne ubije ali vsaj orenk razsuje. Potem je pa mir. Tudi pri nas se je začelo. Sem tudi sam motorist in "občudujem" nekatere športake, na polno skozi ovinek, medtem ko je cesta še konkretno svinjska in je ponoči recimo par stopinj plusa. V soboto mi je en idiot priletel po kolenu, z glavo na moji strani. Dobro da sem bil z motorjem in ne avtom, ker bi ga drugače snel.

brane_new

Guru
10. feb 2008
17.535
2.628
113
In potem vprašanje Kaj jedo?

Pa ograja mora biti drugačna, pa kolono lahko prehitevam, pa parkiram kjerkoli, pa ...

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj

Zwergschnauzer

Fizikalc
12. dec 2022
2.331
-1.029
48
Valparaiso
V našemu klubu vsako spomlad pripravimo "Moto delavnico" z katero je pričel policist-motorist.
Vsako leto je prisoten tudi nekdo iz policijske uprave (PU) in vsako leto opozarjam na točke, določene skupine in dneve, ko bi bil potrebna večja prisotnost
ali policistov ali samo vozil ob cesti. Letos sem celo predlagal, da Zgornje Posočje spremenimo v odpad policijskih vozil, ki jih postavimo na primernih točkah.
Nič drugega ne pomaga in to je zelo žalostno.
Če greš na cesto zato, da bi se zdivjal je pametneje in za vse udeležence v prometu varneje, da se odpraviš na Grobnik ali drugo dirkališče.
Ker živim ob glavni cesti v zelo strnjenem naselju ne razumem tudi tistih, ki tam nabijajo gas. Kaj je tega treba - pomanjkanje samozavesti in dolžine v gatah ? Spravi se v svojo garažo in tam brez čelade navijaj gas kolikor te je volja.
Naslednji so nališpani Italjani z spoliranimi vsaj trikrat premočnimi motorji za njihove sposobnosti. To je zgodba zase, ker res ne veš a je izpit kupil ali našel na cesti.

Kakorkoli - mene je kot motorista, ki poleti vsakodnevno vozi vedno bolj strah.
Po eni strani tistih ki sem jih zgoraj opisal in po drugi strani voznikov avtomobilov, ki so zasovražili motoriste zaradi nekaterih zgoraj opisanih.

BDW: V ponedeljek me je prvič zmočilo ;)
za desno zapestje in objestno vožnjo ni tečaja...

Mr_Wolf

Guru
8. jan 2008
3.282
3.734
113
Kakorkoli - mene je kot motorista, ki poleti vsakodnevno vozi vedno bolj strah.
Po eni strani tistih ki sem jih zgoraj opisal in po drugi strani voznikov avtomobilov, ki so zasovražili motoriste zaradi nekaterih zgoraj opisanih.
Mene podobno, ampak predvsem zaradi nepozornosti avtomobilistov, ki jih 50 % med vožnjo tapka telefone.
Vsak drugi ne gleda na cesto!!
Motoristi, OK če izvzamemo "Woltovce", smo med vožnjo vseeno v povprečju precej bolj osredotočeni na vožnjo samo.

• Objave ne odobravam
Reactions: jendomen

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.775
1.294
113
Titograd
Mene podobno, ampak predvsem zaradi nepozornosti avtomobilistov, ki jih 50 % med vožnjo tapka telefone.
Vsak drugi ne gleda na cesto!!
Motoristi, OK če izvzamemo "Woltovce", smo med vožnjo vseeno v povprečju precej bolj osredotočeni na vožnjo samo.
Zadnja leta so motoristi res bolj kulturni, vsaj deluje tako. Večino norih je v preteklih letih Darwin že pobral, ostali so se pa v večini umirili.

motofrik

Guru
24. dec 2009
3.162
624
113
tam ko se terc po tori rola
Ja... vsakdo že ima motor. Pred leti so rekli ''kakšen privatnik pa si, če nimaš motorja''... in to strogo -GSA ali pa Harleya... Zdaj pa že skoraj ''..nimaš motorja? -da ni kaj narobe s tabo..'' Je pa treba priznati, da nekih posebej norcev ni več za videti... Z balkona imam namreč lep razgled na cesto in spremljam promet. 200 metrov ravnine, potem pa nepregleden ovinek. No, na tej ravnini je bilo včasih kar pestro... je bil en poba, ni važno od kod, obvladal na polno. Vedno na začetku ravnine dvignil na zadnjega in tako prehiteval. Dokler nekega dne ni ''parkiral'' na vrtu ene hiše... Potem ni več kupil motorja, je nehal, verjetno se je malo zamislil.. Kolega je lani (pa sva skupaj vozila od 1983, ko sem mu prodal prvega MZ) rekel, da se vedno bolj boji voziti in vse skupaj zaključil... Ne da se boji voziti motor, ampak je že parkrat komaj rešil, ko mu je kakšno tele ''iz svete trojice avtov'' prehitevalo v škarje...

• Všeč mi je
Reactions: Rekreacija in sad