Smrad prižgane žarnice

Najednik

Pripravnik
1. maj 2013
118
0
16
Citat:
Uporabnik ozze pravi:
Danes sem zamenjal žarnico. PRižgana je že 2 uri. Se postavim pod luč in smrdi ko svina po neki čudni plastiki. Sem že večkrat zaznal ta vonj pri novejših žarnicah, ampak ta me je pa res presenetila. Semo jo moral ugasnit.

Osram dulux energy saver
21w/827
220-240V
170mA
50/50Hz
Made in Germany

Kaj je razlog ? Katere priporočate ?
Viš, ravno tele delux energy saver priporočam - boš največ energije prišparal. Želel si jih boš imeti ugasnjene
grin1.gif

EDIT: čisto resno, jaz imam halogenke. Teh živosrebrnih ne maram, za manjše ambientalne lučke pa imam 2W LED na E14/GU10 vratu.

Nazadnje urejeno:

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.391
1.259
113
Citat:
Uporabnik VanZ pravi:
Jaz ti zrihtam 10 klasičnih, bistrih, novih 100W OSRAM z velikim navojem, made in France. Reciva za 10€. Zaloge so majhne, dobava prav tako
frown-1.gif

Ne se matrat zame, si jih prinesem iz Hrvaske, ce rabim. Samo pravim, da se jih pri nas po stacunah ne dobi. Kake sibkejse ja, 100 pa ne.

ozze

Majstr
24. jul 2009
2.142
319
83
Citat:
Uporabnik Najednik pravi:
Citat:
Uporabnik ozze pravi:
Danes sem zamenjal žarnico. PRižgana je že 2 uri. Se postavim pod luč in smrdi ko svina po neki čudni plastiki. Sem že večkrat zaznal ta vonj pri novejših žarnicah, ampak ta me je pa res presenetila. Semo jo moral ugasnit.

Osram dulux energy saver
21w/827
220-240V
170mA
50/50Hz
Made in Germany

Kaj je razlog ? Katere priporočate ?
Viš, ravno tele delux energy saver priporočam - boš največ energije prišparal. Želel si jih boš imeti ugasnjene
grin1.gif

EDIT: čisto resno, jaz imam halogenke. Teh živosrebrnih ne maram, za manjše ambientalne lučke pa imam 2W LED na E14/GU10 vratu.

Ma ta žarnica je tista, ki smo jo dobili brezplačno od elektro gorenjske. Sem jo sedaj vzel ven in zamenjal s staro navadno (nekaj stare zaloge je še) in je problem rešen.

Najednik

Pripravnik
1. maj 2013
118
0
16
No, halogenke s 70W ali 100W električne porabe so res OK. Edino z motnim steklom jih še nisem našel.

2 W LED, če je celo leto prižgana, pa ti porabi za 2 EUR elektrike (približno je 1W=1EUR/leto). Za ambientalno svetlobo čisto OK.