pozdravljeni
moram priznat, da sem prav presenečen nad odzivnostjo, priznam da nisem pričakoval nobenega odgovora..
bom kar počasi po korakih odgovarjal, vsakemu posebej:
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
A ga mislš drobit, al maš že prah? (kar dvomim)
Pojdi pogledat v Toplarno, če si iz LJ.
Kater premog pa imaš? Ker kurjenje z določenimi znatno skrajša življenjsko dobo peči.
Premog že imam v prahu, to je kar fin prah, brez večjih delcev (2mm MAX)
Postrojenje v toplarni je verjetno tako megalomansko, da si itak kaj dosti nebi pomagal. Si predstavljate da bi minimizirali enega ogromnega demperja? Na koncu bi bil vseeno bolj uporaben en navaden tamček s kasonom.
kar se tiče življenske dobe peči, sem imel tudi to v mislih. Zamislil sem si, da bi vgradil eno dodatno "komoro" v peč, v kurišče. Torej da plamen nebi bil direktno na stenah peči, ampak v tej komori.
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:
Zanimiva ideja, vendar sem do nje precej skeptičen.
V Ljubljanski toplarni sem bil na "dnevu odprtih vrat" in od vseh naprav je še najbolj presenetljiv drobilec premoga.
Ker sem ga (zaradi svoje stroke) poskusil primerjati z podobno napravo v lesni industriji pri proizvodnji vlaknenih plošč in iveric, mi je tehnolog razložil kar nekaj tehničnih problemov pri drobljenju premoga, kjer je možnost požara in eksplozije menda veliko večja, kakor pri lesu.
Pri vsem skupaj bi mene najbolj skrbelo prav to - torej eksplozija premogovega prahu. Ker dobro poznam efekte pri eksploziji lesnega prahu imam občutek (samo občutek, brez podatkov!), da je pri premogu ta problem lahko še večji.
Sicer pa -( če se ti da), napiši kako napreduješ!
LP
Hja, kot pravim, premog imam že v prahu, tako da sam drobilec me kaj dosti ne skrbi. Bolj me skrbi, kot si omenil eksplozija premogovega prahu.
o napredovanju zaenkrat ne bo nič, najprej moram zbrat kaj pametnih informacij.. ;o))
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
hja...pomoje bi lažje speljal vse skupaj s kakim polžem, kakor z vpihovanjem..torej bolj hehansko doziranje - manj zafrkancij, ter predvidevam dosti večja zanesljivost delovanja.
tudi na to sem pomislil, ampak prah če ni pomešan z zrakom ne gori popolnoma, kvečjemu sploh ne gori.
nekako podobno kot kurjenje s peleti. dejansko jih gorilc ves čas razpihuje po kurišču, da je izgorevanje čimboljše.
torej: v mislih sem imel šobo, podobno šobi za peskanje s kremenčevim peskom. komprimiran zrak bi vpihoval prah v kurišče.