SMaSH - en slad / en hmelj

rookie

Fizikalc
7. jul 2009
515
29
28
Bela krajina
Se pravi, po tej tabeli, bi moral zmanjšati skupno količino hmelja iz 65gr na cca 45gr za extra hopy?
Če prav razumem graf?
 

bluefossil

Pripravnik
22. mar 2016
315
20
18
Torej, če bi rad da je pivo bolj hmeljno orientirano naj bo OG nižji. Samo črte potegni. Tam kjer se križata tvoj OG in IBU je tvoja rešitev. IBU-je prilagodi stilu. Če bi pa rad, da pride do izraza aroma pa daj v DH hmelj. Hmelj iz DH ni upoštevan v tej tabeli.
 

rookie

Fizikalc
7. jul 2009
515
29
28
Bela krajina
Torej, če bi rad da je pivo bolj hmeljno orientirano naj bo OG nižji. Samo črte potegni. Tam kjer se križata tvoj OG in IBU je tvoja rešitev. IBU-je prilagodi stilu. Če bi pa rad, da pride do izraza aroma pa daj v DH hmelj. Hmelj iz DH ni upoštevan v tej tabeli.
Oprosti, sem bolj počasen za te zadeve...
Mi lahko po mojem predlogu poveš kje moje pride in kako?
Hvala!
Lahko tudi zs, če se gre že za smetenje...
 

bluefossil

Pripravnik
22. mar 2016
315
20
18
Ni problema. Za tvoj SG, ki je 1,052 je tvojih 34,7 ibu v extra hoppy področju.
Kako: na levo strani tabele imaš OG oz SG spodaj pa imaš IBU. Poiščeš svoj SG in greš desno do željenega IBU-ja oz profila. Lahko štartaš tudi iz IBU-ja navzgor in iščeš želeni SG.
 

rookie

Fizikalc
7. jul 2009
515
29
28
Bela krajina
Ni problema. Za tvoj SG, ki je 1,052 je tvojih 34,7 ibu v extra hoppy področju.
Kako: na levo strani tabele imaš OG oz SG spodaj pa imaš IBU. Poiščeš svoj SG in greš desno do željenega IBU-ja oz profila. Lahko štartaš tudi iz IBU-ja navzgor in iščeš želeni SG.
Aha, razumem zdaj.
Gledam da tale nesramežljivi bledec iz pivopisa je slightly hopy z 1055 in 31,5 in črnorog 1056 in 35 ravno na začetku extra hopy...
 
Nazadnje urejeno:

HafnerMa

Fizikalc
17. okt 2016
825
44
28
Jaz delam v brewers friend, ki nima vnesenega wolfa. Lahko ga pa seveda vsak sam vnese.
 

rookie

Fizikalc
7. jul 2009
515
29
28
Bela krajina
Smash Wolf, dva dni od flaširanja.
Ostanek iz fermentorja...
Okus me ponese v preteklost, ko smo kot malinovci lokali tropsko bibito!
 

Priponke

  • CB724C52-354E-4462-A4D2-85B16FD270B6.jpeg
    CB724C52-354E-4462-A4D2-85B16FD270B6.jpeg
    1,2 MB · Ogledi: 252

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Bom kar tukaj postavil eno neumno vprašanje povezano s hmeljem: a pri hmelju je tudi kaka "pozna ali pa ledena trgatev"? Včeraj se peljem tam nekje med Vranskim in Šempetrom pa je na enem kosu hmelišča bilo še vse gori, vse ostalo pa že pobrano.

Pa pardon za off-topic.
 

rookie

Fizikalc
7. jul 2009
515
29
28
Bela krajina
Tistga na 30 spusti. Boš sam grenčino dobil. 15 zamakni na 10 in potem v flameout in seveda v dry.
Hmeljal sem na 30 min , 20, 15, 0 in 5 dni dry hop.

Včeraj sem odprl tudi steklenico (tisto na sliki je ostanek iz fermentorja) in ima že malenkost pene.
Moja ga je poskusila in sem ji komaj kozarec spulil z rok. :)
 

Podobne teme