Se pravi, po tej tabeli, bi moral zmanjšati skupno količino hmelja iz 65gr na cca 45gr za extra hopy?
Če prav razumem graf?
Če prav razumem graf?
Oprosti, sem bolj počasen za te zadeve...Torej, če bi rad da je pivo bolj hmeljno orientirano naj bo OG nižji. Samo črte potegni. Tam kjer se križata tvoj OG in IBU je tvoja rešitev. IBU-je prilagodi stilu. Če bi pa rad, da pride do izraza aroma pa daj v DH hmelj. Hmelj iz DH ni upoštevan v tej tabeli.
Aha, razumem zdaj.Ni problema. Za tvoj SG, ki je 1,052 je tvojih 34,7 ibu v extra hoppy področju.
Kako: na levo strani tabele imaš OG oz SG spodaj pa imaš IBU. Poiščeš svoj SG in greš desno do željenega IBU-ja oz profila. Lahko štartaš tudi iz IBU-ja navzgor in iščeš želeni SG.
Tistga na 30 spusti. Boš sam grenčino dobil. 15 zamakni na 10 in potem v flameout in seveda v dry.Evo, malo poštudiral...
First worth - 25gr
60min - 10gr
30min - 20gr
15min - 30gr
Bo tako ok?
A kdo ve pod kaj vodi beersmith wolfa, če ga sploh?
Hmeljal sem na 30 min , 20, 15, 0 in 5 dni dry hop.Tistga na 30 spusti. Boš sam grenčino dobil. 15 zamakni na 10 in potem v flameout in seveda v dry.