Sramoto delamo sami sebi s takšnimi izjavami. Vsak ima pravico vse kritizirati. Še veliko pokažejo, kolikor jih mi finančno podpiramo. Sem se strinjal, ko je bila gospodarska recesija je bilo edino prav najprej vojski vzeti denar. Zdaj pa že nekaj let ni. Vojska je temelj države. Vojska rabi denar in opremo. Z opremo bodo dobili navdušene mladince, tako kot gasilci. In pa aktivno bodo morali novačit in vzpostavit kader za celotno delovno dobo posameznika. Ne bo vsak general na koncu, abrahamovc pa komot vozi kamion ali za kakšno drugo logistiko skrbi ali pa nekaj pazi.
Neko osnovno naborništvo bi pa bilo lahko v roku enega meseca opravljeno, bi se vsi navdušeno učili. En poletni mesec v najbližji vojašnici. Taborjenje na prostem, pohodništvo, osnove preživetja v naravi, rokovanje z orožjem, zaključni izpit na Počku, da se vse skupaj malo trese s Postojno vred ipd.
Za oba spola, zakaj pa ne. Da se vzpostavi kameradstvo, mladi ljudje prinesejo domov komplet opremo in eno zastavo ob zaključku. JLA hebanje v glavo 2 leti nam je pač pustil en drugačen spomin, ko se je prenesel v naš 6 mesečni rok. Sem imel željo it, šel nisem, ker se mi je delalo in sem imel neke načrte, ki sem jih realiziral, namesto 6 mesečnega hebanja v glavo.
Kot je rekel
sajkek, še kdo bi se spoznal in bi še malo na nataliteti delali.