Službeni telefon

Mare77

Fizikalc
13. feb 2009
1.327
8
38
47
Okolica južne LJ.
KSZ

Simobilov paket M poslovni, klici v simobil in stacionarna omeržja zastonj, 200 minut v ostala omrežja mi krije firma + 101 SMS. Ostalo plačam sam. Ponavadi dobim domov položnico za kak evro, 2 na mesec
cheer.gif

motoristic

Fizikalc
18. avg 2007
1.320
21
38
Ljubljana
Vse krije firma, stroški tam do cca 300€/mesec. Vsakih 24 mesecev menjava telefona. Narava dela zahteva smartphone, zato vsake dve leti topshit gsm
tongue-1.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.278
9.906
113
Vse firma časti. Sem pa redko čez 25 EUR, ker ne morem toliko zagovorit, kot imam vključenih minut v paketu. Podatkovni prenos je pa tudi pol giga dovolj, saj imam več ali manj povsod (razen, če sem v avtu) Wlan...

neo32

Pripravnik
23. okt 2010
635
0
16
Pismo v dobrih firmah delate. Pri nas 16 € (naročnina + pogovori), ostalo plačaš sam, kar pomeni, da me bodo kmalu odklopili, ker ne bom plačal, kar sem šel čez odobren limit. BMK. Imam svoj telefon in služben telefon in služben telefon uporabaljam izključno za službo, tako da, za firmo pa res ne mislim plačevat. Ko me izklopijo, nesem kartico nazaj nabavniku, tako ali tako bodo oni na škodi...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.393
1.259
113
Citat:
Uporabnik neo32 pravi:
Pismo v dobrih firmah delate. Pri nas 16 € (naročnina + pogovori), ostalo plačaš sam, kar pomeni, da me bodo kmalu odklopili, ker ne bom plačal, kar sem šel čez odobren limit. BMK. Imam svoj telefon in služben telefon in služben telefon uporabaljam izključno za službo, tako da, za firmo pa res ne mislim plačevat. Ko me izklopijo, nesem kartico nazaj nabavniku, tako ali tako bodo oni na škodi...

Samo pazi, da firmo glede na tvoj odnos, ne bo BMK za tebe ...

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.371
91
48
Citat:
Uporabnik Benady pravi:
ksz

kako različni pristopi k stroškom mobilne telefonije

obstajajo na to temo kaki zakoni, predpisi, priporočila
confused-1.gif
morda odvisno od panoge, dejavnosti....
načeloma to urejajo (če urejajo papirnato) podjetja z internimi akti. Ponekod pa je stvar dobre volje in ustnega dogovora.....ko pa se najejo pesde, ki začnejo izkoriščat ali pa pride "recesija" pa firma začne pisat interni pravilnik....

neo32

Pripravnik
23. okt 2010
635
0
16
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik neo32 pravi:

Razloži zakaj?

Če jaz uporabljam telefon zgolj in le v službene namene, zakaj bi potem jaz iz svojega žepa in ne ravno velike plače, moral plačevati za stroške, ki so nastali zaradi službe? Na podlagi česa lahko njih BMK za mene? Lansko leto sem na ta račun plačal 150 €, letos pa ne mislim plačat niti centa. Z veseljem plačam zadnji račun, ampak službenega telefona ne bom imel več in naj me kličejo kamor koli me hočejo.

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Do 60 EUR (vključena naroænina in pogovori), kar presega 60 EUR plačam sam. Sam plačam samo ko je v igri roaming na HR, pa čeprav so tudi takrat v večini službeni pogovori.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Citat:
Uporabnik Rikolus pravi:
Citat:
Uporabnik Benady pravi:
ksz

kako različni pristopi k stroškom mobilne telefonije

obstajajo na to temo kaki zakoni, predpisi, priporočila
confused-1.gif
morda odvisno od panoge, dejavnosti....
načeloma to urejajo (če urejajo papirnato) podjetja z internimi akti. Ponekod pa je stvar dobre volje in ustnega dogovora.....ko pa se najejo pesde, ki začnejo izkoriščat ali pa pride "recesija" pa firma začne pisat interni pravilnik....

Ali res ne morem imeti sam kot fizična oseba sklenjen željeni paket naročnine na svoje ime, firma bi mi pa povrnila recimo 20€? Baje da se ne da, da mora biti naročnina na firmo?? ker mi nikakor ne morejo vrniti 20€ kao, ker za to ni pravne podlage oz možnosti? Tako nekako sem razumel pristojnega
rolleyes-1.gif

Breyton

Majstr
2. avg 2007
1.486
119
63
41
Malo tu,malo tam :)
Našim pogodbenim delavcem plačujemo 20€ mesečno v obliki MOBI/SIMPL kartic .. Nekateri od teh imajo tako sklenjeno naročnino... tisto vrednostno kartico ki jo dobijo pa potem prodajo kakšnemu prijatelju znancu.. in vsi so srečni
smile-1.gif

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Odvisno do delovnega mesta ter delovnih zadolžitev.

Moje bonitete se mi ne razlaga, velja pa tako, da se dogovori z nadrejenim, da se pokrije naročnina plus znesek porabe. Je pa to precej odvisno od delovnega mesta in zadolžitev. Lahko je 10 eur plus naročnina ali pa 5000 eur plus naročnina. Čisto odvisno kaj delaš, kdo si
smile-1.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.393
1.259
113
Citat:
Uporabnik neo32 pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik neo32 pravi:

Razloži zakaj?

Če jaz uporabljam telefon zgolj in le v službene namene, zakaj bi potem jaz iz svojega žepa in ne ravno velike plače, moral plačevati za stroške, ki so nastali zaradi službe? Na podlagi česa lahko njih BMK za mene? Lansko leto sem na ta račun plačal 150 €, letos pa ne mislim plačat niti centa. Z veseljem plačam zadnji račun, ampak službenega telefona ne bom imel več in naj me kličejo kamor koli me hočejo.

Kolikor sem te razumel po prvem postu (zdaj si stvari spremenil), si dobil račun, plačal ga ne boš, in ko boš izkopljen (mimogrede: še vedno bo operater tebe terja, pazi, da brez sdtanovanja ali hiše ne ostaneš), boš zabrisal kartico nabavnemu na mizo.
Hvala lepa za tak odnost.
Če že, potem se šefu pove, kako je s tem in če ne pristane, da pokrije stroške (sploh zdaj, ko je jasno in znano nekov povprečje), se kartico vrne takoj, ko rečejo ne (ne pa šele potem, ko je na njej strošek, blokirana ipd). SKratka, če ne znaš uredit vnaprej, (še posebej, ker vidim, da se ti to že dlje ponavlja), potem sorry, nisi ravno material, za katerega bi se kot tvoj šef sekiral (je pa res, da bi ti jaz kot šef pač uredil tako, da nimaš privat stroškov s službenimi pogovori)

neo32

Pripravnik
23. okt 2010
635
0
16
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik neo32 pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik neo32 pravi:

Razloži zakaj?

Kolikor sem te razumel po prvem postu (zdaj si stvari spremenil), si dobil račun, plačal ga ne boš, in ko boš izkopljen (mimogrede: še vedno bo operater tebe terja, pazi, da brez sdtanovanja ali hiše ne ostaneš), boš zabrisal kartico nabavnemu na mizo.
Hvala lepa za tak odnost.
Če že, potem se šefu pove, kako je s tem in če ne pristane, da pokrije stroške (sploh zdaj, ko je jasno in znano nekov povprečje), se kartico vrne takoj, ko rečejo ne (ne pa šele potem, ko je na njej strošek, blokirana ipd). SKratka, če ne znaš uredit vnaprej, (še posebej, ker vidim, da se ti to že dlje ponavlja), potem sorry, nisi ravno material, za katerega bi se kot tvoj šef sekiral (je pa res, da bi ti jaz kot šef pač uredil tako, da nimaš privat stroškov s službenimi pogovori)

Lej zadeva je sila preprosta. V firmi kakršni sem zaposlen je toliko šefov, ki se izgovarjajo en na drugega, da te kmalu začne glava boleti in bi en dan v delovnem tednu porabil za rihtanje takih zadev, ki so daleč od tistega za kar se me dejansko plačuje. In kaj resno misliš, da teh stvari nisem urejal oz. jih vsaj poizkušal urediti, obljube so padale, do dejanj pa ni nikoli prišlo. Po petih stavkih pač ne moreš zadevo posplošiti in me označit za jebivetra.
In dejansko sem to povedal vsem mojim nadrejenim, da jaz službenega telefona ne bom plačeval, ker ga rabim za službene zadeve in so bili nekako oni bolj kot ne BMK in je pač čas za ukrepanje.

In kakšno stavr sem dejansko spremenil glede na prvi post? Misliš to da bodo oni na škodi? Tukaj nisem mislil finančni škodi.

Kot sem rekel, z veseljem plačam zadnji račun, ampak službenega telefona potem ne bom imel, potem naj se pa podjetje odloči kako in kaj oz. se bo moj nabavnik malo potrudil pa kaj zrihtal (po 2 letih).

V nekaterih podjetjih so te zadeve urejene, vrjamem da imas ti pri svojih zaposlenih to urejeno, drugod tega ni in se mi zdi pač smešno, da bi jaz te zadeve urejal ali pa plačeval.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.393
1.259
113
Na žalost te lahko sodim samo po tem, kar si napisal. In kar si napisal, je bilo jebivetrsko. Če je dejanska situacija drugačna, je lahko drugačno tudi moje mnenje, ampak tule na forumu se da pač pisat samo glede na prej napisano.

Kaj si spremnil? V prvam postu si napsial, da ne misliš plačat, naj kar odklopijo ("ker ne bom plačal", si napisal) - v drugem pa, da boš z veseljem plačal, ampak zadnjič. To je pa velika razlika.

Srandi

Pripravnik
16. feb 2011
338
0
16
Stroški telefona gredo v bonitete in si potem višje obdavčen. Mogoče kdo ve, kako so takšne bonitete obdavčene

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.393
1.259
113
Ni boniteta, že precej časa ne. Tudi če privat uporabljaš, ni boniteta. Velja tudi za računalnike (internet). 39. člen ZDoh2.
Pred časom je pa to bila boniteta, ja, tako kot recimo parking v službi. AMpak so to bedarijo ukinili.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.208
3.831
113
PRi nas imamo krito 40 eur, z naročnino vred. Včasih je sicer kako malenkost za doplačat, a mi ni problem, saj zadevo kotirstim tudi za privat zadeve.

neo32

Pripravnik
23. okt 2010
635
0
16
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Na žalost te lahko sodim samo po tem, kar si napisal. In kar si napisal, je bilo jebivetrsko. Če je dejanska situacija drugačna, je lahko drugačno tudi moje mnenje, ampak tule na forumu se da pač pisat samo glede na prej napisano.

Kaj si spremnil? V prvam postu si napsial, da ne misliš plačat, naj kar odklopijo ("ker ne bom plačal", si napisal) - v drugem pa, da boš z veseljem plačal, ampak zadnjič. To je pa velika razlika.

Tako je. Če se firma odloči, da ne bo več plačevala oz. ne bo krila celotnega stroška, bom plačal zadnji račun in prinesel kartico nazaj. Ne mislit da bo zaradi mene tako velika firma propadla.

In ja, ne poznaš celotna situacije, če bi bil zaposlen v isti firmi bi ti bile zadeve bolj jasne, vsega pa res ne mislim pisat, tako da me lahko označiš kakor češ in misliš da zaradi takih kot sem jaz, smo tam kjer smo.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.393
1.259
113
Citat:
Uporabnik neo32 pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:

Tako je. Če se firma odloči, da ne bo več plačevala oz. ne bo krila celotnega stroška, bom plačal zadnji račun in prinesel kartico nazaj. Ne mislit da bo zaradi mene tako velika firma propadla.

In ja, ne poznaš celotna situacije, če bi bil zaposlen v isti firmi bi ti bile zadeve bolj jasne, vsega pa res ne mislim pisat, tako da me lahko označiš kakor češ in misliš da zaradi takih kot sem jaz, smo tam kjer smo.

Lej, če na tablo napišeš nepopolne informacije, ne pričakuj, da bodo ljudje uganili, kaj se dogaja v resnici. Če je tako, kot si napisal v prvem postu, si jebiveter. Če je tako, kot si pojasnil naknadno, ravnaš 100% prav. Valit na zaposlenega strošek službenega telefona, je bedarija.
In če bi že v prvem postu napisal, kakor si kasneje, bi bil že prvič odgovor drugačen.